Sport

Dansk verdensmester-træner forlænger trods flere bejlere: Danmark var min første-prioritet

Skrevet for

den

Nikolaj Jacobsen og Dansk Håndbold Forbund (DHF) har valgt at forlænge samarbejdet, således at det udløber efter OL i 2024. Det offentliggjorde DHF torsdag i en pressemeddelelse.

Med Nikolaj Jacobsen som træner vandt det danske herrelandshold i januar i år for første gang guld ved VM, som blev afviklet i Danmark og Tyskland.

Når en træner fører et landshold til verdensmesterskabet, stiger denne træners værdi ikke så lidt på markedet. Og Nikolaj Jacobsen har da også haft andre tilbud i de seneste to-tre måneder.

“Der har været andre og fine muligheder både på det ene og andet niveau, lad mig sige det sådan. Men min førsteprioritet har hele tiden været DHF. For mig har det været vigtig at have en god grobund for familien og mig selv, så jeg ved, hvad fremtiden de næste fem år skal bruges på,” siger Nikolaj Jacobsen til TV2.

De øvrige tilbud kom ikke fra Danmark.

DHF glæder sig over at have papir på den 47-årige fynbo i de næste fem år.

“Der er vist ingen tvivl om, at Nikolaj er en hamrende dygtig træner og leder, der forstår at engagere og motivere spillere såvel som stab, så de alle yder deres mest optimale. Hans interesse for hele tiden at forfine og udvikle håndbolden betyder, at vi også fortsat på herresiden i dansk håndbold kan være med helt fremme i verdenseliten,” siger sportschef Morten Henriksen.

En af verdensmestrene, Henrik Møllgaard (Aalborg Håndbold), siger på holdets vegne, at de er glade for forlængelsen med succestræneren.

“Han betyder alt for holdet. Det er både Nikolaj, der udtager holdet, der tegner profilen udadtil og skal have et hold og en taktik til at fungere sammen, og det er han rigtig dygtig til,” siger Henrik Møllgaard til Ritzaus Bureau.

Nikolaj Jacobsen har sideløbende med landstræner-jobbet haft jobbet som træner i den tyske klub, Rhein-Neckar Löwen. Det fortsætter han med denne sæson ud. Men derefter er det meningen, at han foruden jobbet som landstræner også skal stå i spidsen for en talentstrategi i DHF, som kan sikre dansk håndbolds fremtid.

Herrelandsholdets næste opgave bliver kvalifikationen til EM i januar 2020, som skal spilles i Norge, Sverige og Østrig. Kvalifikationen til dette EM begynder for Danmarks vedkommende 10. april med to kampe mod Montenegro.

Danmark har to gange tidligere vundet EM for herrelandshold. Det var i 2008 og 2012.

Det første store mål for landsholdet er OL i Tokyo i sommeren 2020. Danmark vandt for første gang nogensinde guld i herrehåndbold ved OL i 2016 i Rio de Janeiro, mens islændingen Gudmundur Gudmundsson var landstræner.

 

Sport

Sejr i Ukraine: Danmarks verdensmestre kvalificerer sig til EM

Skrevet for

den

Det danske håndboldlandshold vandt onsdag 33-30 på udebane over Ukraine i EM-kvalifikationen, og dermed er Nikolaj Jacobsens verdensmestre klar til EM-slutrunden til januar.

De sidste EM-kvalifikationskampe er afslutningen på en meget lang sæson, og det kunne ses på indsatsen. Danmark førte i begyndelsen af kampen, men Ukraine kom op på 10-10, og hjemmeholdet kunne gå til pausen med en føring på 15-14.

I anden halvleg fulgte Ukraine med Danmark frem til 21-21, men herefter viste danskerne i almindelighed .- og storskytten Mikkel Hansen i særdeleshed – klassen.

Den kæmpestore bagspiller scorede sit landsholdsmål nummer 1000 til stillingen 30-25, og derfra var det kun et spørgsmål om sejrens størrelse.

Danmark er med sejren sikre på at kvalificere sig til EM som puljevindere inden sidste runde. Danmark har otte point på puljens førsteplads, mens Ukraine har seks point på den andenplads, som også giver adgang til EM. Men Danmark har vundet begge de indbyrdes kampe, som er  afgørende i tilfælde af pointlighed.

I sidste runde på søndag skal Danmark møde Færøerne. Samtidig tager Montenegro imod Ukraine i puljens anden kamp.

Læs artiklen

Sport

Aalborg løb fra GOG – vinder DM-finalen for fjerde gang

Skrevet for

den

Aalborg Håndbold kan efter en lang sæson kalde sig danske mestre i håndbold for herrer. Det står klart, efter at nordjyderne vandt den tredje DM-finale mod GOG med 38-32.

De fynske gæster kom skidt fra start, og det udnyttede Aalborg til at komme foran 10-5, inden GOG kom lidt i gang og fik begrænset hjemmeholdets føring til 17-15.

Anført af islændingen Janus Smarason  – de scorede ni må –  holdt aalborgenserne fat i føringen i hele anden halvleg, og til sidst handlede det udelukkende om sejrens størrelse.

På denne måde fik Aalborg Håndbold drejet forløbet i årets DM-finaler. Efter at de havde tabt den første finale på hjemmebane, lykkedes det at vinde på Fyn og dernæst at tage sejren i egen hule den sidste finale.

Aalborg Håndbold har i det hele taget været det bedste hold i årets turnering, da de også vandt ligaens grundspil og dernæst deres pulje i slutspillet.

“Holdet har været stjernen sæsonen igennem. Du kan se dem, der starter ude i dag. Der er nogle hold i ligaen, der godt kunne tænke sig de spillere i deres startopstilling,” sagde landsholdsspilleren og verdensmesteren Henrik Møllgaard efter sejren til TV2.

Aalborg vandt første gang mesterskabet i 2010 under navnet AaB Håndbold. Siden har klubben også vundet DM-finalen i 2013 og 2017.

Det var første gang i 11 år, at GOG var i DM-finalen. I 2008 tabte klubben finalen under navnet GOG Svendborg TGI til FCK Håndbold, der ikke eksisterer mere.

“Det er ikke i dag, vi taber guldet i år. Det gjorde vi i torsdags på hjemmebanen i Gudme. Den skuffelse kom vi os ikke over. Aalborg vinder fortjent i dag, og sådan er det,” sagde GOGs målmand, norske Ole Erevik, der spillede sin sidste kamp på topplan.

Historisk set er GOG en af dansk håndbolds mest succesrige klubber. Syv gange har den fynske klub vundet DM – senest i 2007.

Siden da fulgte en tvangsdegradering til den tredjebedste række på grund rod i økonomien. Men klubben har stille og roligt arbejdet sig tilbage igen og vandt bronze både i 2016 og 2018.

Både Aalborg Håndbold og GOG er med finalepladserne kvalificeret til næste sæsons Champions League.

Læs artiklen

Sport

CL finalebillet koster 7.000 €

Skrevet for

den

Når Liverpool og Tottenham lørdag aften løber på banen, så sidder der 67.700 fans på det nybyggede Wanda Metropolitano. Nogle har betalt mere end andre for at komme ind på stadion. På gaden i Madrid forlanger billethajer  7.000 € for en billet. De dyreste billetter kostede i officielt salg 600 €.

Ifølge Jyllands Postens udsendte medarbejder, er gaderne i Madrid godt fyldt med festlige Liverpool og Tottenham-fans. De to klubber fik hver tildelt 16.000 billetter, som klubberne har fordelt til deres mest loyale fans. Men der ventes op imod 40.000 fans vil være i Madrid lørdag uden billet.

De kan vælge at søge lykken og købet billet på det sorte marked, eller feste ved en de officielle fanzoner, der er oprettet i det centrale Madrid. Hver klub har fået et centralt torv i byen, hvor de kan hænge ud sammen med ligesindede og synge og drikke. Siden torsdag aften har flere tusinde Liverpool-fans sunget slagsange i Madrids gader..

Læs artiklen

Sport

Danmark skal arrangere VM igen

Skrevet for

den

Danmark var sidste år værter for VM i ishockey. I 2025 skal Danmark igen lægge is til VM – denne gang sammen med Sverige.

“Det er en kæmpe, kæmpe triumf for dansk ishockey, at vi allerede nu bliver værter for VM igen. Vi rider stadig på momentum fra 2018, hvor vi beviste, at vi som en lille nation kunne klare en stor opgave,” siger direktør i Dansk Ishockey Union, Henrik Bach Nielsen, i en pressemeddelelse.

I 2025 bliver Danmark såkaldt co-host. Den ene af de to puljer med otte hold skal spilles i Danmark, mens den anden skal spilles i Sverige, som også afvikler semifinaler og finale.

Aftalen er præsenteret af Sverige på det internationale ishockeyforbunds kongres i Bratislava i Slovakiet, hvor årets VM netop nu bliver spillet. Der mangler kun en formel godkendelse, men det vil ske på en af de kommende kongresser.

“Det er helt umuligt at få armene ned. Det er en cadeau til hele ishockey-Danmark og alle de frivillige kræfter, der gjorde et fremragende stykke arbejde ved VM i 2018. Vi er så stolte over, at det lader sig gøre igen allerede,” siger Henrik Bach Nielsen.

Danmark er slået ud af årets VM. Holdet sluttede som nummer seks i puljen og dermed på en delt 11. plads i turneringen. Sidste år sluttede Danmark som en delt nummer ni.

Ved VM i Danmark i 2018 blev kampene spillet i Herning og København. Det er ikke afgjort endnu i hvilken dansk by, VM i ishockey i 2025 skal spilles. Det er heller ikke afklaret, hvilken svensk by der skal lægge is til begivenheden.

 

Læs artiklen

Sport

Esbjerg vinder kvindernes håndbold-liga for anden gang

Skrevet for

den

Med en sejr på 20-19 over Herning-Ikast sikrede Team Esbjerg sig tirsdag det danske mesterskab i håndbold for kvinder. Det var anden gang, esbjergenserne løb med guldet.

Team Esbjerg havde vundet den første finale på hjemmebane med 28-20. Finalerne spilles bedst af tre, og da vestjyderne med tirsdagens sejr har vundet de to opgør, kan de ikke længere indhentes. Uafgjort havde også været tilstrækkeligt til at tage titlen, fordi Team Esbjerg sluttede højere end Herning-Ikast i grundspillet.

I tirsdagens kamp i Ikast førte Team Esbjerg 5-4 efter det første kvarter, og efter første halvleg var de foran 11-9.

I anden halvleg fik Herning-Ikast det problem, at den norske bagspiller, Helene Fauske, måtte udgå med en knæskade.

Samtidig levede Team Esbjerg højt på, at holdet i Sandra Toft har ligaens suverænt stærkeste målvogter. Team Esbjerg kom foran 15-10, og herefter måtte Herning-Ikast kæmpe hårdt i deres forsøg på at nå op – uden at det altså lykkedes.

Sandra Toft skifter iøvrigt til Brest Bretagne i Frankrig til  næste sæson, så DM-finalen var altså den danske landsholdsmålvogters sidste for Team Esbjerg.

Første gang, Team Esbjerg vandt DM-guld, var i 2015-16.

Både Team Esbjerg og Herning-Ikast er med finalepladserne sikret deltagelse i næste sæsons Champions League.

Læs artiklen

Sport

Danmark tabte også stort til Canada ved VM – slutter som nummer 6 i puljen

Skrevet for

den

Danmark tabte som ventet mandagens kamp ved VM i ishockey til Canada. Spillets moderland vandt 5-0.

Efter et nederlag på 1-7 til USA lørdag var der trods alt lidt fremgang rent resultatmæssigt. Men det skal dog bemærkes, at kampen mod Canada var den første ved dette VM, hvor Danmark slet ikke fik scoret.

Canada lagde hårdt ud, og i løbet af otte minutter og 23 sekunder var Danmark bagud 0-3. Man kunne frygte for et dansk sammenbrud, men det lykkedes altså at holde nederlaget på fem mål.

De danske løver slutter uanset resultatet af holdets sidste kamp tirsdag mod værterne fra Slovakiet på puljens sjetteplads. Danmark er dermed på en delt 11.plads blandt verdens ishockeylandshold.

Finland, Canada, USA og Tyskland går videre til kvartfinalerne fra Danmarks pulje. I bunden af puljen lykkedes det overraskende for Storbritannien at slå Frankrig efter overtid, og dermed rykker franskmændene ned i B-gruppen.

Læs artiklen

Populær