Danmark

Dansk festival melder udsolgt efter 65 minutter

Skrevet for

den

Tv Øst-Jylland

 

Tirsdag blev 28.000 partoutbilletter sat til salg til næste års musikfestival i Skanderborg. De blev solgt på blot 65 minutter.

 

Alle 28.000 partoutbilletter til næste års Smukfest i Skanderborg er blevet solgt.

Det tog blot 65 minutter, oplyser musikfestivalen i en pressemeddelelse.

»Det er fantastisk, at publikum på denne måde bakker så markant op om Smukfest – og vi lover, at de til gengæld får den bedste festival, vi overhovedet kan lave,« siger Poul Martin Bonde, talsmand og formand for Skanderborg Festivalklub.

»2019 er så ovenikøbet året for Smukfest #40, og det jubilæum glæder vi os vildt til at fejre med vores gæster,« siger han.

 

 

Kilde Berlingske/ritzau/

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Danmark

Fremtidens sundhedsvæsen på plads

Skrevet for

den

Langt flere patienter skal fremover behandles tættere på deres hjem. Der skal ansættes flere praktiserende læger og sygeplejersker. Og så skal regionerne som vi kender dem i dag lukkes.

Regeringen og Dansk Folkeparti har netop præsenteret en aftale om en sundhedsreform efter flere ugers forhandlinger.

Statsminisiter Lars Løkke Rasmussen (V) beskriver aftalen som et vigtigt skridt hen mod at ruste det danske sundhedsvæsen til en fremtid med flere ældre og kroniske patienter.
»Vi har et særligt ansvar for ikke bare at se på dagens udfordringer, men også se på fremtiden udfordringer,« siger han.
Aftalen, som har fået titlen »Et stærkere sundhedsvæsen tættere på dig«, omfatter tiltag for lige knap ni milliarder kr. over de næste seks år

Undervejs i forhandlingerne med Dansk Folkeparti er pengeposen til regeringens såkaldte Nærhedsfond vokset med 2,5 mia. kr. skriver Jyllands Posten.

Oprindeligt havde regeringen lagt op til at bruge seks milliarder til fonden, men det er nu endt med 8,5 mia. kr. i perioden 2020-2025. Desuden skal 300 mio. kr. bruges på at give patienter flere rettigheder og knap 200 mio. kr. skal bruges på at skaffe flere hænder i sundhedsvæsnet i perioden 2019-2025.

Pengene skal blandt andet bruges på at etablere 20 nye akutberedskaber i de områder i landet, hvor ambulancer og akutlægebilers responstider er dårligst. Det vil særligt sige yderområderne.

Danskerne skal også vænne sig til at ringe til det nye landsdækkende lægevagtnummer 113, hvis de får et akut sundhedsproblem.

Reformens indhold kræver, at der er flertal for det efter valget. Med andre ord er det usikkert, hvor meget der ender med at blive gennemført, hvis magten skifter.

Læs artiklen

Danmark

Ny medicin kan fjerne migræne smerter

Skrevet for

den

Lægemidlet, der går under navnet Aimovig, kaldes revolutionerende, fordi det kan hjælpe mange migræne-patienter, der under anfaldene med voldsomme smerter må krybe i seng med nedrullede gardiner.

Det er første gang, at der er udviklet et lægemiddel specifikt mod migræne. Hidtil har patienter med migræne ofte fået midler mod andre lidelser, da de kunne begrænse migrænen, men de har givet bivirkninger som f.eks. svimmelhed og hukommelsestab, skriver B.T.

»For omkring halvdelen af patienterne er det muligt at halvere antallet af dage med migræne, mens omkring 10-15 pct. går helt fri. Det tyder på at være en revolution inden for forebyggelse,« siger speciallæge og leder af Nationalt Videnscenter for Hovedpine Jakob Møller Hansen til B.T.

Men man ved, at under et udbrud udvider de store blodkar uden på hjernen sig, og det er formentlig årsagen til smerterne, skriver sundhed.dk. Der er dog ting, der kan fremprovokere udbrud, og derfor bør folk med migræne undgå dem. Det kan være rygning, alkohol, for lidt eller for meget søvn samt bestemte fødevarer, skriver netdoktor.dk.

Læs artiklen

Danmark

Aarhus lufthavn bliver privatejet

Skrevet for

den

De tre Østjyske kommuner Aarhus, Norddjurs og Syddjurs vil senest om 10 år være ude af Aarhus Lufthavn og den aarhusianske erhvervsmand Jens Stausholm bliver ejer af lufthavnen.

Jens Stausholm vil i første omgang investerer 30 mio. kr. i udviklingen af Aarhus Lufthavn. Ifølge Jyllands Posten har ejerkommunernes byråd har netop givet grønt lys, for at Jens Stausholm skyder kapital ind svarende til en ejerandel på lige under 20 pct.

»Vi har en option på at købe resten af lufthavnen. Det er vores eneste formål med at sidde her. I strategiplanen har vi inden for 5 til 10 år købt lufthavnen på markedsvilkår og overtaget den 100 pct.,« fortæller Jens Stausholm, til Jyllands Posten. Han driver i forvejen en stribe selskaber bl.a. Staus A/S i Aarhus.

Fra 500.000 – 2.500.000 passagerer

De tre ejerkommuner har forpligtet sig til at indskyde 80-100 mio. kr. i en udviklingsplan, som ifølge investoren skal forøge passagertallet fra de nuværende knap 500.000 rejsende til 2,5 millioner om året.

»Vi går fra tredje til femte gear, og der kommer fart på,« lover Jens Stausholm.

Den nuværende lufthavnsformand Torben Boldsen erklærer sig »super tilfreds« med, at der nu er fundet en privat investor: »Vi har haft fat i flere potentielle investorer, og jeg er enormt glad for, at vi har fået Jens Stausholm, som brænder så meget for det. Han er lokal og vil det bedste for Aarhus.«

Læs artiklen

Danmark

Fængslet for hvidvask af 105 mio. kr.

Skrevet for

den

Den 45-årige kvinde blev fængslet efter et lukket grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg

En 45-årig kvinde er varetægtsfængslet, mistænkt for hvidvask af ca. 105 mio. kr.

Bagmandspolitiet har for første gang rejst sigtelse efter en ny paragraf, der skærper kursen i arbejdet med bekæmpelse af hvidvask.

Ifølge Bagmandspolitiet har de pågældende deltaget i omfattende transaktioner »med betydelige beløb, der må formodes at stamme fra kriminalitet.«

Politiinspektør Thomas Anderskov Riis fra SØIK oplyser, at en særlig fremadrettet efterforskning mod en stribe selskaber og personer tirsdag ledte til, at en 45-årig kvinde, en 59-årig mand samt en 22-årig mand blev anholdt – sigtet for hvidvask og forsøg på hæleri af særlig grov beskaffenhed ved at have deltaget i omfattende transaktioner med betydelige beløb, der må formodes at stamme fra kriminalitet. Den 45-årige blev ved et lukket grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg onsdag formiddag varetægtsfængslet i fire uger, mens de formodede medgerningsmænd på hhv. 22 år og 59 år blev sigtet og løsladt efter endt afhøring.

Markant skærpet kurs

»Det er første gang, vi anvender den nye hvidvaskbestemmelse i straffeloven, der markant skærper kursen i vores arbejde med bekæmpelse af hvidvask. Paragraffen har gjort det muligt at tilrettelægge en særlig fremadrettet efterforskning, der har givet det foreløbige resultat, at der nu er en person varetægtsfængslet under mistanke om hvidvask og forsøg på hæleri af særlig grov beskaffenhed i et meget betydeligt omfang på over 100 millioner kroner,« siger politiinspektør Thomas Anderskov Riis, SØIK, der understreger, at der fortsat udestår en del efterforskning, og at der derfor endnu ikke er grundlag for at træffe beslutning om, hvorvidt mistanken i sidste ende også skal føre til en tiltale og dermed straffesag.

Effektivt redskab

»Men sigtelserne understreger, at vi nu har fået et ekstra redskab i vores jagt på de kriminelles formuer. Jeg forventer, at vi også i andre sager vil kunne slå endnu mere effektivt til og følge de kriminelle pengestrømme – allerede når SØIK får underretninger om mistænkelige aktiviteter,« siger politiinspektør Thomas Anderskov Riis, der dermed henviser til, at de aktuelle sigtelser udspringer af en hvidvaskunderretning til SØIK gennem et fast setup, hvor banker, revisorer og andre finansielle aktører skal indberette mistænkelig adfærd.

Af hensyn til sagens videre opklaring er grundlovsforhøret afholdt for lukkede døre. Det er derfor sparsomt, hvilke andre oplysninger SØIK kan dele med offentligheden, men politiinspektør Thomas Anderskov Riis fortæller, at de mistænkelige forhold strækker sig over en periode på halvandet år, og at mistanken vedrører systematisk opdigtede handler gennem en række selskaber med fiktive udenlandske kunder.

Læs artiklen

Danmark

Danmark er nu verdens 2. lykkeligste

Skrevet for

den

Danmark rykker en plads op og er nu verdens næstlykkeligste land, mens Spanien ligger helt nede på en 30. plads.

Det vil altså sige, at solen ikke altid kan gøre en ‘glad i låget’. Der skal mere til, også her i Spanien.

Kun finnerne er lykkeligere end danskerne, viser den årlige rapport med titlen ’World Happiness Report’.

Det er fortsat ikke helt lykkedes for Danmark, at generobre titlen som verdens lykkeligste land.

Danmark rykker dog en enkelt plads op på den årlige liste og kan nu bryste sig af at være det næstlykkeligste land i verden.

Det viser rapporten med titlen ’World Happiness Report’.

Danmark overhaler Norge, der sidste år lå nummer to, mens Finland for andet år i træk tager førstepladsen.

Man skal tilbage til 2016 for at finde den seneste rapport, hvor Danmark lå i top. Norge var verdens lykkeligste i 2017.

På listen for 2019 består top-3 af Finland, Danmark og Norge. Herefter følger Island, Holland, Schweiz, Sverige, New Zealand, Canada, Østrig og altså Spanien helt nede på en 30. plads.

Rapporten er udgivet af Sustainable Development Solutions Network.

Det globale initiativ blev lanceret af FN i 2012, og det har til formål at promovere lighed og tillid.

Årets opgørelse er baseret på svar, der er indsamlet mellem 2016 og 2018.

Her er folk blevet bedt om at svare, hvor godt deres liv er på en skala fra 0 til 10. Det fremgår af rapporten.

0 står for det værst tænkelige liv, mens 10 står for det bedst tænkelige liv.

For Danmark lyder den gennemsnitlige score på 7,600. For Finland, der topper listen, lyder gennemsnittet på 7,769.

 

 

Kilde Politiken

 

Læs artiklen

Danmark

Danmark vil ikke udvise kriminel

Skrevet for

den

Foto: Lokalavisen

Skal man tro specialanklager Lise Willers, er Jimmi Levakovic gennemkriminel og udgør en sikkerheds-trussel mod det det danske samfund. Efter hendes mening har han ikke vist vilje til at respektere danske normer og tilpasse sig. Men det prellede af på dommerne i Højesteret, der tirsdag afviste at udvise Jimme Levakovic, selv om han er dømt for massiv kriminalitet.

Jimmi Levakovic er oplært i kriminalitet siden han var en dreng. Hans far er den berygtede sigøjnergangster Gimi Levakovic. I forvejen er fire klanmedlemmer udvist af Danmark. Det drejer sig om Jimmis nevø Alpacino Petrovic, onklerne Django og Stefano og hans bror Jura Levakovic.

Ifølge Ekstra Bladet, så var anklager Lise Willers bevæbnet til tænderne med gode argumenter for at få gangsteren udvist. Dels lever han op til alle udlændingelovens stramme krav om at blive udvist. Bl.a.er sigøjnergangsteren dømt for 35 lovovertrædelser, herunder en dom på et og to års fængsel i to retsinstanser for et hjemmerøveri mod en 66-årig kvinde på Østerbro i København.

Michael Juul Eriksen, den dømtes advokat, har i sit forsvar slået på, at Jimmi Levakovic er født og opvokset i Danmark, og at han sammen med sin svenske – men i praksis langt mere danske – kone har tre børn på to, syv og 10 år, og at de deler en lejlighed i Høje-Taastrup Kommune.

Højesteret er nået frem til, at en udvisning ville være ‘et uforholdsmæssigt indgreb i hans ret til respekt for privatliv og familieliv’. I vurderingen er der lagt vægt på, at Levakovic er født og opvokset i Danmark, og at han bor her sammen med sin samlever og tre mindreårige børn. Hans samlever og børn er svenske statsborgere, taler ikke kroatisk og har ingen tilknytning til Kroatien.

De ville derfor efter dommernes opfattelse have meget vanskeligt ved at følge ham til Kroatien. Der skulle endvidere lægges vægt på, at Jimmi Levakovic ikke har nogen reel tilknytning til Kroatien. Højesteret mener, at det ikke overtrumfer ‘alvoren af hans aktuelle kriminalitet og den kriminalitet, han har begået tidligere.

Højesteret tiltrådte på den baggrund landsrettens afgørelse om, at udvisning med sikkerhed ville være i strid med Menneskerettighedskonventionen, og derfor også i strid med EU-retten.

Læs artiklen

Populær