Francesco Molinari: Bedste golfspiller i verden

Francesco Molinari: Bedste golfspiller i verden

 

I USA er der nogle golfjournalister, der kalder ham Frankie Molinari. Lyder dystert, men jo på banen er han dødsfarlig.

 

Det lyder som en person i en Martin Scorcese film. En type, du ikke har lyst til at møde i en mørk gyde, hvis du skylder nogen penge.

Sådan er Francesco Molinari næppe i virkeligheden. Men du har helt sikkert ikke lyst til at møde ham på 1. tee, hvis der er penge på højkant.

Den yngste af Molinari-brødrene er klodens varmeste spiller og en stille dræber. Intet kan aflæses af hans ansigtmimik.

Men resultaterne står med flammende bogstaver. Allerede inden sejren i dag var han den mest vindende italienske spiller nogensinde. Fem sejre på europatouren og en enkelt på PGA Tour er en mere end Costantino Rocca.

Men sejren i The Open er unik i italiensk golfhistorie.

Molinari selv havde en andenplads ved US PGA Championship sidste år, og mange husker, at Costantino Rocca næsten vandt The Open i 1995 (han tabte et omspil mod John Daly).

Nu har Italien endelig en majorvinder. Italien er ikke nogen kæmpe golfnation, og man må håbe, at Molinaris sejr kan skærpe interessen for golf i støvlelandet, hvor man allerede om fire år skal have Ryder Cup.

Til den tid vil Francesco Molinari være 39 år og rigeligt ung til stadig at gøre sig gældende.

Molinari trådte for alvor ind i europæisk golfbevidsthed i 2010, da både han og storebror Edoardo kom med på det europæiske Ryder Cup-hold. Francesco spillede sig på holdet, mens storebror måtte have et wild card fra kaptajn Colin Montgomerie.

Igen i 2012 spillede Francesco Molinari sig på Ryder Cup-holdet, som vandt på Medinah nær Chicago.

Såvel i 2010 som i 2012 spillede Molinari single mod Tiger Woods. Det fik han kun et halvt point ud af to mulige ud af. Men i dag fik han overtaget, da han skulle ud med selvsamme Woods på finaledagen på Carnoustie.

Francesco Molinaris sejr var symptomatisk for hele hans stil. Han var ikke prangende. Men han holdt bogey helt væk fra scorekortet på turneringens sidste 37 huller.

En imponerende bedrift fra en spiller i sit livs form.

I sine sidste seks turneringer har han tre sejre og to andenpladser. To af sejrene er kommet i BMW PGA Championship og The Open. De to største turneringer overhovedet på europæisk jord. Den tredje sejr var ved Quicken Loans National på PGA Touren.

Det varer måske ikke ved – det er der ikke meget i golf, der gør.

Men lige nu er Frankie den bedste i hele verden.

 

 

Kilde Golf.dk