Erhverv

Energy Nordic vil nu også have spanske kunder

Skrevet for

den

Efter knap to år som elselskab i Fuengirola, med primært skandinaviske, engelske og tyske kunder, vil danske Energy Nordic nu også gå efter de spanske kunder.

Hidtil har tilflyttere til Spanien, primært skandinaver, fået et tilbud om at skifte til Energy Nordic. Til elregninger og kundeservice på deres eget sprog. 

I denne uge begynder selskabet, i det små, at tilbyde spaniere adgang til forståelige regninger og grøn strøm. Mange spaniere forstår nemlig heller ikke deres elregninger, siger Marianne Dahlgaard, kundeservicechef i Energy Nordic, til Costa Posten.

Selskabet har foretaget en undersøgelse blandt 2.000 spaniere og spurgt, hvad der ville få dem til at skifte.

Allerførst kommer prisen, siger Marianne Dahlgaard. Dernæst er det vigtigt at strømmen er grøn og som nr. tre ønsker folk egentlig bare at skifte væk fra “de store” for at finde ud af om det kan gøres bedre og billigere. Faktisk kan ni ud af 10 spare penge ved at skifte, siger Marianne Dahlgaard.

Energy Nordic vil tage de spanske kunder ind stille og roligt. Til at begynde med er det en begrænset kreds af kunder i Málagaprovinsen der tilbydes at skifte over. Men når vi først har fået skudt os helt ind på kundernes konkrete forventninger, vil vi brede tilbuddet ud i hele Spanien, siger Marianne Dahlgaard.

Steen har over 35 års erfaring indenfor Journalistik, hvor han har arbejdet for Lokale Radiostationer, DR og TV2.

Danmark

Ny legoklods skal hjælpe blinde

Skrevet for

den

En ny type legoklodser, der skal gøre det lettere for blinde eller synshandicappede at lære blindeskrift, blev onsdag offentliggjort i Paris.

Blinde eller svagtseende skal også have mulighed for at lege med legoklodser, og de skal samtidig have mulighed for at lære blindskrift gennem leg. Det mener de i hvert fald hos Lego, som derfor har udviklet et koncept med navnet Lego Braile Bricks, som onsdag blev offentliggjort i Paris.

De nye Lego Braile Bricks bliver støbt med samme antal knopper, som bruges til tal og bogstaver i blindskriftalfabetet, mens de stadig kan bygges sammen med de velkendte legoklodser. På den måde kan blive eller svagtseende børn gennem leg lære blindskriftalfabetet.

– Med de tusindvis af lydbøger og computerprogrammer, der nu er tilgængelige, lærer færre børn at læse blindeskrift. Dette er særlig kritisk, når vi ved, at blindskriftsbrugere ofte er mere selvstændige, har et højere uddannelsesniveau og bedre beskæftigelsesmuligheder. Vi er overbeviste om, at Lego Braille Bricks kan bidrage til at øge interessen for at lære blindskrift, så vi er begejstrede for, at Lego Fonden gør det muligt at videreudvikle dette koncept og bringe det til børn rundt om i verden, siger Philippe Chazal, som repræsenterer Den Europæiske Blinde Union, via en pressemeddelelse.

Produktet bliver for tiden testet på dansk, norsk, engelsk og portugisisk, mens det senere på året vil blive testet på flere sprog. Lego forventer, at produktet vil blive endeligt lanceret i løbet af 2020, hvor det vil blive tilgængeligt på udvalgte steder.

– Blinde og synshandicappede børn har drømme og ambitioner for deres fremtid ligesom seende børn. De har de samme ønsker og behov for at udforske verden og socialisere sig gennem leg, men møder ofte ufrivillig isolation som følge af udelukkelse fra aktiviteter, siger John Goodwin, der er administrerende direktør i Lego Fonden, om baggrunden for at engagere sig i projektet.

Den Lego-medarbejder, der har fungeret som intern konsulent på projektet, lider selv af en øjenlidelse, der gør ham gradvist blind skriver JydskeVestkysten.

Læs artiklen

Erhverv

Hver femte arbejder med turisme

Skrevet for

den

Antallet af medarbejdere i turisme-industrien i Málaga overstiger både gennemsnittet i Andalusien og på landsplan.

Hver femte ansatte i Málaga-provinsen arbejder på et hotel, i en bar eller i en restaurant. Også biludlejere og touroperatører har kronede dage. Antallet af ansatte i turistsektoren er steget med seks procent i forhold til forrige år.

Det viser nye tal fra Turismo y Planificación Costa del Sol, skriver Sur in English.

Mens Málaga-provinsen ligger på 20 procent, er gennemsnittet i Andalusien på 13,5 procent og på landsplan 13,7 procent. Næsten tre ud af fire er medarbejdere, mens resten er selvstændige. Spanierne udgør 80 procent af antallet af ansatte.

80 procent af de ansatte er på fuldtidskontrakter, mens bagsiden af medaljen er, at kun lidt under halvdelen af kontrakterne er almindelige, faste kontrakter.

Der er totalt set omkring 110.000 jobs i sektoren i Málaga-provinsen. Til sammenligning er det tal – i hele Danmark – på 136.000 jobs.

Læs artiklen

Erhverv

Lufthavnen i Málaga vil over 20 millioner passagerer

Skrevet for

den

I år kan du nå 133 destinationer fra Málaga Lufthavn og den vil for første gang passere de magiske 20 millioner passagerer. Og dermed sætte ny rekord.

Lufthavnen er den fjerde mest benyttede i Spanien. Efter Madrid, Barcelona og Palma de Mallorca. Sidste år rundede den lige præcis de 19 millioner passagerer, hvilket også var rekord, men i år er der lagt op til at komme over de 20 millioner passagerer, skriver La Opinión de Málaga.

Alene i første kvartal i år rejste omkring 3,5 millioner passagerer igennem Costa del Sols lufthavn. Det er en stigning på 7,1 procent i forhold til samme kvartal i 2018. Og højsæsonen begynder først nu.

Den sidste dag i kvartalet, søndag den 31. marts, var dagen med størst intensitet i lufthavnen. Der blev klaret 400 afgange og ankomster, med 57.436 passagerer, alene den dag.

 

Læs artiklen

Erhverv

Marbella fuskede med arbejdskontrakter

Skrevet for

den

Marbella Kommune er i arbejdsretten i Málaga blevet dømt til at genansætte 23 medarbejdere, hvis kontrakter ellers udløb ved årsskiftet. Næsten 100 medarbejdere kan se frem til nye, faste kontrakter med kommunen.

Retten i Málaga har fastslået, at Marbella Kommune ulovligt har lavet korte kontrakter med 23 medarbejdere i løbet af 2018. De blev ansat på korte rengøringskontrakter, men har udført almindelig vedligeholdelse på byens strande og veje. De blev ansat i juni og deres kontrakter udløb i slutningen af december.

Medarbejderne skal nu genansættes på en almindelig, uopsigelig kontrakt og have løn i de fire måneder der er gået siden kontrakten udløb.

Marbella Kommune forklarede i retten, at medarbejderne var blevet hyret til kort, akut arbejde i forhold til turistsæsonen, men det kunne dommeren ikke få til at passe med, at kontrakterne strakte sig til slutningen af december.

Marbella hyrede i juni 69 flere på de samme kontrakter, så nu kan næsten 100 medarbejdere se frem til en fast ansættelse i kommunen.

 

Læs artiklen

Erhverv

Dansk kvinde får 2,3 mio kr efter sexchikane på hotel i Madrid

Skrevet for

den

27-årige danske Nathalie Abildgaard, der i begyndelsen af året kom i de britiske medier i forbindelse med sag om sexchikane, har indgået forlig med sin tidligere arbejdsgiver, skriver Finanswatch.

Den australske kapitalforvalter IFM Investors, som Nathalie Abildgaard begyndte at arbejde for i 2016 i Londons finansdistrikt, har aftalt at betale 270.000 pund svarende til 2,3 mio. kr. til den danske finanskvinde. Det skriver flere internationale medier, herunder Sunday Times.

Abildgaard forlod det australske firma, efter en oplevelse til en fest i Madrid i foråret 2018, hvor hun og kollegerne fejrede en succesfuld handel. Til festen inviterede Nathalie Abildgaards chef, 50-årige Frederic Michel-Verdier, hende op på hans hotelværelse, så de “kunne have det sjovt”, og at han kunne “lære (hende) en masse om sex. “Desuden skulle Michel-Verdier ifølge Sunday Times have sagt, at “hvis jeg var 20 år yngre, ville jeg have været helt over dig. “Senere sendte han hende også sms’er med hans værelsesnummer og smilende emojis, refererede de britiske medier.

Frederic Michel-Verdier, der er gift, har afvist anklagerne – og det gør han stadig. Han har dog tidligere anerkendt, at han kan være kommet med “nogle dårlige vittigheder”, men at han ikke havde intentioner om at gøre “noget forkert.”Trods afvisningen har IFM Investors altså indvilliget i at betale danskeren over 2 mio. kr. i kompensation.

Nathalie Abildgaard har, efter sagen begyndte at rulle, oprettet en velgørenhedsfond, der skal hjælpe folk, der har været udsat for diskrimination på deres arbejdsplads, med at tage deres sager i retten. Ifølge Bloomberg skal en del af pengene i forliget gå til denne fond.
I en udtalelse lyder det fra danskeren selv, at hun håber, at sagen kan hjælpe andre, der har oplevet diskrimination på jobbet, med at søge retfærdighed.

“Jeg er særligt glad for, at jeg kan dele min oplevelse med at tage ressourcestærke arbejdsgivere i retten på grund af chikane på arbejdspladsen og skabe offentlig opmærksomhed på de barrierer, der er for, at individer kan få adgang til retfærdighed,” udtaler Nathalie Abildgaard, ifølge Finanswatch.

Læs artiklen

Erhverv

10 procent flere bruger metro i Málaga

Skrevet for

den

I januar, februar og marts 2019 er godt 10 procent flere passagerer steget på metroen i Málaga, i forhold til samme kvartal i 2018. Næsten 1,7 millioner passagerer har taget metroen i de tre måneder.

1.692.952 passagerer har brugt Málagas metro i første kvartal. Det er 155.795 nye passagerer i forhold til 1. kvartal 2018.

Den fremgang følger mønstret fra hele 2018, hvor der steg 9,75 procent flere passagerer på metroen i forhold til hele 2017.  Ialt transporterede metroen lige godt 6,3 millioner mennesker i 2018, skriver La Opinion de Málaga.

Stigningen i forhold til 2018 er ekstra bemærkelsesværdig, fordi sidste års passagertal i 1. kvartal også rummede de mange rejsende i forbindelse med påsken. Med påske i april tæller de mange ekstra påskerejsende først med i andet kvartal i år.

Fredage er de mest populære metrodage, mens søndage og helligdage ligger i bund. Fredag den 4/1 var den mest benyttede dag i første kvartal, med 26.261 passagerer.

 

Læs artiklen

Populær