Cykling

Den gule trøje skifter ejermand i Touren – Fuglsang tilfreds trods lille tidstab

Skrevet for

den

Den gule førertrøje skiftede torsdag fra en franskmand til en italiener efter en grum etape-afslutning, hvor det danske Tour-håb Jakob Fuglsang (Team Astana) tabte enkelte sekunder til nogle af rivalerne.

Afslutningen på sjette etape var en stigning i kategori 1 op til La Planche des Belles Filles. Den har undervejs en stigningsprocent på 24 som det højeste.

“Finalen var rigtig led. Først og fremmest på grund af grusvejene. Det var svært at stå op og få skub i cyklen. De sidste 200 meter var lige op i himlen,” sagde Jakob Fuglsang efter etapen ifølge DR.

Den 34-årige danske Astana-kaptajn kom ind som nummer ni. Mest tid tabte han til sidste års vinder, briten Geraint Thomas (Team Ineos), der kom ind ti sekunder før Jakob Fuglsang.

I den samlede stilling ligger han nummer 11. Det betragter både Jakob Fuglsang selv og Astana-sportsdirektør Lars Michaelsen som et fornuftigt udgangspunkt efter de første seks etaper.

På syvende etape vil den gule førertrøje hænge om halsen på italieneren Giulio Ciccone (Trek-Segafredo). Han blev nummer to på torsdagens etape, og han har nu et forspring på seks sekunder til franske Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step), der nåede at køre i gult i tre dage.

Etapen blev vundet af den belgiske udbryder, Dylan Teuns (Bahrain-Merida). Han var 11 sekunder hurtigere end Giulio Ciccone.

Fredag venter denne Tours længste etape, som er 230 kilometer lang, men som ikke byder på samme vilde stigninger som sjette etape.

Cykling

Fuglsang vinder sin første Vuelta-etape: – Det er en fed følelse

Skrevet for

den

Jakob Fuglsang vandt mandagens 16. etape i Vuelta a España efter et flot udbrud. Det er danskerens første etapesejr i en af de tre Grand Tours – Vuelta a España, Tour de France og Giro d’Italia.

“Det føles fantastisk. Det var et af mine mål, da jeg kom her, men derfor er det jo ikke ensbetydende med, at man indfrier det. Det gjorde jeg så. Det er fantastisk,,” gentog han i det officielle sejrs-interview.

“Det er fedt endelig at få en etapesejr i en Grand Tour. Det er et af de mål, jeg havde med at komme hertil. Det er en fed følelse. Jeg er rigtig glad for, det lykkes,” sagde Jakob Fuglsang til TV2.

Den 34-årige dansker kom med i et 24 mand stort udbrud på den 144 kilometer lange bjergetape i det nordvestlige Spanien.

Efter godt forarbejde af holdkammeraten på Astana, Luis Leon Sanchez, angreb Jakob Fuglsang. Og det lykkedes i sidste ende at komme i mål i ensom majestæt.

Det var et mål i sig selv for Jakob Fuglsang at vinde en etape i Vuelta a España, efter at han i Tour de France var kørt efter en podieplacering. Det var han aldrig rigtig tæt på, og han endte med at udgå efter sit andet styrt i løbet.

“Men selvom det var et mål at vinde en etape, så er det jo ikke sikkert, at det lykkes,” sagde Jakob Fuglsang, der alt i alt har haft et godt 2019 med samlet sejr i Andalusien Rundt og Critérium du Dauphiné samt sejr i klassikeren Liège-Bastogne-Liège.

I den samlede stilling betød etapesejren, at Jakob Fuglsang rykkede fra en 20. plads til en 13. plads. Han er dog stadig over 16 minutter efter den førende rytter, sloveneren Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma), som kom i mål sammen med de øvrige favoritter – med undtagelse af den spanske veteran, Alejandro Valverde (Team Movistar).

Han tabte 29 sekunder og er dermed to minutter og 48 sekunder efter Primoz Rolgic, der mere og mere ligner en samlet vinder af årets løb.

Jakob Fuglsang er den første dansker, der vinder en etape i Vuelta a España siden 2016, hvor Magnus Cort vandt to etaper.

Ialt har 12 forskellige danskere vundet en etape i løbet, siden Kim Andersen som den første vandt en etape i 1981.

Jesper Skibby har som den eneste dansker vundet tre etaper – fordelt med to i 1991 og en i 1995.

 

 

 

Læs artiklen

Cykling

Tidligere skihopper smadrer konkurrenterne på enkeltstart – og er ny mand i Vuelta-førertrøjen

Skrevet for

den

Primoz Roglic, der har en fortid elite-skihopper, vandt tirsdagens enkeltstart i Vuelta a España, og han er ny mand i den røde førertrøje, der således skiftede ejermand for sjette etape i træk.

Den 29-årige slovener fra Team Jumbo-Visma holdet kørte alle sønder og sammen, da han tilbagelagde de 36 kilometer i kuperet, sydfransk terræn på 47 minutter og fem sekunder. Det var 25 sekunder hurtigere end den næsthurtigste rytter, som var newzealænderen Patrick Bevin (CCC). Og det var meget hurtigere end de nærmeste konkurrenter.

Dermed har Primoz Roglic et forspring på et minut og 52 sekunder til nummer to i den samlede stilling, som er den spanske veteran, Alejandro Valverde (Team Movistar).

Colombianerne Miguel Angel Lopez (Astana) og Nairo Quintana (Team Movistar) er nummer tre og fire. De er henholdsvis to minutter og 11 sekunder samt tre minutter efter manden i rødt.

Nairo Quintana førte ellers løbet inden enkeltstarten, og han tror, at det er muligt at vinde løbet trods det store tidstab.

“At jeg ikke kører en god enkeltstart, er ikke ens betydende med, at min form ikke er god, Der er muligheder for at angribe de næste dage og for at kigge på andre strategier med holdet og udnytte de situationer i løbet for at tage tid på Roglic,” siger Nairo Quintana, der vandt løbet i 2019.

Under alle omstændigheder må Primoz Roglic nu anses som storfavorit til at vinde årets Vuelta. Og det vil i givet fald være ikke så lidt af en bedrift af en mand, der i sine ungdomsår satsede alt på skihop.

Han vandt ungdoms-VM i skihop i 2007, men han skiftede som 22-årig til cykling.

 

Læs artiklen

Cykling

Fuglsangs holdkammerat styrtede: Quintana i den røde førertrøje efter kongeetape med regn og hagl

Skrevet for

den

For femte dag i træk skiftede den røde førertrøje i Vuelta a España ejermand, da feltet søndag kørte løbets kongeetape i Andorra og det nordlige Spanien, som ganske vist kun var 94 kilometer lang, men som til gengæld var 3300 højdemeter.

Vejret viste sig også fra sin ugunstige side og velsignede løbet med både regn og hagl, da der manglede ti kilometer. Så der blev byttet grundigt rundt på rytterne i den samlede stilling.

Først til mål kom den 20-årige slovener Tadej Pogacar (UAE Emirates), der virkelig viste sig frem på den krævende etape og med etapesejren kørte sig op på femtepladsen i den samlede stilling.

Egentlig så det ud til, at colombianeren Miguel Angel Lopez (Astana) skulle erobre den røde førertrøje for fjerde gang i årets løb. Men han styrtede i det ovennævnte uvejr, og det betød, at han blev indhentet af de to stjerner fra Team Movistar, colombianske Nairo Quintana og spanske Alejandro Valverde.

“Jeg får at vide, at Lopez vist er styrtet på det stykke grusvej, der var. Der er ikke rigtig nogen, der ved, hvordan det helt nøjagtigt skete, men han er vist styrtet dér, Det virkede til, at han var godt kørende, og han var ikke tilfreds med den fart, jeg satte – han ville have, det skulle gå stærkere. Så måtte han selv af sted. Jeg tror, han havde en rigtig god dag, så det er selvfølgelig lidt ærgerligt,” sagde holdkammeraten Jakob Fuglsang efter etapen ifølge TV2.

Nu skete der i stedet det, at Nairo Quintana sluttede som nummer to på etapen. Han endte med at erobre den røde førertrøje fra franskmanden Nicolas Edet (Cofidis), der blev sat med mere end fem minutter og røg ned på en samlet syvendeplads.

Sloveneren Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma) var 25 sekunder langsommere end Nairo Quintana, og han er samlet set seks sekunder bagud. Miguel Angel Lopez og Alejandro Valverde er nummer tre og fire. De er henholdsvis 17 og 20 sekunder efter Nairo Quintana, som vandt hele løbet i 2016.

 

Læs artiklen

Cykling

Tysk etapesejr, franskmand i front – og colombianer mistede Vuelta-førertrøjen for tredje gang

Skrevet for

den

For tredje gang i årets Vuelta a España kørte colombianeren Miguel Angel Lopez i løbets røde førertrøje. Og for tredje gang mistede han trøjen efter blot en enkelt dag.

På lørdagens meget våde etape sad Astana-rytteren ikke med, da et udbrud kørte afsted. Udbryderne endte med at komme i mål omkring ni minutter før feltet, og dermed blev der vendt noget op på den samlede stilling.

Tyskeren Niklas Arndt (Team Sunweb) kom først i mål, men ny mand i den røde førertrøje er franske Nicolas Edet (Cofidis), som inden lørdagens ottende etape blot lå nummer 16 i den samlede stilling.

Belgiske Dylan Teuns (Bahrain-Merida) ligger nummer to. Han er to minutter og 21 sekunder efter Nicolas Edet. Miguel Angel Lopez på tredjepladsen er tre minutter og et sekund efter den nye mand i rødt.

Danske Casper Pedersen deler værelse med etapevinderen Niklas Arndt, og han glæder sig over holdkammeratens triumf.

“Det kan være, han er ligeså meget oppe at køre, som han plejer, eller endnu mere måske. Det er virkelig fedt, når ens roomie har vundet, så det bliver fedt at se ham på værelset.! sagde Casper Pedersen efter etapen til TV2.

“Det er utroligt. I går sagde jeg, at jeg ville med i udbruddet, men at være der og så tage etapesejren, det er virkelig ufatteligt. Det er helt sikkert en af de bedste dage i min karriere indtil videre, ” sagde Niklas Arndt.

Læs artiklen

Cykling

Veteranen Valverde vandt Vuelta’ens første bjergetape – Astana-kaptajn tager igen førertrøjen tilbage

Skrevet for

den

Den spanske veteran, Alejandro Valverde, viste fredag, at han kan endnu.

Han var første mand over stregen på den første bjergetape i Vuelta a España, der sluttede med en kort, men stejl stigning.

Den 39-årige Team Movistar-rytter – som vandt hele løbet for ti år siden – kom fredag til mål sammen med slovenske Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma), colombianeren Miguel Angel Lopez (Astana) samt Valverdes holdkammerat, colombianske Nairo Quintana.

“Jeg er simpelthen så glad. Den her sæson har allerede været god ved mig. Jeg har været deroppe af, men at vinde en etape i Vuelta’en imod så stærke modstandere gør mig rigtig glad,” sagde Alejandro Valverde i en pressemeddelelse efter etapesejren.

De to colombianere tabte seks sekunder ved afslutningen af etapen, men det betød ikke så meget, for Miguel Angel Lopez, der for anden gang tog løbets røde førertrøje tilbage.

I den samlede stilling er Primoz Roglic seks sekunder efter Miguel Angel Lopez, mens Alejandro Valverde med etapesejren rykkede op på tredjepladsen, Han er 16 sekunder efter Miguel Angel Lopez, mens Nairo Quintana på fjerdepladsen er 27 sekunder efter.

 

Læs artiklen

Cykling

Jakob Fuglsang: Vi forærede førertrøjen væk

Skrevet for

den

For anden gang i dette års Vuelta a España måtte Miguel Angel Lopez (Astana) afgive løbets røde førertrøje efter en enkelt dag. Men modsat første gang skete det torsdag med velberådet hu.

“Da udbruddet kørte, blev vi enige om, at vi godt kunne lade dem køre, og at hvis de tog trøjen, så var det bare sådan, det var,” siger Astanas Jakob Fuglsang til TV2.

Forklaringen er, at Astana vurderer, at selvom belgieren Dylan Teuns (Bahrain-Merida) kan køre i den røde trøje fredag, så er han ikke langtidsholdbar som løbets førende rytter.

Derfor ville Astana ifølge Jakob Fuglsang ikke torsdag forsvare trøjen med næb og klør. Og Miguel Angel Lopez var enig i beslutningen.

“Det var en hård etape, men holdet prøvede at kontrollere. Selvfølgelig havde det være fint at beholde førertrøjen, men det er kun 6. etape, og mange hårde dage venter forude. Vi er nødt til at spare på vores energi til de vigtige dage,” siger colobianeren til Astanas Twitter-konto.

Torsdagens næsten 200 kilometer lange etape blev præget af et stort styrt, der medførte, at blandt andre colombianske Rigoberto Urán (EF – Education First) og ireren Nicolas Roche (Team Sunweb) begge måtte udgå. Nicolas Roche har ellers haft tre dage i førertrøjen tidligere i løbet.

Jesús Herrada (Cofidis) sikrede den anden spanske etapesejr i træk. Han var syv sekunder hurtigere end Dylan Teuns, der nu har et forspring på 38 sekunder til spanske David de la Cruz (Team Ineos) i den samlede stilling.

Miguel Angel Lopez er et minut efter den førende Dylan Teuns.

Fredagens syvende etape bliver løbets første deciderede bjergetape.

 

 

Læs artiklen

Populær