Cykling

Fuglsang tilbage i top 10 efter hård bjergetape: – Det går den rigtige vej!

Skrevet for

den

Det store danske håb i Tour de France, Jakob Fuglsang, blev lørdag nummer ti på en hård etape op til det legendariske bjerg Col du Tourmalet i Pyrenæerne. Han avancerede fra 13. til 8. pladsen i den samlede stilling, og det var han godt tilfreds med.

“Jeg tror stadigvæk på, at det går den rigtige vej. Det var alt i alt en god dag og et skridt i den rigtige retning. Selvfølgelig kunne det have været fedt at tage et større skridt og sidde med til allersidst, men jeg døde lidt på de hårde accelerationer på de sidste to kilometer. Der begyndte at blive lidt luftmangel deroppe i 1700-1800 meters højde,” sagde Jakob Fuglsang efter etapen ifølge DR.

Rytterne kørte etapen efter en hård enkeltstart fredag, som tydeligvis gjorde, at flere af favoritterne tidligt måtte slippe, da det gik op ad bakke. Det gjaldt eksempelvis colombianeren Nairo Quintana (Team Movistar) og australske Richie Porte (Trek-Segafredo).

Samlet ser er den danske Astana-kaptajn fem minutter og 22 sekunder efter den førende rytter, franskmanden Julian Alaphilippe (Deceuninck Quick-Step), der blev nummer to på etapen. Han var seks sekunder efter sin landsmand, Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), der ligger nummer seks i den samlede stilling.

Om Julian Alaphilippe sagde Jakob Fuglsang:

“Han plejer at køre godt, når det er to stigninger som i dag, også selvom der bliver kørt til. Det plejer at være mængden af dage, hvor der bliver kørt til, der dræber ham. Men han fighter godt, og den gule trøje giver måske vinger. Så det kan være, at det lige er dét, der giver ham lidt ekstra.”

Sidste års vinder af løbet, waliseren Geraint Thomas /Team Ineos), blev ligesom Jakob Fuglsang sat op af Col du Tourmalet til sidst. Selvom han er nummer to i den samlede stilling, er han nu lidt over to minutter efter Julian Alaphilippe.

“Det var en hård dag. Jeg er skuffet. Det er, hvad det er, og jeg forsøgte at begrænse skaderne.” sagde Geraint Thomas ifølge TV2.

 

 

 

 

Cykling

Fuglsangs hold tabte førertrøjen i Vuelta’en efter en dag: Det var ikke lige planen!

Skrevet for

den

Jakob Fuglsangs Team Astana mistede Miguel Angel Lopez’ røde førertrøje på anden etape af årets Vuelta a España, der var en knap 200 kilometer lang etape i kuperet terræn fra Benidorm til Calpe i det sydøstlige Spanien.

Colombianeren Nairo Quintana (Team Movistar) endte med at vinde etapen foran irske Nicholas Roche (Team Sunweb), der overtog førertrøjen.

Etapens afgørende øjeblik fandt sted 20 kilometer før tid, hvor Nairo Quintana og Nicholas Roche kom afsted sammen med andre tunge navne som colombianske Rigoberto Uràn (EF Education First) , italieneren Fabio Aru (UAE Emirates), slovenske Primoz Roglic (Jumbo-Visma) og spanske Mikel Nieve (Mitchelton-Scott).

Hverken Jakob Fuglsang eller nogle af de øvrige Team Astana-ryttere kunne sidde med, og det blev dyrt for Miguel Angel Lopez. Colombianeren måtte bruge en del kræfter på at begrænse tidstabet, som blev på lidt over et halvt minut.

“Det var ikke lige planen. Jeg forsøgte at sidde med, men jeg havde ikke det, der skulle til for at sidde med,” sagde Jakob Fuglsang efter etapen til TV2.

Danskeren var bange for at bruge for mange kræfter på søndagens etape, da han mener, at det kan hævne sig senere i det tre uger lange løb.

Astana-mandskabet begik med andre ord en fejl. Men en del af fejlen må Miguel Angel Lopez dog også selv tage på sig, mente Jakob Fuglsang.

“Han skal også selv køre med, når det er Roglic, Quintana og Uran, der kører væk. Så skal man måske også holde øjnene åbne,” sagde den 34-årige dansker.

Nicholas Roche har efter anden etape et forspring på to sekunder til Nairo Quintana og yderligere seks til Rigoberto Uran. Miguel Angel Lopez er nummer fem.

Mandagens etape fra Ibi til Alicante er næsten lige så lang som søndagens, og den byder også på kuperet terræn.

Læs artiklen

Cykling

22-årigt dansk talent vinder Danmark Rundt: Svært at forstå – men megafedt!

Skrevet for

den

22-årige Niklas Larsen fra Team ColoQuick blev en overraskende vinder af PostNord Danmark Rundt, der sluttede søndag med et opløb på Frederiksberg ved København.

“Jeg tror ikke rigtigt, at det gik op for mig, da jeg kørte over stregen. Jeg tror, at man normalt ville juble mere, men jeg stod der bare. Det var svært helt rigtigt at forstå. Det var bare megafedt,” sagde Niklas Larsen efter sejren til TV2.

Niklas Larsen vandt ingen af løbets fem etaper. Han grundlagde sejren på fredagens kongeetape til Vejle, hvor den tidligere olympiske mester i banecykling, Lasse Norman Hansen (Corendon-Circus), godt nok kom først over stregen, men hvor Niklas Larsen overtog løbets førertrøje.

Derefter forsvarede han trøjen på lørdagens etape fra Korsør til Asnæs og på søndagens afsluttende etape, der gik fra Roskilde til København, hvor løbet – som så ofte før – sluttede med en rundstrækning på Frederiksberg.

For Niklas Larsen var det specielt at vinde PostNord Danmark Rundt, fordi det var løbet, som inspirerede ham til at blive cykelrytter.

“Jeg er glad, og det er noget, jeg altid gerne har villet. Det var det her løb, der var med til at kickstarte min cykelkarriere. Det er virkelig fedt, at jeg nu står her selv,” sagde Niklas Larsen, der også vandt løbets ungdomstrøje, men som mistede pointtrøjen til belgieren Jasper de Buyst (Lotto-Soudal), der vandt lørdagens etape.

Selve søndagens etape blev afsluttet med en massespurt, hvor den belgiske mester, Tim Merlier (Corendon-Circus) kom bagfra og overspurtede alt og alle. Han triumferede også på den afsluttende etape sidste år.

Vinderen af 2018-udgaven af PostNord Danmark Rundt, belgeiren Wout van Aert (Team Jumbo-Visma), stillede ikke op i årets udgave af løbet.

 

Læs artiklen

Cykling

Jakob Fuglsangs hold var hurtigst på første Vuelta-etape – men han får ikke førertrøjen

Skrevet for

den

Jakob Fuglsangs Team Astana var hurtigste mandskab på første etape i årets Vuelta a España, som var en 18 kilometer lang holdtidskørsel ved Torrevieja, der ligger i nærheden af Alicante i det sydøstlige Spanien.

Team Astana tilbagelagde de 18 kilometer på 14 minutter og 51 sekunder, og det var to sekunder hurtigere end Deceuninck-Quick Step.

Jakob Fuglsang var blandt de seks ryttere, der var med hjem for Team Astana, men da Miguel Angel Lopez kørte først over stregen, bliver det colombianeren, der bliver iført løbets røde førertrøje på søndagens anden etape.

På forhånd er Miguel Angel Lopez udset som kaptajn for Team Astana under årets Vuelta.

Jakob Fuglsang – der i ugens løb iøvrigt har forlænget sin kontrakt med Team Astana – vil prøve at køre efter etapesejre.

Søndag skal rytterne køre en 193 kilometer lang etape fra Benidorm til Calpe med flere stigninger.

Læs artiklen

Cykling

Jakob Fuglsang stiller op i Vuelta a España – men han går ikke efter at vinde løbet

Skrevet for

den

Jakob Fuglsang havde et skuffende Tour de France, men han er klar til Vuelta a España, der begynder næste weekend. Målet er dog ikke at vinde løbet.

“Det er ikke klassementet, jeg går efter. Der er to årsager til det. Den ene er, at jeg måske ikke helt er der, hvor jeg skulle være, hvis jeg skulle køre efter klassementet. Og så er der også den grund, at jeg vil lave en god afslutning på sæsonen, hvor der er VM og Lombardiet Rundt,” siger Jakob Fuglsang til TV2.

Jakob Fuglsang havde kørt et godt forår med flere store sejre, men i Tour de France gik det faktisk galt fra dag 1, hvor den 34-årige dansker styrtede – men dog kom på benene igen. Senere tabte han tid på en sidevinds-etape, og da han var kommet tilbage i top 10, endte hans Tour de France med endnu et styrt før de afgørende etaper i Alperne.

“Det ville være forkert at begynde at køre efter klassement i Vuelta’en, hvis jeg også skal være gældende sidst på sæsonen. Jeg skal finde benene igen efter mit styrt i Tour’en og forsøge at få noget succes i form af en etapesejr.,” siger Jakob Fuglsang.

I klassementet bliver det først og fremmest colombianeren Miguel Angel Lopez, som Jakob Fuglsangs Astana-mandskab skal køre for.

Det bliver fjerde gang, Jakob Fuglsang skal køre Vuelta a España. Hans hidtil bedste placering er en 11. plads i 2011. Samme år var han med til at vinde holdtidskørslen på første etape, mens han kørte på Leopard-Trek holdet. Det betød, at han var iført løbets røde førertrøje på anden etape.

Årets Vuelta a España begynder lørdag 24. august i den østspanske by Salinas de Torrevieja med en holdtidskørsel. Forsvarende vinder er englænderen Simon Yates (Mitchelton-Scott).

 

 

 

Læs artiklen

Cykling

Sygdom har ramt tidligere dansk VM-medaljevinder: Matti Breschel stopper karrieren

Skrevet for

den

Den tidligere sølv- og bronzevinder ved VM i landevejscykling, Matti Breschel, stopper sin karriere i en alder af 34 år.

Stærkt medvirkende årsag er, at Matti Breschel i februar i år fik konstateret psoriasis-gigt.

“Beslutningen har været undervejs noget tid. Så fik jeg den dér gigtsygdom i februar og har kæmpet meget med den. Det har gjort beslutningen om at stoppe noget nemmere,” siger Matti Breschel til B.T.

Matti Breschel har i de sidste par år kørt for EF – Education First, der har colombianeren Rigoberto Uran, italieneren Alberto Bettiol og amerikaneren Tejay van Garderen som deres mest markante ryttere.

Danskeren hvor han ikke har opnået de store resultater på dette hold. Han var med i årets Giro d’Italia, men han blev nødt til at stå af på fjerde etape. Derefter traf han beslutningen om karrierestop.

“Det har egentlig ikke så meget været på grund af smerterne som på grund af medicinen og de efterfølgende bivirkninger. Den gjorde, at jeg havde svært ved at hænge sammen i træningen og helt generelt,” siger Matti Breschel.

Han begyndte sin professionelle karriere i 2005 på CSC, hvor den tidligere danske Tour de France-vinder, Bjarne Riis, var holdejer. Matti Breschel har også kørt for Rabobank, Saxo-Tinkoff, Cannondale og Astana.

I 2008 vandt Matti Breschel VM-bronze, året efter vandt han DM, og i 2010 opnåede han så VM-sølv. Desuden vandt han i I 2010 vandt han også semi-klassikeren Dwars door Vlanderen.

 

Læs artiklen

Cykling

De bliver ved: Ny dansk medalje ved EM i cykling

Skrevet for

den

Der var lørdag endnu en dansk medalje ved EM i cykling i og omkring Alkmaar i Holland. Danske Niklas Larsen (Team ColoQuick) fik sølv i linjeløbet hos U23-herrerne.

Rytterne var ude på en 138 kilometer lang rute, og det hele endte med en massespurt. Her vandt italieneren Alberto Dainese (SEG Racing Academy) helt suverænt med flere meter ned til forfølgerne, hvor Niklas Larsen var forrest.

Esteren Rait Arm tog bronzemedaljen.

“Det er super fedt. Selvfølgelig vil man altid gerne vinde, men det er fedt at blive toer. Især efter det løb vi kørte i dag, hvor alle hjælper godt til, og hvor vi kører godt som et hold,” sagde 22-årige Niklas Larsen efter medaljeoverrækkelsen til TV2.

Det var den fjerde danske medalje ved årets EM i cykling. Torsdag vandt Kasper Asgreen sølv ved EM i enkeltstart. Ligeledes torsdag blev det til dansk guld og sølv ved EM i enkeltstart for U23-ryttere. Her vandt Johan Price-Pejtersen foran U23-verdensmesteren Mikkel Bjerg.

 

 

Læs artiklen

Populær