Dansk virksomhed kåret verdens mest bæredygtige

Dansk virksomhed kåret verdens mest bæredygtige

 

Danske Chr. Hansen er tirsdag blevet kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed.

 

Den danske bioscience-virksomhed Chr. Hansen topper listen over verdens hundrede mest bæredygtige virksomheder.

En analyse viser, at det både er godt for miljøet og bundlinjen at være bæredygtig.

Hvert år offentliggøres en liste over verdens hundrede mest bæredygtige virksomheder, og i år ligger den danske bioscience-virksomhed Chr. Hansen helt i top.

Listen blev offentliggjort under World Economic Forum i Davos i Schweiz i dag, den 22. januar.

Chr. Hansen producerer gode bakterier, som kan få ferskvarer til at holde længere og derved reducere madspild. Bakterierne findes i hver anden ost og yoghurt på verdensplan.

»Vi er utrolig stolte og ydmyge over at modtage denne store ære. Jeg tror, at en af grundene til, at Chr. Hansen er blevet kåret som nummer et, er at verden begynder at forstå det potentiale, som gode bakterier har, og hvordan de kan bidrage til løsningen på nogle af de store udfordringer vi står overfor i dag,« siger Mauricio Graber, CEO i Chr. Hansen, i en pressemeddelelse.

Udfordringerne, han henviser til, er eksempelvis madspild, overforbrug af antibiotika og behovet for en mere bæredygtig landbrugssektor til at brødføde en stigende verdensbefolkning.

Mange ambitioner for fremtiden

Mere end 7.500 virksomheder er blevet sammenlignet på en række parametre. Chr. Hansen scorede hundrede procent på parameteret ’ren omsætning’, hvilket betyder, at virksomhedens produkter har miljømæssige og sociale fordele.

Virksomhederne bedømmes på 21 forskellige parametre, og parameteret ’ren omsætning’ tæller i år hele 50 procent af den samlede score. Det gjorde det ikke forrige år. Her var Chr. Hansen nummer 66 på listen.

De hundrede virksomheder på listen scorede i gennemsnit 26 procent på parameteret ’ren omsætning’.

Derudover er to ud af syv bestyrelsesmedlemmer i Chr. Hansen kvinder, hvoraf den ene er formand. Dette er også et parameter, som har været med til at placere virksomheden i top.

Ifølge Bæredygtighedsdirektør i Chr. Hansen, Annemarie Meisling, er de nuværende initiativer kun en begyndelse.

»Vi har mange ambitioner for fremtiden. Noget vi har meget fokus på er at mobilisere alle medarbejdere i Chr. Hansen i arbejdet for bæredygtighed. Vi er blandt andet ved at lancere en kampagne, som skal få alle medarbejdere til at tænke på bæredygtigheden i hverdagen. Medarbejderne i produktionen kan eksempelvis overveje, hvordan vi begrænser vores vand- og energiforbrug, og andre medarbejdere kan have fokus på at begrænse madspild,« siger hun.

Godt for miljøet og bundlinjen

Udover at bæredygtighed er godt for miljøet, er det ifølge en analyse fra medie- og analysevirksomheden Corporate Knights, der står bag listen, også godt for virksomhedernes bundlinje.

Analysen viser, at det har givet et bedre afkast at investere i de hundrede virksomheder på listen fremfor at investere i de resterende virksomheder. Fra februar 2005 til december 2018 gav investeringerne i de hundrede virksomheder 127 procent igen, mens investeringerne i de resterende virksomheder gav 118 procent igen.

»Det viser, at noget, der er godt for verden, også kan være godt for ens finansielle præstation,« siger Toby Heaps, CEO i Corporate Knights, i pressemeddelelsen.

Det kan de ifølge Annemarie Meisling også mærkes i den danske bioscience-virksomhed.

»Arbejdet med bæredygtighed er en måde at fremtidssikre vores virksomhed på. Vi kan se, at nogle af de produktkategorier, som i høj grad gør en forskel på bæredygtighedsdagsordenen, er nogle af de produkter, som har den højeste vækst,« siger hun.

 

 

 

Kilde Berlingske