‘España’ er igen placeret, som landet med flest blå flag

‘España’ er igen placeret, som landet med flest blå flag

 

Igen i år har Spanien vundet førstepladsen for, at være det land i hele verdenen med flest ‘banderas azules’ langs med kysten.

 

Helt præcist vejrer i alt 684 ‘banderas azules’ (579 playas (strande), 100 puertos deportivos (havne) y cinco embarcaciones turísticas) langs med Spaniens kyst i år. Og selv om det er et fald på to flag (686) fra sidste år, er det nu en meget flot placering.

De autonome regioner, som har draget mest fordel af antallet af blå flag er: ‘la Comunidad Valenciana’ med 129, efterfulgt af Galicien med 113, Catalonien med 95 og Andalucía fik tildelt 90 styks.

Hvad er et blåt flag? ‘La Bandera Azul’ er siden år 1987 blevet givet til strande og havne af Det Europæiske Miljøuddannelsesfond, som opfylder en række miljøforhold og faciliteter. De specifikke kriterier er: badevandskvaliteten, miljøinformation og uddannelse, miljøledelse og sikkerhed, service og faciliteter.

I år er der dog den dårlige nyhed, at Mar Menor i Murcia har mistet næsten halvdelen (19) af de blå flag, som de havde sidste år (40). 

Dette skyldes tildels en øget urbanisering langs med kysten, hvilket naturligvis har forøget mængden af affald. Og oversvømmelserne i december 2016 hjalp heller ikke på problemet samt at Mar Menor er, som en lagune.

Havet, Mar Menor kom derfor til at ligne en grøn, mudret suppe med skum ved bredden og dermed meget uappetitlig for badende gæster.

Se liste over de 684 badeforanstaltninger forneden, som i år har opnået det prestigefyldte ‘bandera azul’.

Vi, her på redaktionen, ønsker ‘España felicidades’ med den flotte placering!

Fortæl os hvad du mener om denne artikel