Dansk kvinde på deltagerlisten til 24-timers Le Mans

Dansk kvinde på deltagerlisten til 24-timers Le Mans

 

Racerkøreren Christina Nielsen skal for tredje år i træk køre det prestigefyldte 24-timers løb.

 

Danske motorentusiaster får fornøjelsen af endnu engang at følge Christina Nielsen, når det legendariske 24-timers racerløb Le Mans køres i juni. Denne gang i en ny bil.

»Jeg er naturligvis vildt glad for at skulle tilbage til Le Mans. Det bliver min tredje gang, hvilket er fantastisk at kunne sige, når man kun er 26 år gammel. Jeg har fået en rigtig god mulighed med Ebimotors, hvilket passer optimalt med mit Porsche-program i år. Det er et stærkt og erfarent team, som har vundet deres Le Mans-entry ved at tage mesterskabet i den europæiske Le Mans Cup, så jeg er dybt taknemmelig over at kunne teame op med holdet,« udtaler Christina Nielsen i en pressemeddelelse.

De sidste to gange racerkøren har deltaget i Le mans, har hun kørt Ferrari, men denne gang bliver det i en Porche 911 RSR for teamet Ebimotors.

Ebimotors er et italiensk motorsportsteam, som siden 1998 har arbejdet tæt sammen med Porsche. Teamet har været urørligt i den italienske Carrera Cup og vandt sikkert Le Mans-mesterskabet 2017, hvilket giver kvalifikation til 24-timers løbet.

Her bliver hun teamet op med den erfarne italiener Fabio Babini, som syv gange tidligere har deltaget i 24-timersløbet, og som i 2001 vandt GT-klassen i en Porsche. Teamets tredje kører er endnu ikke bekræftet.

»Jeg er enormt glad for, at Christina har teamet op med os til 24-timers Le Mans. Christina er trods sin unge alder en meget erfaren kører, hvilket hendes resultater i USA og hendes status som Porsche Selected Driver er tydelige beviser på,« udtaler teamejer hos Ebimotors, Enrico Borghi i pressemeddelelsen.

Bilen bliver en GT2-version af sidste års fabriksbil fra Porsche, som til forskel fra Christina Nielsens racerbil i IMSA-serien har boxermotoren placeret længere fremme i bilen.

»Det bliver spændende at prøve RSR-udgaven af 911’eren og samtidigt at skulle arbejde sammen med et nyt team. Jeg er jo vant til at arbejde sammen med italienere, og desuden er teamet stærkt supporteret af Porsche i Stuttgart. Det virker som en rigtig god kombination,« udtaler Christina Nielsen.

Christina Nielsen er dobbelt amerikansk mester i IMSA-serien og Porsche Selected Driver. Hun har tidligere en placering som nr. 6 og nr. 14 i 24-timers løbet. Dette års Le Mans køres d. 16.-17. juni.

 

 

 

 

 

Kilde Jyllands-Posten