Nyheder

De Radikale vil droppe Billundbanen

Skrevet for

den

Den nye regering med støttepartierne SF, Enhedslisten og de radikale udgør et flertal, som kan vække den hedengangne Togfonden til live og dermed er der udsigt til, at Billundbanen skrinlægges.

Jernbaneprojektet, der står til at koste 926 millioner kroner uden togdrift, var reelt en opfindelse fra Kristian Thulesen Dahl og derfor fik den tilnavnet Tullebanen. Strækningen mellem Vejle og Billund skulle være til gavn for flyrejsende til og fra Billund Lufthavn og forlystelsesparken Legoland.

’De Radikale mener ikke, at Billundbanen skal gennemføres: ”Jeg synes, man skal droppe den. Det har jeg syntes gennem længere tid, efter at den blev væsentligt dyrere, og vi begyndte at se, hvad effekterne – eller manglen på effekter – i virkeligheden er, siger transportordfører Andreas Steenberg (R) til Børsen.

Transportminister Benny Engelbrecht (S). fortæller til Ritzau, at han vil mødes med partierne bag forliget efter sommerferien med henblik på at få anden fase af aftalen i gang.

Et af de store mål i Togfonden er at sørge for, at der kun er en times transport mellem landets største byer, København-Odense, Odense-Aarhus, Aarhus-Aalborg og Odense-Esbjerg.

Barcelona

Spansk super el-bil til 2 mio €

Skrevet for

den

Carmen er helt igennem elektrisk og har plads til to personer og udviklet som en GT-bil. Foto: Hispano Suiza

Hun hedder Carmen og hun er en temperamentsfyldt – fuldt elektrisk – sportsvogn med 1.019 hk. Hun kan konkurrere med Bugatti Chiron, for hun accelererer til 100 km/t. på under tre sek., topfarten er elektronisk begrænset til 210 km/t. Prisen på spanske plader forventes at være ca. to mio. Euro.

Producenten Hispano Suiza, slap tøsen løs i Barcelonas gader forleden – og hun vakte opsigt med sin stil og ikke mindst sin elegance. Carmen er designet og konstrueret af Barcelona-baserede QEV Technologies, der også er kendt for at styrer Mahindra-teamet i Formel E.

Hispano Suiza var frem til 2. verdenskrig kendt for at fremstille 12-cylindrede luksusbiler, som kunne konkurrere med Rolls-Royce. I dag ejes Hispano Suizas af den fjerde generation af Suqué Mateu-familien, der byggede mere end 12.000 Hispano Suiza-modeller og 50.000 flymotorer mellem 1904 og 1946.

Ifølge Jyllands Posten er Carmen en af de mest ”kulfiberintensive biler i verden”. Letvægtsmaterialerne gør, at vægten kan holdes på 1.670 kg, hvilket er meget lavt for en elbil af den kaliber.

Næste fase er en række omfattende test af køretøjet, i første omgang i det nordlige Catalonien, før man flytter til den verdensberømte Ascari-racerbane til test af højhastighed og svingegenskaber. Den første bil på gaden forventes leveret i juni 2020. Så er der også tid til at spare sammen til en Carmen.

 

 

 

 

Læs artiklen

Europa

Briter fik et chok i Malaga

Skrevet for

den

Det er blevet ekstraordinært dyrt at være britisk turist på Costa del Sol, da de britiske turister tirsdag stillede sig op foran vekselkontoret i Malaga lufthavn fik de et chok: Pundkursen faldet fra 8,37 kr. til 8,14 kr. Man skal helt tilbage til 2009 for at finde pundkurser omkring eller under 8 kroner.

I 2015 – året før brexit-afstemningen – var pundkursen over 10 kroner. Dengang var det en lukrativ forretning at sælge dansk produceret bacon og Lurpaksmør til briterne. Med den aktuelle pundkurs lige over 8 kr. er forretningen mindre festlig for eksportvirksomhederne. Til gengæld er det godt at være dansk turist i England eller på Gibraltar, skriver Jyllands Posten.

Eksporten over Nordsøen bliver ramt rent af valutalussingen, og udfordringerne kan blive større, hvis briterne – som Boris Johnson nu indikerer – forlader EU 31. oktober uden en handelsaftale. Det vil medføre, at importerede varer pålægges told samt udgifter til kontrol og ventetid ved grænsen.

Læs artiklen

Andalucia

70-årig anholdt for mord i Torremolinos, Málaga

Skrevet for

den

Den 70-årige mand kom selv ind på politistationen og indrømmede, at han havde dræbt sin bofælle.

Bofællen, også af spansk nationalitet, var 77 år og døde af hammerslag.

En 70-årig mand har tilstået, at han i raseri dræbte sin bofælle i Torremolinos.

Efter en uge mødte han selv op på politistationen for, at fortælle om mordet.

De to spaniere var tilsyneladende kommet op og skændes, hvorefter den anholdte tabte besindelsen.

Ifølge egen ord slog han sin bofælle med en hammer, indtil han ikke længere reagerede.

Ved ankomst til lejligheden på Plaza Río Aguasvivas fandt politiet den afdøde mand.

Liget er sendt til obduktion, mens den 70-årige mand nu sidder anklaget for mord.

Læs artiklen

Nyheder

Marokko-drabene: Mulig terror handling

Skrevet for

den

 

Ifølge politiet i Marokko havde de tre mænd knive på sig, da de blev anholdt i en bus for dobbeltdrabet.

 

De mistænkte for drabene på en dansk og en norsk kvinde i Marokko havde våben på sig, da de torsdag morgen blev anholdt i Marrakesh.

Det skriver den norske avis VG, der har talt med buschaufføren på den bus, hvor anholdelsen fandt sted.

Der skal angiveligt være tale om knive.

»Jeg ved ikke, hvordan de fik dem om bord på bussen, men de havde gemt dem under sæderne. De havde dem ikke i bagagen, for den fik de ikke lov at tage med om bord,« forklarer chaufføren Mellouk Salah til VG.

Politiet i Marokko siger, at mændene havde fire knive på sig, skriver avisen.

Buschaufføren fortæller, at bussen med cirka 15 passagerer blev stoppet af politiet på vej ud fra stationen torsdag morgen omkring klokken 8.45 på vej fra det centrale Marrakesh.

Seks betjente gik om bord i bussen og pågreb de tre mænd, der sad bagest i bussen, forklarer chaufføren.

»De anholdt dem helt uden modstand. Mændene ville ikke sige noget som helst,« siger han til VG.

I alt er fire mænd blevet anholdt i sagen. Den første blev anholdt tirsdag – ligeledes i Marrakesh.

De er alle fire mistænkt for at stå bag dobbeltdrabet på danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland.

Kvinderne blev mandag fundet dræbt ved deres telt cirka syv kilometer fra landsbyen Imlil, der ligger omkring 70 kilometer syd for Marrakesh.

Der var tegn på vold fra et skarpt instrument på kvindernes hals.

De anholdte er mistænkt for at tilhøre en ekstrem islamisk gruppe.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) bekræftede onsdag aften, at der på internettet har floreret en video, som angiveligt viser drabet på en af de to dræbte kvinder.

Ifølge den danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen, der torsdag morgen holdt pressemøde om sagen, er oplysningerne medvirkende til, at drabene betragtes som mulig terror.

 

 

 

Kilde Berlingske/ritzau/

Læs artiklen

Populær