Politik

2.000 demonstrerer mod Vox og fascisme

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti.

Skrevet for

den

Demonstranterne var mødt op på gaden Calle Larios

Cirka 2.000 mennesker demonstrerede mandag aften mod højrepartiet Vox og fascisme i centrum af Málaga.

Protesterne blev også foretaget i Granada og Sevilla, og tirsdag vil det ske i resten af ​​de andalusiske hovedstæder.

I forbindelse med det andalusiske valg i søndags tog folk til gaderne i går aftes.

De demonstrerede mod det højreekstremistiske parti Vox, der vandt 12 pladser den 2. december.

Omkring 2.000 troppede kl. 19 op på Plaza de la Constitución i Málaga, mens 8.000 i hele regionen.

Det samme vil ske i de andre andalusiske storbyer i dag, den 4. december.

Demonstranterne råbte; “I Andalucía er der IKKE plads til facisme” (Andalucía NO es lugar para el fascismo).

Det andalusiske valg har midt i juletiden sat oprør i gang i hele landet.

  • Calle Larios i Malaga Centrum

  • Også i Sevilla var demonstranterne i gang

Nicolai er medejer af Costa Posten, han har flere års erfaring i jounalistk inden for design, business og fintech.

Danmark

Derfor vil Trump besøge Danmark

Skrevet for

den

Præsident Donald Trump fortalte tirsdag, at han har planer om at besøger Danmark i næste måned. I følge en analyse i Berlingske vil Trump tale med Mette Frederiksen om Arktis og Grønland, der med ét er blevet et meget vigtigere og presserende indsatsområde for USA.

Allerede i maj meddelte Trump-regeringen, at USA ønsker at åbne en officiel repræsentation i Grønland. Det har amerikanerne ikke haft siden 1953.

Præsident Trump og hans folk vil tættere på både det grønlandske styre og den danske regering, der er ansvarlig for rigsfællesskabets udenrigs- og sikkerhedspolitik, da Washington i tiltagende grad frygter kineserne og russernes store interesse i området, skriver Berlingske i analysen og fortsætter:

I takt med den globale opvarmning trækker havisen og indlandsisen sig tilbage med stor hastighed, og det baner vej for nye sejlruter nord om Sibirien i stedet for den sydlige rute gennem Suez-kanalen.

Allerede i 2014 analyserede det amerikanske militær sig i en rapport frem til, at områdets tidligere permanente isdæk smelter hurtigere end forventet, hvilket vil åbne for mere søtransport, fiskeri og minedrift i det arktiske.
Ifølge rapporten fra dengang forventedes Beringstrædet at se åbne forhold omkring 160 dage om året i 2020.
Trods denne viden har USA i dag kun én arktisk isbryder, og den opererer ved sydpolen.

I skarp kontrast til dette har Rusland ni isbrydere, og de baner i dag ikke blot vejen for russiske transportskibe i Arktis, men også kinesiske.

Den amerikanske kongres forsøgte for få måneder siden at råde bod på noget af det tabte ved at afsætte 655 mio. dollar til en ny arktisk isbryder.

Læs artiklen

Europa

Det engelske pund styrtdykker

Skrevet for

den

Den britiske valuta er tirsdag faldet til det laveste niveau siden januar, og bliver nu handlet i en kurs på 8,27 kroner. Det betyder, at pundet er dykket hele seks pct. på to måneder, hvilket indenfor valutaverdenen er et stort fald. Overfor dollaren er pundet faldet til 1,24 dollar, som er den laveste kurs i over to år.

Det seneste sammenbrud i pundet kommer efter dramaet omkring Storbritanniens exit fra EU endnu engang, har gjort investorerne nervøse for et hårdt Brexit, skriver Berlingske.

De to kandidater til premierministerposten efter Theresa May – Boris Johnson og Jeremy Hunt – har begge meddelt, at de er imod det såkaldte irske backstop, som skal sikre, at der ikke kommer en hård grænse mellem Irland og Nordirland efter skilsmissen.

Både Johnson og Hunt har gjort det klar, at de vil have Brexit, så sandsynligheden for en no-deal Brexit steget. Boris Johnson har sagt, at han står fast på at Storbritannien forlade EU 31. oktober, koste hvad det vil. Johnson ligger lunt i svinget til at blive den nye britiske premierminister, når det Konservative parti i næste uge offentliggør, hvem af de to kandidater dets medlemmer har stemt på som ny statsleder.

 

Læs artiklen

Danmark

Bombe under dansk politik for familiesammenføringer

Skrevet for

den

Danmark har ulovligt afvist familiesammenføringer af tyrkiske statsborgere.

Sådan lyder en længe ventet dom fra EU-domstolen i en sag, der af flere politikere er blevet kaldt en potentiel »vejsidebombe i dansk udlændingepolitik«. Dommen kan betyde at tusindvis af sager om familiesammenføring skal genbehandles.

Siden 2003 har Danmark afvist familiesammenføring for tyrkere med henvisning til det såkaldte tilknytningskrav. Men det var altså ulovligt, har EU-domstolen vurderet i dag, skriver Politiken.

Tyrkiet har siden 1960’erne haft en aftale med EU, der betyder, at landet på visse områder behandles, som var det en del af unionen. Det er i strid med den aftale, at Danmark har afvist familiesammenføring af tyrkere.

I perioden 2004-2015 har flere end 14.000 fået afslag på deres ønske om ægtefællesammenføring. Tilknytningskravet blev afskaffet sidste sommer.

Før Mathias Tesfaye (S) blev udlændinge- og integrationsminister, har han kaldt dommen en potentiel »vejsidebombe i dansk udlændingepolitik«, men også i et interview med Politiken gjort det klart, at Socialdemokratiet »vil rette os efter de domme, der falder«.

Læs artiklen

Nyheder

De Radikale vil droppe Billundbanen

Skrevet for

den

Den nye regering med støttepartierne SF, Enhedslisten og de radikale udgør et flertal, som kan vække den hedengangne Togfonden til live og dermed er der udsigt til, at Billundbanen skrinlægges.

Jernbaneprojektet, der står til at koste 926 millioner kroner uden togdrift, var reelt en opfindelse fra Kristian Thulesen Dahl og derfor fik den tilnavnet Tullebanen. Strækningen mellem Vejle og Billund skulle være til gavn for flyrejsende til og fra Billund Lufthavn og forlystelsesparken Legoland.

’De Radikale mener ikke, at Billundbanen skal gennemføres: ”Jeg synes, man skal droppe den. Det har jeg syntes gennem længere tid, efter at den blev væsentligt dyrere, og vi begyndte at se, hvad effekterne – eller manglen på effekter – i virkeligheden er, siger transportordfører Andreas Steenberg (R) til Børsen.

Transportminister Benny Engelbrecht (S). fortæller til Ritzau, at han vil mødes med partierne bag forliget efter sommerferien med henblik på at få anden fase af aftalen i gang.

Et af de store mål i Togfonden er at sørge for, at der kun er en times transport mellem landets største byer, København-Odense, Odense-Aarhus, Aarhus-Aalborg og Odense-Esbjerg.

Læs artiklen

Europa

Vestager scorer 10,6 mio kr for top job

Skrevet for

den

Margrethe Vestager skifter jobbet som konkurrencekommissær i EU, ud med en post som næstformand for EU-Kommisionen. Dermed kan hun se frem til en årlig løncheck på 2,12 millioner kr. i de kommende fem år

Brikkerne om de fem topposter faldt på plads tirsdag aften og med en meget tilfreds Margrethe Vestager: »Jeg er meget, meget glad. Jeg synes, at det er fantastisk godt arbejde, som er leveret fra dansk side, at en dansker kan være så højt repræsenteret,« lød det tirsdag aften fra Margrethe Vestager selv, da hun i fællesskab med statsminister Mette Frederiksen afholdt et pressemøde.

Margrethe Vestager var den liberale gruppe ALDE’s kandidat til posten som formand for kommissionen, men denne post er Tysklands forsvarsminister Ursula von der Leyen i stedet nomineret til. Von der Leyen var ikke officiel kandidat til posten.

Hollandske Frans Timmermans er også indstillet som næstformand, da kommisionen i den kommende valgperiode vil køre med to første-næstformand. Timmermans har i forvejen besat en rolle som første-næstfomand siden 2014.

Belgiens fungerende premierminister, Charles Michel, bliver EU-præsident.

Chefen for Den Internationale Valutafond, Christine Lagarde, indstilles til posten som chef for Den Europæiske Centralbank (ECB). Før franskmanden kan få posten skal ECB’s Styrelsesråd og EU-Parlamentet involveres.

Før Martrethe Vestager – og alle andre – kan vide sig sikre, skal EU-Parlamentet godkende hende ved en afstemning, som EU-traktaten foreskriver.

Læs artiklen

Europa

Fiasko for EUs stats- og regeringsledere

Skrevet for

den

Den franske præsident Emmanuel Macron kalder det en »fiasko​.« EUs stats- og regeringsledere kunne ikke blive enige om, hvem der skal have topposterne i EU efter et marathon møde, der startede søndag aften og sluttede mandag middag – og som genoptages i morgen, tirsdag.

Det giver et dårligt indtryk af både Det Europæiske Råd og EU, mener den franske præsident Emmanuel Macron. »Vi afslutter denne dag på en måde, som man retfærdigvis kan kalde en fiasko, fordi der ikke er blevet fundet noget resultat,« siger Macron.

Lederne er meget interesseret i at få styr på kabalen før tirsdag aften. Det skyldes, at der tirsdag aften er deadline for indstilling af ny formand til Europa-Parlamentet klokken 19.

Læs artiklen

Populær