Golf

Golf-stjernen Thorbjørn Olesen tiltalt for vold og seksuelt overgreb

Skrevet for

den

Thorbjørn Olesen er blevet tiltalt for vold og seksuelt overgreb efter sine eskapader i et British Airways-fly i sidste uge.

Metropolitan Police Service i London bekræfter over for Jyllands-Posten, at Thorbjørn Olesen efter at have været afhørt og varetægtsfængslet er blevet tiltalt for vold og seksuelt overgreb på flyet fra Memphis i USA til den britiske hovedstad.

Desuden er den 29-årige golfspiller tiltalt for at være fuld ombord på flyet. Det er også ulovligt – men trods alt en mindre forseelse.

Thorbjørn Olesen skal i beruset tilstand have forulempet en kvindelig passager på første klasse, tisset på flyets gulv og nægtet at rette sig efter personalets anvisninger.

Til TV2 skriver Thorbjørn Olesens engelske advokat, Paul Morris.

“Thorbjørn har samarbejdet fuldt ud med politiet i forbindelse med deres efterforskning, men han kan desværre ikke udtale sig om sagen, før den er behandlet i det engelske retssystem.”

Der er retsmøde i sagen i London om to uger.

Golf

Efter golfstjernens eskapader på fly: Thorbjørn Olesen risikerer fængselsstraf

Skrevet for

den

Den danske golfstjerne, Thorbjørn Olesen, risikerer en fængselsstraf efter eskapader på et fly til London, hvor han blandt andet skal have forulempet en kvindelig medpassager.

Det skriver Jyllands-Posten, der er kommet i besiddelse af anklageskriftet mod Thorbjørn Olesen, der er tiltalt for tre forhold.

Det mest alvorlige af dem handler om, at han seksuelt skulle have forulempet en sovende, kvindelig medpassager på turen fra Memphis i USA til  den britiske hovedstad i slutningen af sidste måned.

Den anklage har ifølge britisk lov en strafferamme på op til seks måneders fængsel.

Derudover er Thorbjørn Olesen tiltalt efter en paragraf, der handler om en mild grad af vold. Endelig er han tiltalt for at have været fuld på flyet, hvilket i sig selv også er ulovligt. I den omtågede tilstand skal den 29-årige danske golfstjerne blandt andet have tisset i flyets midtergang.

Thorbjørn Olesen blev anholdt, da flyet landede i London. Han har samarbejdet med de britiske myndigheder om sagen.

Anklagerne om seksuel krænkelse og vold har ført til, at Thorbjørn Olesen er suspenderet fra European Tour. Han kommer således ikke til at spille med i Scandinavian Invitation i næste uge i Göteborg i Sverige, sådan som det ellers var planlagt.

Også den amerikanske tour, PGA, har valgt at suspendere Thorbjørn Olesen, selvom han ikke er fast deltager i turneringerne på den amerikanske tour.

“En anklage af denne størrelsesorden er noget, vi tager meget seriøst. Vi støtter European Tours beslutning om at suspendere Thorbjørn Olesen, og selv om han ikke spiller på PGA Touren, så har vi besluttet af suspendere ham fra fremtidige events for nu,” skriver senior vice-præsident i PGA, Laura Neal, i en mail til DR.

Retssagen mod Thorbjørn Olesen finder sted i London onsdag i næste uge.

Læs artiklen

Golf

Efter voldstiltale: Thorbjørn Olesen er suspenderet af Europa-touren

Skrevet for

den

Den danske golfstjerne, Thorbjørn Olesen, er suspenderet fra Europa Touren, efter at han er blevet tiltalt for vold og seksuelt overgreb ombord på et fly.

“Thorbjørn Olesen er blevet suspenderet fra European Tour indtil udfaldet af retssagen. Da det fortsat er en igangværende sag, har vi i øjeblikket ikke yderligere kommentarer,” skriver en ikke-navngivet talsmand fra European Tour til TV2.

Den 29-årige Thorbjørn Olesen er blevet tiltalt for i beruset tilstand at have udsat en passager på første klasse for vold og seksuelt overgreb i et fly fra Memphis i USA til Storbritanniens hovedstad, London,

Han skal have desuden have tisset på gulvet i flyet og nægtet at rette sig efter personalets anvisninger.

“Thorbjørn har forståelse for beslutningen om at suspendere ham indtil udfaldet af retssagen,” skriver talsmanden for European Tour i sin e-mail.

Der er retsmøde om sagen i London 21. august.

Læs artiklen

Danmark

Dansk golf-stjerne anholdt

Skrevet for

den

De britiske aviser The Sun og The Independent skriver torsdag, at den danske golf-stjerne Thorbjørn Olesen mandag blev anholdt af politiet i Heathrow lufthavn i London efter flere episoder ombord på det British Airways-fly, han havde været passager på fra Memphis i USA.

Olesen skal have forulempet en kvindelig passager og tisset på gulvet, skriver Ekstra Bladet, der forgæves har forsøgt at få en kommentar fra hans agent, Rory Flanagan, samt det danske sportsmanagement-firma F. Reklame, der repræsenterer Olesen i Danmark.

Ifølge The Sun og The Independent rejste Olesen fra USA til London, hvor han bor, sammen med kollegaen og vennen Ian Poulter, efter de begge havde deltaget i PGA Tour-turneringen WGC-FedEx St. Jude Invitational i Memphis. En turnering, hvor danskeren skuffende sluttede på 27. pladsen.

Ombord på flyet opførte danskeren sig voldsomt upassende. Ifølge Poulters agent, Paul Dunkley, der ikke sætter navn på, var der tale om en påvirket person. Dunkley fortæller ifølge The Sun, at det lykkedes Poulter at berolige den påvirkede person, da denne forulempede andre passagerer på første klasse.

Olesen skal have råbt ad andre passagerer og personalet, inden Poulter fik lagt sig imellem. Briten lagde sig efterfølgende til at sove, mens Thorbjørn Olesen genoptog sin skandaløse opførsel.

Ifølge The Sun gik det ud over en unavngiven kvindelig passager, der blev udsat for et overfald af en seksuel karakter, der ikke forklares yderligere, mens hun sov. Efterfølgende stillede danskeren sig og tissede i mellemgangen, skriver Ekstra Bladet.

– Det var chokerende opførsel. Det var måske, hvad man kunne forvente på et billig afgang, men ikke på første klasse hos British Airways, er en unavngiven kilde, der var ombord på flyet, citeret for at sige i The Sun.
Politiet stod klar, da flyet landede i Heathrow og anholdt Thorbjørn Olesen. Metropolitan Police bekræfter over for Ekstra Bladet, at man mandag arresterede en 29-årig mand i Heathrow:

”Mandag anholdt politiet en 29-årig mand på et fly mistænkt for seksuelt overfald, mens han påvirket af alkohol var passager på flyet og afviste at rette sig efter personalets anvisninger. Han blev taget med på stationen og efterfølgende løsladt – stadig mistænkt, mens sagen undersøges”, skriver Camilla Goodman, talsperson for politiet, i en mail.

Thorbjørn Olesen er blandt Danmarks største golfstjerner og deltog i efteråret i den prestigefyldte Ryder Cup som den kun tredje dansker i historien.

Læs artiklen

Golf

Irske Shane Lowry vandt British Open – dansker opnåede sit bedste major-resultat

Skrevet for

den

Irske Shane Lowry vandt British Open i golf med et stort forspring til de nærmeste konkurrenter, og det gjorde ham temmelig emotionel efter sejren.

“Det her er til min mor og far. De ofrede så meget for mig, da jeg var yngre. Jeg glæder mig til, at de kan få lov til at røre ved dette trofæ,” sagde Shane Lowry efter søndagens afgørende runde i den store, traditionsrige turnering ifølge The Irish Times.

Shane Lowry brugte søndag 72 slag på de 18 huller på Royal Portrush-banen i Nordirland, og det er et slag over par. Men det var der rigeligt råd til. Han endte samlet set 15 slag under par i løbet af turneringens fire dage.

Den eneste seriøse konkurrent, englænderen Tommy Fleetwood, brugte søndag 74 slag, og han var i forvejen fire slag efter Shane Lowry efter lørdagens tredje runde.

“Det stod kun mellem Tommy og mig til sidst. Og det var godt, for ham kunne jeg holde øje med. Jeg har set British Open på tv, siden jeg var en lille dreng. På det sidste hul sagde jeg til min caddie: Jeg kan næsten ikke tro det her. Det sker nu. Og det sker for mig,” sagde den 32-årige Shane Lowry efter triumfen.

Sejren i British Open er hans første i de såkaldte major-turneringer – de tre andre er Masters, PGA Championship og US Open. Men  har en gang tidligere været tæt på at vinde en af dem.

I US Open i 2016 førte Shane Lowry også efter lørdagens runde med fire slag til de nærmeste konkurrenter, amerikanerne Dustin Johnson og Andrew Landry. Her endte Dustin Johnson alligevel med at tage sejren for næsen af ireren.

Danske Lucas Bjerregaard sluttede årets British Open godt af med en runde på et slag under par. Det betød, at frederikshavneren samlet set gik turneringen i to slag under par, og det rakte til en delt 16, plads samlet.

Det er en tangering af Lucas Bjerregaards bedste resultat i en major-turnering, for han endte også på en delt 16. plads i PGA Championship i år. I årets Masters sluttede han som en delt nummer 21, mens han ikke klarede cuttet i US Open.

Turneringens anden danske deltager. Thorbjørn Olesen gik den sidste runde i par, og han sluttede ialt fire slag over par. Det rakte til en placering som nummer 57.

Læs artiklen

Golf

Dårlig dansker-dag i British Open – irer fører turneringen stort

Skrevet for

den

Både Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen havde en dårlig dag på lørdagens tredje runde i British Open. Irske Shane Lowry fører turneringen klart.

Lucas Bjerregaard gik lørdagens runde på Royal Portrush-banen i Nordirland i 74 slag, og det er tre slag over par. Det betyder, at den 27-årige dansker samlet set er et slag under par inden søndagens sidste runde.

Den to år ældre Thorbjørn Olesen gik banen i seks slag over par, og dermed er han samlet set på fire slag over par.

“Nej, ikke i dag,” lød den kortfattede besked bagefter fra Thorbjørn Olesen på Twitter om dagens præstation.

Ireren Shane Lowry gik banen i 63 slag – eller otte under par. Da han allerede førte turneringen sammen med amerikaneren J.B. Holmes efter fredagens anden runde, betyder det, at Shane Lowry er helt suverænt i spidsen før fjerde runde søndag

Han lavede ikke færre end otte birdies på de 18 huller – og ingen bogeys.

J. B. Holmes gik runden i ganske respektable 69 slag, men det er englænderen Tommy Fleetwood, der umiddelbart bliver den hårdeste konkurrent til Shane Lowry.

Tommy Fleetwood gik lørdagens runde i 66 slag, og han er samlet set fire slag efter Shane Lowry.

Han har dog prøvet at sætte et lignende forspring over styr tidligere. Det var i 2016 i US Open, hvor amerikanerne Dustin Johnson og Andrew Landry var fire slag efter Shane Lowry efter lørdagens runde – men hvor Dustin Johnson  alligevel løb med sejren.

“Jeg har lært af den oplevelse, at jeg skal koncentrere mig om at spille golf indtil allersidste hul – og ikke tænke på stillingen. US Open i 2016 er længe siden nu. Jeg er ikke blevet meget anderledes golfspiller, men jeg er blevet en anden person siden da,” siger Shane Lowry ifølge Irish Times.

 

Læs artiklen

Golf

Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen lavede fine runder i British Open: – Det går den rigtige vej!

Skrevet for

den

Såvel Lucas Bjerregaard som Thorbjørn Olesen klarede cuttet efter fredagens anden runde i British Open, hvor de begge gik banen i tre slag under par. Det giver især Lucas Bjerregaard et fornuftigt udgangspunkt inden weekenden.

Thorbjørn Olesen gik med 68 slag på Royal Portrush-banen i Nordirland sin bedste runde i British Open i syv år.

Han lavede ganske vist en bogey på sjette hul, men det fik han rettet op på med birdies på hul nummer 7, 11, 12 o 16.  Samlet er den 29-årige dansker to slag under par. Han ligger på en delt 24. plads inden weekenden.

Thorbjørn Olesen var ikke tilfreds med spillet torsdag, men fredag kunne han ikke klage over.

“Jeg spillede godt i dag. Det går bestemt den rigtige vej,” skrev Thorbjørn Olesen på Twitter efter anden runde.

27-årige Lucas Bjerregaard gik også banen i 68 slag.

Frederikshavneren havde fem birdies på de første 12 huller, men han lavede bogeys på både 13. og 15. hul. Ikke desto mindre betyder resultaterne, at han samlet er fire slag under par, og det rækker til en delt 11. plads.

Turneringen føres af amerikaneren J. B. Holmes og irske Shane Lowry, der begge er otte slag under par efter de to første runder.

Hjemmebane-favoritten Rory McIlroy gik fredag seks slag under par, men han klarede ikke cuttet, fordi han torsdag havde brugt 79 slag – eller otte over banens par.

“Bjerget, jeg skulle bestige i dag, var for stort på grund af det, der skete i går. Spillet kørte meget bedre i dag, og det er jeg rigtig glad for. Men en del af mig er meget skuffet over, at jeg ikke er med i weekenden,” sagde Rory McIlroy efter fredagens runde ifølge den britiske avis The Guardian.

Blandt dem, der også må rejse hjem inden weekendens runder, er også den tidligere mangeårige verdens-etter, Tiger Woods.

Den 43-årige amerikaner vandt ellers tidligere på året US Masters, men siden da har han misset cuttet i PGA Championship, og han blev nummer 21 i US Open.

“Det er meget frustrerende – især fordi British Open også en major-turnering. Jeg elsker at spille den slags turneringer. Jeg elsker stemningen, og jeg elsker presset, fordi turneringen netop er en major. Desværre har jeg kun haft en reel chance for at vinde en major i år, og det lykkedes så. I de tre andre turneringer er det ikke gået så godt. Det er et spørgsmål om, at jeg skal blive mere stabil i mit spil,” sagde Tiger Woods ifølge The New Yorker.

 

Læs artiklen

Populær