Cykling

Dansk toprytter: Jeg og holdet tacklede min sygdom helt forkert

Skrevet for

den

Danske Michael Valgren har ikke kunnet leve op til sidste års fine resultater i foråret, og det skyldes både en virus – og behandlingen af den.

“Jeg startede egentlig fint nok ud, og så efter den sygdom der er jeg bare aldrig kommet tilbage. Jeg siger ikke, at det skal være en undskyldning, men jeg tacklede det fuldstændig forkert,” siger den 27-årige danske cykelrytter fra Team Dimension Data til sport.tv2.dk

Michael Valgren blev ved med at træne hårdt, selvom han var syg. Og det var en fejl fra både hans og holdets side, mener han. Det har i hvert fald betydet, at han hverken har kunnet træne eller køre løbene optimalt.

“I cykelsporten skal du bare være 110 procent, ellers bliver du nummer 50. Og det er der, jeg er nu. Jeg mangler lige de sidste 10 procent,” siger Michael Valgren.

Sidste forår vandt han Omloop Het Nieuwsblad og Amstel Gold Race, mens han blev nummer fire i Flandern Rundt. I år er Michael Valgrens bedste placering en tiendeplads på anden etape af Volta ao Algarve i Portugal.

I 2019-udgaven af Amstel Gold Race i lørdags blev han nummer 53. Landsmanden og den tidligere holdkammerat, Jakob Fuglsang (Astana), blev nummer tre.

Michael Valgren – der tidligere i karrieren blandt andet har vundet Danmark Rundt to gange – skal onsdag køre klassikeren Flèche Wallonne og på søndag en anden af de store forårsklassikere, Liège-Bastogne-Liège.

Derefter venter semi-klassikeren Eschborn-Frankfurt i næste uge – og så en meget tiltrængt pause.

Cykling

Sygdom har ramt tidligere dansk VM-medaljevinder: Matti Breschel stopper karrieren

Skrevet for

den

Den tidligere sølv- og bronzevinder ved VM i landevejscykling, Matti Breschel, stopper sin karriere i en alder af 34 år.

Stærkt medvirkende årsag er, at Matti Breschel i februar i år fik konstateret psoriasis-gigt.

“Beslutningen har været undervejs noget tid. Så fik jeg den dér gigtsygdom i februar og har kæmpet meget med den. Det har gjort beslutningen om at stoppe noget nemmere,” siger Matti Breschel til B.T.

Matti Breschel har i de sidste par år kørt for EF – Education First, der har colombianeren Rigoberto Uran, italieneren Alberto Bettiol og amerikaneren Tejay van Garderen som deres mest markante ryttere.

Danskeren hvor han ikke har opnået de store resultater på dette hold. Han var med i årets Giro d’Italia, men han blev nødt til at stå af på fjerde etape. Derefter traf han beslutningen om karrierestop.

“Det har egentlig ikke så meget været på grund af smerterne som på grund af medicinen og de efterfølgende bivirkninger. Den gjorde, at jeg havde svært ved at hænge sammen i træningen og helt generelt,” siger Matti Breschel.

Han begyndte sin professionelle karriere i 2005 på CSC, hvor den tidligere danske Tour de France-vinder, Bjarne Riis, var holdejer. Matti Breschel har også kørt for Rabobank, Saxo-Tinkoff, Cannondale og Astana.

I 2008 vandt Matti Breschel VM-bronze, året efter vandt han DM, og i 2010 opnåede han så VM-sølv. Desuden vandt han i I 2010 vandt han også semi-klassikeren Dwars door Vlanderen.

 

Læs artiklen

Cykling

De bliver ved: Ny dansk medalje ved EM i cykling

Skrevet for

den

Der var lørdag endnu en dansk medalje ved EM i cykling i og omkring Alkmaar i Holland. Danske Niklas Larsen (Team ColoQuick) fik sølv i linjeløbet hos U23-herrerne.

Rytterne var ude på en 138 kilometer lang rute, og det hele endte med en massespurt. Her vandt italieneren Alberto Dainese (SEG Racing Academy) helt suverænt med flere meter ned til forfølgerne, hvor Niklas Larsen var forrest.

Esteren Rait Arm tog bronzemedaljen.

“Det er super fedt. Selvfølgelig vil man altid gerne vinde, men det er fedt at blive toer. Især efter det løb vi kørte i dag, hvor alle hjælper godt til, og hvor vi kører godt som et hold,” sagde 22-årige Niklas Larsen efter medaljeoverrækkelsen til TV2.

Det var den fjerde danske medalje ved årets EM i cykling. Torsdag vandt Kasper Asgreen sølv ved EM i enkeltstart. Ligeledes torsdag blev det til dansk guld og sølv ved EM i enkeltstart for U23-ryttere. Her vandt Johan Price-Pejtersen foran U23-verdensmesteren Mikkel Bjerg.

 

 

Læs artiklen

Cykling

Super-dag for dansk cykling: En guld- og to sølvmedaljer ved EM

Skrevet for

den

Dansk cykling havde torsdag en fremragende dag ved EM i den hollandske by, Alkmaar. Først blev det til både guld og sølv blandt U23-rytterne i enkeltstart, og bagefter vandt Kasper Asgreen EM-sølv, da ‘de voksne’ kørte deres enkeltstart.

Hos U23-rytterne var det den 20-årige Johan Price-Pejtersen (Team ColoQuick), der tilbagelagde de 22 kilometer på enkeltstarten på 25 minutter og 53 sekunder. Det var hurtigst af alle.

“Jeg er bare så glad og overvældet. At vinde er en drøm, og jeg har haft det som mål siden VM sidste år. Så det er bare så dejligt, at det hele lykkes,” sagde Johan Price-Pejtersen efter sejren til TV2.

Ligeledes 20-årige Mikkel Bjerg var 11 sekunder langsommere end Johan Price-Pejtersen, men det rakte trods alt til en sølvmedalje for Mikkel Bjerg, som er forsvarende U23-verdensmester i disciplinen.

Han kunne godt glæde sig på sin landsmand vegne,

“Johan er en god kammerat, og jeg ved, hvor meget han har trænet efter det, så det er fedt at se, at han vinder.” sagde Mikkel Bjerg, der i år kører for Hagens-Berman Axeon, men som til næste år skifter til World Tour-holdet UAE Emirates.

Johan Price-Pejtersen vandt også tidligere på sommeren det danske mesterskab i enkeltstart for U23-ryttere, mens han tog bronze hos seniorerne. Ved den lejlighed gik guldet til Kasper Asgreen, der torsdag vandt den tredje danske EM-medalje, da han var næsthurtigst i det ‘rigtige’ mesterskab.

“Jeg synes faktisk, at jeg kører en mere eller mindre perfekt enkeltstart,” sagde den 24-årige Deceuninck-Quick Step-rytter, der i sidste måned fik en nydelig debut i Tour de France..

Torsdag måtte han trods den flotte enkeltstart se sig slået af Remco Evenepoel, som han til dagligt er holdkammerat med på Deceuninck-Quick Step-mandskabet.

Det belgiske fænomen kørte de 22 kilometer på 24 minutter og 56 sekunder. Det var 18 sekunder hurtigere end Kasper Asgreen.

Bagefter dedikerede Remco Evenepoel sejren til sin landsmand, Bjorg Lambrecht. Han døde tidligere i denne uge, da han iført sin Lotto-Soudal trøje styrtede i etapeløbet Polen RUndt.

“Jeg ville vinde EM-trøjen med stjerner for nogle endnu større stjerner i himlen. Det lykkedes, og det er fantastisk,” sagde den kun 19-årige Remco Evenepoel efter EM.triumfen.

 

 

 

Læs artiklen

Cykling

Lars Bak kendte afdød 22-årig rytter: ‘Det er dybt tragisk’

Skrevet for

den

Den 22-årige cykelrytter Bjorg Lambrecht styrtede og døde mandag i Polen Rundt, og det påvirker den danske veteran, Lars Bak, der tidligere har kørt på samme hold som den nu afdøde belgier.

“Det er så dybt tragisk, og jeg føler så meget med hans familie,” skriver Lars Bak i en sms til Ekstra Bladet.

På mandagens etape – den tredje i årets Polen Rundt – styrtede Bjorg Lambrecht i kraftigt regnvejr, og han endte med at ramme hovedet mod en beton-afsats. Det lykkedes kortvarigt at genoplive Bjorg Lambrecht, men da han nåede frem til et hospital i byen Rybnik, var han væk igen, og det lykkedes ikke for lægerne at redde hans liv.

“Den størst mulige tragedie har ramt Bjorgs familie, venner og holdkammerater. Hvil i fred, Bjorg,” skriver hans hold, Lotto-Soudal. på cykelholdets Twitter-profil.

Bjorg Lambrecht var kommet til Lotto-Soudal i 2016. På dette tidspunkt kørte Lars Bak for holdet, men han skiftede i år til Team Dimension Data, og han er iøvrigt i gang med sin sidste sæson.

Den unge Bjorg Lambrecht blev set som et stort talent. Han havde i sidste sæson vundet VM-sølv for U23-ryttere ved linjeløbet i Østrig. Det var ved den lejlighed, at danske Mikkel Bjerg vandt guld på VM i enkeltstart for samme aldersgruppe.

I år havde Bjorg Lambrecht vundet ungdomskonkurrencen (den hvide trøje) i det franske etapeløb Critérium du Dauphiné, som danske Jakob Fuglsang i parentes bemærket vandt samlet.

Hele det internationale cykelmiljø er rystet over Bjorg Lambrechts tidlige død.

Den internationale cykelsportsunion (UCI) skriver i en officiel meddelelse:

“Det er med stor sorg, at UCI fik at vide, at den lovende, unge belgiske rytter Bjorg Lambrecht er død. Den 22-årige Lotto Soudal-rytter mistede bevidstheden efter et alvorligt styrt under 3. etape af Polen Rundt. Han blev bragt til hospitalet i Rybnik, hvor han desværre døde. Vi er meget chokerede, og UCI viser vores oprigtige sympati med Bjorg Lambrechts familie, venner og hold.”

 

 

 

Læs artiklen

Cykling

Australier tog tredje etapesejr i Paris – Egan Bernal vandt Touren: Jeg kan ikke forstå det

Skrevet for

den

Australske Caleb Ewan vandt sin tredje etapesejr i årets Tour de France, da han på søndagens sidste etape vandt den afsluttende massespurt i Paris. Egan Bernal kørte sikkert den samlede sejr i hus.

Der var flere udbrud på den afsluttende etape, men det endte som sædvanlig med, at feltet kom samlet til mål på den ikoniske afslutning på Champs Élysées. Her viste Caleb Ewan (Lotto-Soudal) sig igen som den hurtigste mand. Søndagens etape var den 21. etape i årets Tour, og australieren vandt også 11. etape med mål i Toulouse og 16. etape i Nimes.

Samlet set var der dog ingen, der kunne true Egan Bernal (Team Ineos). Colombianeren havde et forspring på et minut og 11 sekunder til sin holdkammerat, waliseren Geraint Thomas, inden sidste etape. Og da feltet kom samlet til mål, blev der af gode grunde ikke lavet om på det.

Sidste års vinder måtte således tage til takke med andenpladsen i årets løb. Hollænderen Steven Kruijswijk (Team Jumbo-Visma) blev nummer tre.

Egan Bernal havde svært ved at forstå, at han som den første colombianer – og første sydamerikaner – havde vundet verdens største cykelløb.

“Det er fantastisk. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Jeg har vundet Touren, men jeg kan ikke forstå det. Jeg skal bruge et par dage til at vænne mig til det,” sagde Egan Bernal efter sejren ifølge Ritzaus Bureau.

“Jeg gjorde det for min familie, og jeg har lyst til at kramme dem. Det er en følelse af glæde, jeg ikke ved, hvordan jeg skal beskrive det.” sagde den 22-årige colombianer, der tilføjede, at hans hjemland fortjente sejren.

Egan Bernal er den tredjeyngste vinder af løbet – og den yngste siden 1909.

Læs artiklen

Cykling

Tidligere Tour-vinder kom først i mål på forkortet etape – Egan Bernal snublende tæt på samlet sejr

Skrevet for

den

Den tidligere vinder af Tour de France, Vincenzo Nibali, vandt lørdagens stærkt forkortede 20. etape i årets Tour, hvor Julian Alaphilippe tabte yderligere tid med det resultat, at Egan Bernal med allerstørste sandsynlighed søndag snupper den samlede sejr.

Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) kom alene til mål, og italieneren vandt derfor 20. etape med et forspring på ti sekunder til den spanske veteran, Alejandro Valverde (Team Movistar)

Det var Vincenzo Nibalis sjette etapesejr i Tour de France igennem tiderne. Han vandt løbet i 2014, og han er en af de få ryttere i verden, der har vundet såvel Tour de France som Giro d’Italia (2013 og 2016) samt  Vuelta a España (2010).

På grund af det uvejr, der har hærget Alperne i de seneste dage, havde løbsledelsen besluttet at forkorte lørdagens Tour-etape så den kun var 59 kilometer lang. Hvad etapen manglede i kilometer, havde den til gengæld rigeligt i højdemeter op til skisport-stedet Val Thorens.

Her tabte Julian Alaphilippe (Deceunicnk-Quick Step) yderligere tid, således at franskmanden formentlig slutter på femtepladsen i det løb, som han ellers førte i 14 dage ialt.

I stedet bliver vinderen med stor sandsynlighed Egan Bernal (Team Ineos). Colombianeren har et forspring på et minut og 11 sekunder til sin holdkammerat, waliseren Geraint Thomas, der vandt løbet sidste år.

Det forspring er trods alt så stort, at han på den sidste etape til Paris bare skal holde sig på cyklen og komme med feltet i mål for at vinde.

Egan Bernal er den første rytter fra Colombia – og Sydamerika – der vinder Tour de France. Som 22-årig er han samtidig den yngste vinder af løbet i 110 år. Og han er den tredjeyngste vinder nogensinde.

“Jeg er meget stolt af at være den første colombianer, der vinder løbet. Jeg er meget glad, men jeg tror først, det for alvor går op for mig, når vi kommer til hotellet, og jeg sidder helt alene,” sagde Egan Bernal efter etapen ifølge britiske The Guardian.

Hollænderen Steven Kruijswijk (Team Jumbo-Visma) ligner den tredje mand på sejrspodiet efter Egan Bernal og Geraint Thomas. Den prikkede bjergtrøje ender over hovedet på franske Romain Bardet (Ag2R-La Mondiale), mens slovakken Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) for andet år i træk og for syvende gang i alt vinder den grønne pointtrøje.

Ni danskere var med i løbet. Af dem gennemførte de syv løbet, og Michael Valgren (Team Dimension Data) bliver den bedste af dem som nummer 74. Det kunne have været anderledes, hvis ikke Jakob Fuglsang (Team Astana)var nødt til at udgå efter et styrt tidligere på ugen.

 

Læs artiklen

Populær