Krimi

Far og søn anholdt i narko-sag

Skrevet for

den

En far og søn på henholdsvis 51 og 24 år er onsdag blevet anholdt på en landejendom i Málaga. De står anklaget for narkotikahandel samt bedrageri af elektricitet.

Nationalpolitiet har onsdag anholdt en far og hans søn, på hhv. 51 og 24 år, og begge af spansk nationalitet. De er tilsyneladende ansvarlige for et drivhus bestående af 510 marihuana planter på en gård i området Puerto de la Torre, i Málaga.

De to spaniere er nu blevet anholdt for deres påståede involvering i narkotikahandel og for elektrisk svig.

Politiets undersøgelse begyndte, da en anonym information pegede på eksistensen af ​​en hashplantage inde i en bygning beliggende på en ‘finca’. Ved ankomsten til ejendommen under mistanke kunne politiet selv lugte den stærke dunst af marihuana, mens man også kunne høre en konstant støj fra transformermotorer og klimaanlæg inde bag murerne.

Under ransagelsen fandt politiet 510 planter af cannabis sativa i sidste blomstrende stadie, før høstning og tørring. Udstyr og værktøj til videre behandling blev også fundet i hjemmet.

Far og søn venter nu bag tremmer på at se en dommer i Málaga.

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Erhverv

66 pirattaxaer taget ved lufthavnen i Málaga på to måneder

Skrevet for

den

Det lokale politi i Málaga har intensiveret kontrollen med pirattaxaer ved lufthavnen og i de seneste to måneder er der registreret 66 tilfælde af ulovlig kørsel til og fra lufthavnen.

Speciel her i sommer har politiet optrappet kontrollen og overvågningen ved Málagas lufthavn. De mange piratchauffører kører uden licens og den rette forsikring og derfor skævvrider de konkurrencen i forhold til de registrerede biler.

Bøden lyder på 1.380 euro, plus omkostningerne til at få bilen slæbt væk og opbevaret indtil bøden er betalt.

Bystyret i Málaga har, ifølge vejlovene i Andalusien, mulighed for at sætte bøderne kraftigt i vejret og det skulle være på vej, på grund af de mange sager, skriver Málaga Hoy.

Bøden vil komme op på 2.760 euro og hvis den bliver betalt med det samme, så bilen ikke skal slæbes væk, vil bøden komme op på 1.700 euro.

Læs artiklen

Andalucia

Kriminel bande anholdt i Almería

Skrevet for

den

Otte personer er torsdag blevet anholdt i Almería. Nationalpolitiet har her optrevlet en “historisk, kriminel bande”, der gjorde sig i storstilet narkotikahandel.

Klanen, der gik under navnet ‘los Antones’, er torsdag blevet optrevlet af det spanske politi. De gjorde sig i storstilet narkotikahandel med brug af vold og intimidering.

Dommer i Almería har i dag fængslet fire ud af de otte anholdte. Efter næsten to års undersøgelse i Vícar, Roquetas de Mar og El Ejido har politiets arbejde båret frugt.

De otte personer blev torsdag anholdt og anklaget for narkotikahandel samt ulovlig våbenbesiddelse. Efter klanen siden udgangen af 2017 har været under politiets lup.

Under 11 ransagelser fandt politiet 9.000 euro i kontanter, ni dyre køretøjer, 13 automatiske og halvautomatiske skydevåbener med tilhørende ammunition, transmissionsudstyr, lokalpoliti uniformer samt 130 kilo vakuumpakket marihuana.

Den nu anholdte klan ejede fire marihuanaplantager, men hvis efterspørgslen var større end deres egen produktion kunne kapere, tøvede de ikke med at erhverve marihuanaforsendelser fra andre områder i Andalusien.

Læs artiklen

Krimi

Tolv års fængsel for voldtægt

Skrevet for

den

En spanier på 52 år er fredag blevet idømt tolv års fængsel for, at voldtage en 27-årig venezuelansk kvinde. Forbrydelsen skete i byen Alicante, den 15. april 2018.

Kvinden, der havde søgt om asyl i Spanien, blev efter voldtægten truet med, at han ville anmelde hende som ulovlig indvandrer.

Ifølge dommen afsagt af retten i Alicante i dag havde den nu dømte mand arrangeret en jobsamtale med sit offer for, at ansætte hende i en bar.

Baren på calle San Pablo i selve Alicante by var endnu ikke åbnet, da han manglede tilladelse. Med skodder nede og døren låst voldtog han den unge kvinde.

Denne forbrydelse fandt sted den 15. april sidste år. Nu den 5. juli 2019 er den 52-årige spanier blevet idømt tolv års fængsel for voldtægt.

Manden, der har en lang kriminel baggrund med seksuelt misbrug og andre voldsforbrydelse, har før afsonet syv års fængsel.

Læs artiklen

Andalucia

Skud affyret efter narkobåd i Cádiz

Skrevet for

den

To skud er torsdag eftermiddag blevet affyret op i luften efter en påstået narkobåd, nær Cádiz-kysten. Båden formåede dog, at flygte fra det spanske politi.

Nationalpolitiet, som tilhører Enheden for Forebyggelse og Reaktion (Unidad de Prevención y Reacción, (UPR), har torsdag set sig nødsaget til at affyre skud.

Politiets anmodning om at stoppe blev gjort som følge af, at en formodet ‘narcolancha’ blev spottet ud fra kystområdet i Cádiz. Disse hurtigsejlende både blev i øvrigt gjort ulovlige sidste år.

Skuddene blev affyret som en advarsel, da det så ud til at båden ledte efter et passende område til at aflæsse deres ‘varer’. På båden var fire passagerer, som reagerede lynhurtigt efter skuddene var affyret.

De stoppede ikke, men vendte hurtigt snuden den anden vej og tog flugt i retning mod Sanlúcar de Barrameda-området. Politiet formåede denne gang ikke at indhente dem.

Læs artiklen

Andalucia

Mand myrder sin hustru i Córdoba

Skrevet for

den

En mand har tirsdag overgivet sig til politiet i Madrid, efter han ringede og forklarede, at han havde dræbt sin kone i Córdoba. Hun blev fundet livløs med tegn på vold.

En 42-årig mand er i dag blevet anholdt af politiet i Madrid, efter han ringede og tilstod at han havde dræbt sin kone i byen Rute, i Córdoba.

Ifølge kilde modtog 091 et opkald onsdag kl. 8:30, hvor en mand fortalte, at han havde myrdet sin kone i deres fælles hjem. Han ønskede at overgive sig til politiet, og forklarede helt præcist hvor han befandt sig i den spanske hovedstad.

Ved politiets ankomst fandt man manden i bilen med parrets to mindreårige børn på bagsædet, hvorefter han blev anholdt for påstået mord.

I parrets fælles hjem i byen Rute har Guardia Civil efterfølgende fundet konen, på samme alder som sin mand, livløs med tegn på vold.

Manden venter nu på at se en dommer, mens politiet undersøger gerningsstedet. Obduktion af kvindens lig vil senere i dag klargøre den præcise dødsårsag, mens børnene, der er uskadte, bliver passet af et familiemedlem.

Dette er i år det 27. offer for vold med døden til følge ved hænderne af enten en eks- eller nuværende partner her i Spanien.

Siden registrering begyndte i år 2003 har 1.002 kvinder mistet livet således.

Læs artiklen

Andalucia

Spritbilist anholdt i Algeciras, Cádiz

Skrevet for

den

En bilist er onsdag blevet anholdt, efter han kørte af motorvejen og endte op nede på en anden gade. Her ramte han to parkerede biler og testede positiv for alkohol.

Bilisten testede positiv ved alkoholprøven, efter han kørte af A-7 motorvejen og brød igennem autoværnet. Han endte nede på en gade i Algeciras.

Ifølge 112-alarmcentralen modtog de et opkald kl. 8:40 om en ulykke på calle Verdiales. Både brandmænd, politi og ambulance blev sendt til stedet.

Bilisten, der forårsagede skade på to parkerede biler, kunne selv komme ud af sit køretøj efter ulykken. Han er nu anholdt for en forbrydelse mod trafiksikkerheden.

Ulykken forårsagede til morgen langsommere motorvejstrafik end normalt.

Læs artiklen

Populær