Internationale Nyheder

Flere ramt under muligt terrorangreb

Skrevet for

den

 

Flere mennesker er mandag ramt under et skyderi i en hollandsk sporvogn i Utrecht.

Der er blevet åbnet ild i en sporvogn i Utrecht.

Politiet mistænker, at terror kan være motivet. Landets sikkerhedsstab træder sammen.

Adskillige mennesker er såret under skyderi i den hollandske by Utrecht, oplyser politiet, der endnu ikke har overblik over det nøjagtige antal ofre.

Gerningsmanden – eller gerningsmændene, politiet er ikke helt sikre – er tilsyneladende ikke pågrebet.

Politiet er i gang med at undersøge, om der kan være tale om et terrorangreb, eller om der er andre motiver til forbrydelsen.

Men den har ført til, at landets nationale krisestab er indkaldt og bevogtningen af regeringsbygninger i Haag forstærket med militærbetjente.

Der er ifølge ministerpræsident Mark Rutte tale om »en foruroligende situation«.

Samtidig har skoler i byen fået besked på at holde dørene lukkede indtil videre, og moskeer i regionen evakueres.

Trusselsniveauet for Utrechtregionen er hævet til det højeste trin, der inføres, når man har konkrete oplysninger om forestående angreb eller når gerningsmænd har haft held til at gennemføre en terrorangreb.

»I øjeblikket er det vigtigste at tage sig af de sårede og undersøge omstændighederne. Vi udelukker intet – heller ikke et terrorangreb«, erklærer borgmester Jan Van Zanen.

Skød løs i sporvogn

Ifølge hollandske medier er flere blevet kvæstet under skyderiet, der ifølge politiet opstod i en sporvogn på på Oktoberpladsen kort før klokken 11.00. Vidner så tilsyneladende en gerningsmand trække et skydevåben og åbne ild mod sine medpassagerer.

Der er sendt tre ambulancehelikoptere til stedet, og politiet opfordrer folk til at holde sig borte fra området og gøre plads til udrykningskøretøjer. Byens universitetshospital har efter anmodning fra regionens kriseberedskab åbnet en katastrofemodtagelse, der vil kunne håndtere et stort antal patienter.

Antiterrorbetjente og almindelige betjente er rykket ud til stedet og har spærret området af. Samtidig er sporvejstrafikken i byen indstillet.

Vidner fortæller om flere skudserier

Et øjenvidne fortæller til avisen de Volkskrant, at han så vidner forsøge at trække en skudramt kvinde i sikkerhed, men at de opgav, da der atter blev affyret skud.

Et andet fik ifølge hollandsk tv en såret, der undslap, over i sin bil, hvor offeret i løbet af kort tid mistede bevidstheden.

Vidner siger til nyhedssiden AD, at gerningsmanden pludselig gav sig til at skyde løs mod de andre passagerer med det, der beskrives som en stor pistol. Det fik flere til at smadre vinduerne i sporvognen i et forsøg på at komme ud den vej.

Faglig aktion og valgkamp indstillet

Skyderiet er sket på et tidspunkt, hvor politiet sammen med andre offentligt ansatte grupper ville demonstrere mod pensionsbestemmelser, men det er aflyst.

En regional valgkamp er også afbrudt.

 

Kilde Politiken

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Internationale Nyheder

Falsk Ferrari-fabrik lukket

Skrevet for

den

Foto: Itajai Civil Police

Politiet i Brasilien har lukket en fabrik, der producerede falske luksusbiler. Ifølge myndighederne er det en far og hans søn, der har produceret falske Ferrarier og Lamborghinier på fabrikken. Det skriver flere internationale medier herunder The Guardian.

Lukningen af fabrikken kommer efter henvendelser fra de italienske luksusbilproducenter. Politiet oplyser, at de falske luksusbiler blev sat til salg på sociale medier for mellem 45.000 og 60.000 amerikanske dollars. Det svarer til en pris på mellem 300.000 kr. og 400.000 kr. – hvilket er en brøkdel af, hvad en rigtig Ferrari eller Lamborghini koster, skriver JP Finans.

Politiet har beslaglagt otte ufærdige biler og er nu gået i gang med at undersøge, hvor mange falske biler, der er blevet produceret. Det er uklart, hvilke dele, der er blevet brugt til at lave bilerne, men politiet har delt billeder fra fabrikken.

Læs artiklen

Internationale Nyheder

Skandalefly fortsat grounded

Skrevet for

den

De skandaleramte Boeing 737 MAX fly, der er tvunget til at holde sig på jorden efter et styrt ud for Nairobi hvor 157 passagerer blev dræbt, kommer ifølge World Street Journal næppe ud at flyve i 2019. Meldingen kommer, selv om Boeing fabrikkerne stræber efter at få alle sine fly tilbage i brug i år.

Norwegian har rullet 18 Boeing 737 MAX i hangar mens et af Europas store charterselskaber TUI, har stillet 8 fly til side.

Flyulykken og problemerne med at få løst fejlene på Boeing 737 MAX har givet Boeing et alvorligt knæk efter flere flyselskaber har annulleret kontrakter. Blandt andet har det saudiske Flyadeal annulleret en bestilling på 50 fly af MAX-typen. Det var en ordre på 5,9 mia. dollars.

Læs artiklen

Fashion

Burka og niqab forbud i Nordafrika

Skrevet for

den

Flere muslimske lande i Afrika, har forbudt eller indført restriktioner for islamiske klædedragter med fuld ansigtsdækning af kvinder. Senest har Tunesien bebudet et forbud mod niqab i offentlige bygninger, efter at landet er blevet ramt af det tredje selvmordsangreb på to uger, skriver Kristeligt Dagblad.

Tunesien er dermed det tredje muslimske land i Nordafrika, som beslutter at indføre restriktioner for at begrænse udbredelsen af de mellemøstlige klædedragter, der ikke er en lokal muslimsk tradition. Sidste år indskærpede den algeriske regering et lignende forbud mod at bære fuld ansigtsdækning i offentlige administrationer. Tidligere har Marokko forbudt salg og produktion af burkaer, uden at det står klart, om forbuddet også gælder niqabben.

Læs artiklen

Andalucia

Iran gør alvor af trusler i Gibraltar-drama

Skrevet for

den

Tre krigsskibe, som menes at være fra Iran, forsøgte onsdag at tvinge et britisk olietankskib ind i iransk farvand nær Hormuz-strædet.

Fartøjerne sejlede væk igen efter en advarsel fra den britiske fregat HMS Montrose.

“I modstrid med international lovgivning, har tre iranske fartøjer forsøgt at hindre passagen for et kommercielt fartøj, British Heritage, gennem Hormuz-strædet”, lyder det fra den britiske regering.

Herefter var HMS Montrose ‘tvunget til at positionere sig mellem de iranske fartøjer og British Heritage og udsende verbale advarsler til de iranske fartøjer, hvorefter de vendte om’, lyder det.

Iran har nægtet, at de forsøgte at komme i vejen for det britiske skib, skriver Ekstra Bladet idag.

Torsdag fandt det første drama sted ud for Gibraltars kyst, hvor 30 elitesoldater fra den britiske flåde og 16 betjente fra Gibraltar beslaglagde en 330 meter lang supertanker.

Allerede fra start kaldte iranerne det for en ulovlig kapring, og de krævede supertankeren frigivet. Men tirsdag skruede de op for truslerne, der onsdag blev til virkelighed.

Læs artiklen

Erhverv

Norwegians medstifter, Bjørn Kjos, træder af

Skrevet for

den

Den nu 72-årige forhenværende koncernchef vil fortsat have en central rolle i selskabet som rådgiver for ledelsen.

Den hidtidige finansdirektør, Geir Karlsen, vil overtage posten som fungerende koncernchef fra dags dato.

Samtidig vil bestyrelsesformand Niels Smedegaard have en mere aktiv rolle i ledelsen fremover, oplyser Norwegian.

“Jeg er meget glad for, at Bjørn fortsat vil have en central rolle i Norwegian som rådgiver for bestyrelsen og mig selv. Også fremover vil vi få glæde af Bjørns omfattende netværk og dybdegående viden og erfaring fra international luftfart” siger Niels Smedegaard til VG.

“Jeg har stor tillid til at bestyrelsen vil rekruttere en velkvalificeret koncernchef til at lede Norwegian videre sammen med resten af topledelsen. Den næste koncernchef har et utrolig spændende job i vente, og jeg er glad for, at jeg kan give stafetten videre, mens jeg selv kan koncentrere mig om nogle udvalgte projekter, som vil være af stor betydning for Norwegian fremover”, siger Bjørn Kjos, ifølge Ekstra Bladet.

I de 17 år Bjørn Kjos har stået i spidsen for Norwegian, er selskabet gået fra at have 130 ansatte og fire fly til at have over 11.000 ansatte og 162 fly. Han var selv med til at stifte selskabet i 1993.

Norwegian har baser i Palma, Madrid, Barcelona, Alicante, Málaga, Las Palmas og Tenerife. I alt har Norwegian 16 baser i Europa heraf de syv i Spanien.


 

Læs artiklen

Internationale Nyheder

Iran truer England i Gibraltar-drama

Skrevet for

den

Den diplomatiske krise i forbindelse med den engelske kapring af en iransk supertanker ved Gibraltar i torsdags udvikler sig mere og mere.

30 britiske elitesoldater og 16 politifolk fra Gibraltar bordede og beslaglagde i torsdags en iransk supertanker ud for Gibraltar. Siden har den ligget under britisk kontrol ved Gibraltars sydspids.

Skibet, Grace 1, var tilsyneladende på vej til Syrien med råolie og det overtræder EUs sanktioner mod Syrien.

Allerede i torsdags kaldte iran aktionen for en ‘ulovlig kapring’, men nu skruer iranerne ifølge de engelske medier op for truslerne.

“Beslaglæggelsen af den iranske olietanker vil ikke forblive ubesvaret. Og når det er nødvendigt, vil Teheran komme med det rette modsvar”, siger den iranske generalmajor, Mohammad Bagheri, ifølge The Telegraph.

I Spanien undrer man sig over forløbet. Vandet ved Gibraltar giver ballade mellem England og Spanien og der har været flere sammenstød gennem årene. Spanien fastholder, at kun vandet i selve Gibraltar havn tilhører briterne, mens havet er rent spansk område. Briterne kaprede Grace 1 fire kilometer syd for Gibraltar. Spanien er dog enige i, at det var nødvendigt at stoppe Grace 1.

  

Læs artiklen

Populær