Domstol: ‘Plusvalía’ skal ikke betales ved tab af reel værdi

Domstol: ‘Plusvalía’ skal ikke betales ved tab af reel værdi

 

Ny dom om opkrævning af ​​afgiften ved salg af bolig med tab af reel værdi, har tvunget den spanske regering til at ændre loven.

 

Forfatningsdomstolen har i går, d. 17. maj, endelig udstedt en afgørelse angående den statslige, kommunale merværdi (plusvalía).

Og dens dom er til fordel for skatteyderne: Opkrævningen af ​​skatten af værditilvæksten, ‘Impuesto sobre el Incremento de Valor de los Terrenos de Naturaleza Urbana (IIVTNU)’ er blevet erklæret forfatningsstridig og derfor lig nul i de tilfælde, hvor et hjem sælges med tab af reel værdi.

Beslutningen kommer ikke som en overraskelse, da højesteretten allerede i februar måned annullerede de samme artikler i Guipuzcoas styrende lov 19/1989.

Ifølge en rapport fra Tinsa-vurderingsfirmaet, kan denne afgørelse påvirke skattepligtige ejerne af ca. 35.000 boliger, som har solgt deres ejendom med tab indenfor de sidste fire år.

Advokatfirmaer overvejer allerede at beskatte denne nye grundklausul pga de mange retslige krav, som dette vil provokere.