Danmark

Dansk festival melder udsolgt efter 65 minutter

Skrevet for

den

Tv Øst-Jylland

 

Tirsdag blev 28.000 partoutbilletter sat til salg til næste års musikfestival i Skanderborg. De blev solgt på blot 65 minutter.

 

Alle 28.000 partoutbilletter til næste års Smukfest i Skanderborg er blevet solgt.

Det tog blot 65 minutter, oplyser musikfestivalen i en pressemeddelelse.

»Det er fantastisk, at publikum på denne måde bakker så markant op om Smukfest – og vi lover, at de til gengæld får den bedste festival, vi overhovedet kan lave,« siger Poul Martin Bonde, talsmand og formand for Skanderborg Festivalklub.

»2019 er så ovenikøbet året for Smukfest #40, og det jubilæum glæder vi os vildt til at fejre med vores gæster,« siger han.

 

 

Kilde Berlingske/ritzau/

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Danmark

Mette har serveretten

Skrevet for

den

ANALYSE: Folketingsvalget Grundlovsdag 2019 vil gå over i historien som ”hverken fugl eller fisk”. Mette Frederiksen har vundet serveretten, men hun er meget langt fra den endelige sejr.

Valget giver reelt to sejre:

Der er sejr til en fortsat stram udlændingepolitik og der er sejr til den S-V samlingsregering som Lars Løkke Rasmussen inviterede til i begyndelsen af valgkampen. S-V har tilsammen 91 mandater.

Valgresultatet blev nøjagtig det skrækscenarie som meningsmålinger og politiske kommentatorer havde spået.

Isoleret set fik Socialdemokrater langt fra det valg de have drømt om. Reelt gik partiet stemmemæssigt tilbage med teknikken udløste et mandat. Det mandat snuppede de fra Enhedslisten, mens SF er alene om at kunne juble over en valgsejr blandt socialistpartierne: S-SF-Enhedslisten får 75 mandater.

Venstre fik et rigtig godt valg og gik 9 mandater frem til 43, de konservative går frem fra 6 til 12, Dansk Folkeparti står tilbage med 16 og Liberal Alliance kan mønstre 4. V-C-LA med støtte fra DF får 75 mandater.

De to blokke er lige store og dermed afhængige af hjælp udefra. Lars Løkke Rasmussen har sagt nej tak til at samarbejde med Nye Borgerlige.

Socialdemokraterne er vågnet til et regulært skrækscenarie, de kan kun skaffe flertal med hjælp fra Morten Østergaard og Det radikale Venstre der med 16 mandater og rød bloks 75 får 91 mandater og dermed flertal.

Tilbage er så 4 mandater fra Alternativet, som ikke vil tælles med i nogen af blokkene.

De fleste husker sikkert resultatet af Helle Thornings ”Vi gjorde det” valget i 2011, hvor S-SF gik til valg sammen for at danne regering, men de manglede de sidste mandater og måtte invitere Margrethe Vestager med til højbords, med det resultat, at Det radikale Venstre bestemte i et og alt hvad der skulle besluttes i den følgende regeringsperiode.
Med Morten Østergaard og de radikale om bordet, er der en række socialdemokratiske mærkesager som ikke kan realiseres, bl.a. retten til tidlig pension, den økonomiske politik og ikke mindst den stramme udlændingepolitik.

Der venter nogle lange og dramatiske forhandlingsrunder før Danmark har en ny regering.

Kaninen i hatten kan blive en V-K-R mindretalsregering som Danmark havde for nøjagtig 50 år siden.

Læs artiklen

Danmark

DF mister 21 mandater – LA’s Anders Samuelsen ryger ud

Skrevet for

den

Katastrofevalg, hverken mere eller mindre. I det kommende folketing får Dansk Folkeparti 16 mandater. 21 MFere må forlade taburetterne. Udenrigsminister Anders Samuelsen blev ikke genvalgt. Liberal Alliance må ligeledes notere, at katastrofen er indtrådt. Partiet går fra 13 til 4 mandater.

Enhedslisten mister 1 mandat og får 13 mandater.

Alternativet mister 4 mandater og får 5 mandater.

Socialdemokratiet har vundet 1 mandat og får i alt 48 mandater.

Venstre har vundet 9 mandater i alt 43 mandater

Konservative har vundet 6 mandater og får 12 mandater.

De radikale har vundet 8 mandater og får 16 mandater.

SF fordobler antallet af mandater fra 7 til 14 mandater.

Nye Borgerlige vinder 4 mandater og er nye i folketinget.

Stram Kurs kommer ikke ind.

Klaus Riskær Pedersen kommer ikke ind.

Kristen Demokraterne kommer ikke ind.

Læs artiklen

Danmark

Matadors mor bekender kulør

Skrevet for

den

Danmark er vågnet til en smuk Grundlovsdag – en dramatisk valgdag, hvor meteorologisk institut lover op til 31 graders varme.

Politikerne er vågnet til et af de mest spændende folketingsvalg nogensinde. Mette Frederiksen har ifølge meningsmålingerne  langt sig i spidsen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance står til en halvering. Seks partier ligger så tæt på spærregrænsen, at de måske ikke kommer ind.

Venstre hev i går en kanin op af hatten, da Matadors mor, Lise Nørgaard, i store annoncer bekendtgjorde, at hun ville stemme Venstre. Men er det nok ? Kan Lise Nørgaard sikre Lars Løkke Rasmussen fire år mere som statsminister?

Kanterne er trukket skarpt op. Det er i dag slaget skal slås og i morgen, efter fintællingen,  vi kender det egentlige resultat, som meget vel kan betyde farvel til en række kendte ansigter.

Den sidste meningsmåling som YouGov leverede i aftes til Tv2 spår rent faktisk fremgang til Venstre og status quo til Socialdemokraterne i forhold til valget for fire år siden.

Målingen viser også, at Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Radikale Venstre får 51,6% af stemmerne og dermed lige præcis de 90 mandater der skal til, for at få flertal.

Klaus Riskjær Pedersen, Stram Kurs og Kristendemokraterne kommer ikke i folketinget hvis den sidste måling holder stik. De kan dog overraske med et kredsmandat, præcis som det lykkedes for Jacob Haugaard at hente for år tilbage.

Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Alternativet er alle tre på vippen. Den statistiske usikkerhed på omkring to procent point for de små partier, betyder, at de reelt er i risiko zonen.

I den mere kulørte del af spådommene har politisk kommentator Lars Trier Mogensen kigget på de seneste meningsmålinger og sammenholdt dem med en række kendte politikeres personlige stemmetal ved valget i 2015. Det er ikke rar læsning for tre ministre: Udenrigsminister og LA formand, Anders Samuelsen, beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahler (V) risikere, at de ikke får stemmer nok til en fortsat karriere på Christiansborg.

Liberal Alliance står sammen med Dansk Folkeparti ifølge meningsmålingerne til en halvering, her mener Lars Trier Mogensen, at det kan betyde farvel til Joachim B. Olsen og Henrik Dahl fra LA.

Dansk Folkepartis Martin Henriksen og Kenneth Kristensen Berth er på vippen.

Hos Venstre kan partiets nestor og mangeårige minister, Bertel Haarder, risikere at måtte sige farvel til Christiansborg.

Costa Posten Online følger dagen og aftenen igennem folketingsvalget og vil holde dig orienteret om udviklingen.

 

 

Læs artiklen

Danmark

Danske aktier styrtdykker

Skrevet for

den

Investorerne kan meget vel have undervurderet konsekvenserne for verdensøkonomien, hvis en fuldblods handelskrig mellem USA og Kina bliver en realitet.

Flere aktieanalytikere har i de seneste uger advaret mod en ny recession og her til formiddag styrtdykker aktierne på Københavns Fondsbørs. Efter handlen på det ledende C25-indeks i Danmark har været åbent i en time, og ifølge en investeringsøkonom der tegn på panik.

Værst ser det ud for Rockwool International B, H. Lundbeck, FLSmidth & Co. og begge A.P Møller-Mærsks aktier, der allerede er faldet med mere end tre procent.

Den amerikanske storbank Morgan Stanley, advarer sine kunder om at forberede sig på en global recession, såfremt USA’s præsident Donald Trump gør alvor af truslerne om at indføre 25 pct. told på al kinesisk import.

Deutsche Bank anslår, at internationale investorer indtil videre er gået glip af et aktieafkast på 5.000 mia. dollars på grund af handelskonflikten mellem USA og Kina.

Læs artiklen

Danmark

Højhastighedsbane til bumletog

Skrevet for

den

Foto: Banedanmark

Banedanmark indvier i dag den nye højhastighedsjernbane fra København til Ringsted – et projekt til 10 mia. kr., hvor togene kan køre 250 km/t., men DSB råder ikke over højhastighedstog. De gamle IC3-tog kan højest køre 180 km/t., og de nye tog, som man har besluttet at købe, kan maksimalt køre 200 km/t.

Et andet stort problem på den 10 milliarder dyre banelinje er, at den er designet til, at der kan køre tog med få minutters mellemrum. Men pendlerne må affinde sig med halvtimes drift – to tog i timen på den nye strækning mellem København og Ringsted.

Det skyldes, at der i Danmark ikke findes noget tog, der kan køre med de nye togsignaler der er opsat på strækningen, som i øvrigt har kostet 20 mia. kr., derfor har Banedanmark brugt 110 mio. kr. på at opsætte gamle signaler på den nye strækning, så der i det mindste kan sendes et tog afsted hver halve time på den 60 kilometer lange jernbane.

Et lille lys er der dog, forenden af tunnelen: Banedanmark har overholdt budgettet.

Læs artiklen

Danmark

Flyforsinkelser truer ferierejsende

Skrevet for

den

En giftig cocktal af trængsel, mangel på flyveledere og strejker kan medføre markante forstyrrelser af flytrafikken i sommersæsonen. Titusindvis af danske flyrejsende risikerer at blive ramt af store forsinkelser i de kommende måneder, skriver Jyllands Posten..

I Danmark vurderer den danske flyvekontroltjeneste Naviair, at flere end hver tredje afgang fra Københavns Lufthavn kan blive forsinket.

Årsagen til det stigende antal forsinkelser skal findes mere end 10 år tilbage, da EU ønskede at effektivisere flyvekontroltjenesterne i Europa for bl.a at sikre lavere priser.
I dag er der imidlertid en betydelig mangel på flyveledere, så kontroltårnene i perioder med spidsbelastning er underbemandede og sårbare i tilfælde af sygdom.

I Danmark er kapaciteten tilstrækkelig, men forsinkelser breder sig som ringe i vandet og rammer dermed også de danske lufthavne.

Der er mange flere fly i luften om sommeren, og nogle flyvekorridorer er overbelastede. Derfor må mange fly flyve en omvej, og det koster ekstra tid og penge.
Problemerne er især koncentreret i Mellemeuropa i luftrummet over Tyskland, Holland, Belgien og Luxembourg. Her er trafikken særlig tæt, skriver Jyllands Posten.

Dertil kommer, at især de franske flyveledere har gennemført mange strejker for bedre løn- og arbejdsvilkår. I 2018 var der 5.000 aflyste flyvninger som følge af strejker blandt flyvelederne, og det berørte omkring 800.000 passagerer.

Læs artiklen

Populær