Erhverv

Gasflaske falder med næsten 5{9877626bfc35480901f25b787f23a22713acd77e5ac71252098366880dd8cf4b} på tirsdag

Skrevet for

den

 

Den 12,5 kilo beholder, som cirka otte millioner boliger bruger i Spanien, vil fra tirsdag koste 76 cent mindre.

 

I skrivende stund koster den store gasflaske 15,33 euro. Fra tirsdag falder prisen til 14,57.

Dette er et fald på præcis 4,9 procent efter gassen har været stigende siden maj sidste år.

Ministeriet vurderer prisen på gasflasken ud fra råvarer hver anden måned.

Vi begynder år 2019 med et prisfald på 76 cent, hvilket i denne kolde tid vil komme mange til gode.

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Erhverv

Dia fyrer 1.604 medarbejdere

Skrevet for

den

Discountkæden havde annonceret ialt 2.604 fyringer, men efter forhandlinger med fagforeningerne blev tallet altså reduceret væsentligt.

I Andalusien vil kæden lukke 36 butikker og 277 vil blive afskediget. Værst går det ud over Cadiz og Sevilla, hvor ialt 140 mister deres job og 17 forretninger lukker. I Málaga lukkes fire butikker og 44 bliver arbejdsløse.

De tre varelagre i Andalusien fortsætter uændrede.

Koncernen har omkring 40.000 medarbejdere i Spanien, Portugal, Brasilien og Argentina. I Spanien sidder Dia på godt syv procent af dagligvaremarkedet. Den tabte 352 millioner Euro i 1018.

Læs artiklen

Erhverv

Reaktorer i Extremadura får otte år mere

Skrevet for

den

Energiselskaberne Endesa, Iberdrola og Naturgy har fået forlænget deres koncession på at drive værket i Almaraz til 2028. 

Det 40 år gamle atomkraftværk i Almaraz i provinsen Cáseres i Extremadura stod til at skulle lukke ned i 2020, hvor koncessionen til at drive de to reaktorer udløb.

Men med en investering i værket, fra de tre koncessionshavere, på 400 millioner Euro får den ene reaktor lov til at køre til 2027 og den anden til 2028, skriver Murcia Today. Iberdrola ejer 53 procent af værket, Endesa 36 og Naturgy 11 procent.

Den spanske regering afleverede sin energiplan til EU i februar, hvor det fremgår, at de spanske atomreaktorer lukkes ned fra 2027 til 2035.

Beslutningen har skabt stor lettelse i Almaraz, hvor 59 procent af de omkring 1.600 indbyggere er direkte afhængige af arbejde på værket. Arbejdsløsheden er kun omkring 10 procent i byen, hvorimod den nærmer sig 30 procent i hele Extremadura.

Der er stadig syv reaktorer i drift i Spanien. De to i Cáseres, tre i Tarragona, et i Valencia og et i Guadalajara.

Læs artiklen

Erhverv

Udenlandske investeringer i Spanien topper. Catalonien flopper.

Skrevet for

den

Ikke siden de glade dage før finanskrisen i 2007 har de udenlandske investeringer i Spanien været højere. Madrid tegner sig alene for 85 procent af investeringerne.

Nye tal viser, at de udenlandske investeringer i Spanien i 2018 har slået rekord. Næsten 47 millioner Euro er der kommet til Spanien i form af nye investeringer, viser tal fra Indenrigsministeriet. Det er en stigning på 71% sammenlignet med 2017.

Bag tallene gemmer der sig dog en barsk virkelighed for Catalonien. Efter afstemningen om uafhængighed i 2017 har mange virksomheder droppet deres investeringer i regionen og mange virksomheder er flyttet, skriver Murcia Today.

Udenlandske investeringer i Catalonien er faldet fra godt otte millioner Euro i 2016 til knap tre millioner Euro i 2018.. Catalonien står dermed kun for 6,4 procent af de samlede investeringer mod 31 procent i 2017.

Madrid står nu for hele 85 procent af de udenlandske investeringer i Spanien. I 2016 var det 44 procent.

Læs artiklen

Erhverv

Havnen i Málaga mister gods for millioner

Skrevet for

den

I havnen i Málaga arbejder toldpersonalet fra mandag til fredag. Ikke i weekenden. Det betyder, at havnen årligt mister gods svarende til 10 tusinde lastbiler.

Det lyder som en dårlig joke, men det er det ikke. Fraværet af en enkelt toldmedarbejder i weekenden betyder, at havnen er afskåret fra at modtage varer fra Marokko. 

Marokko kræver kontinuitet i bemandingen alle ugens syv dage, og når der ikke er en toldmedarbejder i weekenden kommer der slet ikke varer med skib til Málaga. Heller ikke i ugens løb.

Mange af varerne fra Marokko er frisk frugt og grønsager og de skal ikke ligge i et lastrum weekenden over. De bliver lige nu landet i Algeciras, som er bemandet alle ugens dage, skriver Diario Sur.

Transportsammenslutningen i Málaga, FETRAMA, vil nu henvende sig til landets politikere for at få løst problemet hurtigst muligt, skriver avisen. 

Også så de mange varer ikke skal transporteres rundt på landevejene i Andalusien.

Læs artiklen

Erhverv

Energy Nordic vil nu også have spanske kunder

Skrevet for

den

Efter knap to år som elselskab i Fuengirola, med primært skandinaviske, engelske og tyske kunder, vil danske Energy Nordic nu også gå efter de spanske kunder.

Hidtil har tilflyttere til Spanien, primært skandinaver, fået et tilbud om at skifte til Energy Nordic. Til elregninger og kundeservice på deres eget sprog. 

I denne uge begynder selskabet, i det små, at tilbyde spaniere adgang til forståelige regninger og grøn strøm. Mange spaniere forstår nemlig heller ikke deres elregninger, siger Marianne Dahlgaard, kundeservicechef i Energy Nordic, til Costa Posten.

Selskabet har foretaget en undersøgelse blandt 2.000 spaniere og spurgt, hvad der ville få dem til at skifte.

Allerførst kommer prisen, siger Marianne Dahlgaard. Dernæst er det vigtigt at strømmen er grøn og som nr. tre ønsker folk egentlig bare at skifte væk fra “de store” for at finde ud af om det kan gøres bedre og billigere. Faktisk kan ni ud af 10 spare penge ved at skifte, siger Marianne Dahlgaard.

Energy Nordic vil tage de spanske kunder ind stille og roligt. Til at begynde med er det en begrænset kreds af kunder i Málagaprovinsen der tilbydes at skifte over. Men når vi først har fået skudt os helt ind på kundernes konkrete forventninger, vil vi brede tilbuddet ud i hele Spanien, siger Marianne Dahlgaard.

Læs artiklen

Erhverv

Nu rykker Fuengirola på ombygning af Mercacentro

Skrevet for

den

Foto: Costa Posten

Efter mange års tilbagegang og forfald vil Fuengirola nu gøre Mercacentro til en markant, ikonisk bygning i byen. Den skal gøres til et symbol på Fuengirola i det 21. århundrede, siger borgmester Ana Mula.

Den store markedsbygning midt i Fuengirola er fra 80’erne og manglende vedligehold har langsomt, men sikkert, tømt markedet for handlende – og kunder. Fra omkring 100 forretninger er der nu kun cirka 30 åbne tilbage.

Borgmesteren forsikrer, at de store planer for Mercacentro skal udføres i tæt samarbejde med de resterende lejere. De kommer med i arbejdsgruppen, der skal udpege det endelige projektforslag.

Byen vil nu udskrive en arkitektkonkurrence, så de professionelle, byens borgere og de nuværende butikker i Mercacentro, kan komme med deres forslag til ombygningen. Så skal vi sammen beslutte, hvilken type bygning vi vil skabe, siger Ana Mula.

Byrådet har allerede formuleret krav om bæredygtighed, tilgængelighed, naturligt lys og nytænkning. Vi vil skabe et helt nyt epicenter for handlen i Fuengirola, siger borgmesteren.

Læs artiklen

Populær