Sport

Danmark vinder VM-sejr på 9-0 – og sikrer sig reelt overlevelse i A-gruppen

Skrevet for

den

Det danske ishockeylandshold vandt tirsdag en historisk stor sejr på 9-0 over Storbritannien og er dermed reelt sikret overlevelse i A-gruppen.

Sejren på 9-0 er den hidtil største sejr til Danmark ved et A-VM, siden det lykkedes at rykke op i det bedste selskab i 2002. Rekorden ved A-VM lød inden tirsdagens kamp for Danmark på en sejr på 6-0 over Slovakiet i 2010.

Jesper Jensen (Skellefteå) og Mathias Bau (Hershey Bears) lagde for med to mål i første periode – i begge tilfælde mens briterne havde spillere i straffeboksen.

Derefter øgede Morten Poulsen (HC Innsbruck) til 3-0, inden de danske løver gik helt amok i anden periode med hele fem mål.

I tredje periode scorede Morten Poulsen så sit tredje og Danmarks niende mål.

Den store sejr betyder, at Danmark har fem point efter de første tre kampe i puljespillet. Storbritannien har nul point, og da målforskellen også er ødelagt, skal de reelt sikre sig seks point i de sidste fire kampe i puljen. Og det er der intet, der tyder på, at de har styrke til.

Danmark ligger nu på en delt fjerdeplads i puljen med USA, men landstræner Heinz Ehlers’ mandskab mangler også at spille mod de fire formodet stærkeste mandskaber.

Torsdag venter Finland, og derefter går det løs mod USA, Canada og værtsnationen Slovakiet.

Comments

Sport

Esbjerg vinder kvindernes håndbold-liga for anden gang

Skrevet for

den

Med en sejr på 20-19 over Herning-Ikast sikrede Team Esbjerg sig tirsdag det danske mesterskab i håndbold for kvinder. Det var anden gang, esbjergenserne løb med guldet.

Team Esbjerg havde vundet den første finale på hjemmebane med 28-20. Finalerne spilles bedst af tre, og da vestjyderne med tirsdagens sejr har vundet de to opgør, kan de ikke længere indhentes. Uafgjort havde også været tilstrækkeligt til at tage titlen, fordi Team Esbjerg sluttede højere end Herning-Ikast i grundspillet.

I tirsdagens kamp i Ikast førte Team Esbjerg 5-4 efter det første kvarter, og efter første halvleg var de foran 11-9.

I anden halvleg fik Herning-Ikast det problem, at den norske bagspiller, Helene Fauske, måtte udgå med en knæskade.

Samtidig levede Team Esbjerg højt på, at holdet i Sandra Toft har ligaens suverænt stærkeste målvogter. Team Esbjerg kom foran 15-10, og herefter måtte Herning-Ikast kæmpe hårdt i deres forsøg på at nå op – uden at det altså lykkedes.

Sandra Toft skifter iøvrigt til Brest Bretagne i Frankrig til  næste sæson, så DM-finalen var altså den danske landsholdsmålvogters sidste for Team Esbjerg.

Første gang, Team Esbjerg vandt DM-guld, var i 2015-16.

Både Team Esbjerg og Herning-Ikast er med finalepladserne sikret deltagelse i næste sæsons Champions League.

Læs artiklen

Sport

Danmark tabte også stort til Canada ved VM – slutter som nummer 6 i puljen

Skrevet for

den

Danmark tabte som ventet mandagens kamp ved VM i ishockey til Canada. Spillets moderland vandt 5-0.

Efter et nederlag på 1-7 til USA lørdag var der trods alt lidt fremgang rent resultatmæssigt. Men det skal dog bemærkes, at kampen mod Canada var den første ved dette VM, hvor Danmark slet ikke fik scoret.

Canada lagde hårdt ud, og i løbet af otte minutter og 23 sekunder var Danmark bagud 0-3. Man kunne frygte for et dansk sammenbrud, men det lykkedes altså at holde nederlaget på fem mål.

De danske løver slutter uanset resultatet af holdets sidste kamp tirsdag mod værterne fra Slovakiet på puljens sjetteplads. Danmark er dermed på en delt 11.plads blandt verdens ishockeylandshold.

Finland, Canada, USA og Tyskland går videre til kvartfinalerne fra Danmarks pulje. I bunden af puljen lykkedes det overraskende for Storbritannien at slå Frankrig efter overtid, og dermed rykker franskmændene ned i B-gruppen.

Læs artiklen

Sport

Danmark taber med rekordcifre til USA ved VM

Skrevet for

den

Danmarks mandlige ishockeylandshold tabte lørdag 1-7 til USA ved VM. Det er et rekordstort nederlag for de danske løver.

Det er ikke usædvanligt, at Danmark taber til USA i ishockey. Men lørdag var det det første gang, Danmark ved et VM tabte med hele seks mål til amerikanerne, der grundlagde sejren i første periode, hvor holdet scorede fire mål i de sidste ti minutter.

Nick Olesen (IK Pantern Malmö) reducerede i anden periode og gav Danmark et lille håb, men to hurtige amerikanske scoringer afgjorde definitivt sagen. Tredje periode bar for begge holds vedkommende præg af, at de blot skulle have den overstået.

Da Canada senere lørdag vandt 8-1 over Tyskland, kan Danmark ikke længere kvalificere sig til kvartfinalerne ved årets VM, sådan som det lykkedes i 2010 og 2016.

Omvendt er det nu kun i den grå teori, at Danmark kan rykke ned i B-gruppen. Alt tyder derfor på, at landsholdet i 2020 spiller i A-gruppen for 18. år i træk.

Danmark spiller sine to sidste kampe mod Canada mandag og mod de slovakiske værter tirsdag.

 

Læs artiklen

Sport

Danmark var foran – men endte med at tabe til Finland

Skrevet for

den

Danmark var foran 1-0, men holdet endte med at tabe 1-3 til Finland ved VM i ishockey, og dermed bliver det svært at komme videre til kvartfinalerne.

Første periode mod de finske favoritter endte 0-0, men Danmark kom foran små to minutter inde i anden periode, hvor det i tre forsøg lykkedes det for veteranen Morten Madsen (Timrå) at bringe danskerne foran.

Det varede dog kun ganske få minutter, førend kæmpetalentet Kaapo Kakko (TPS) fik udlignet, og senere i perioden kom finnerne også foran ved Sakari Manninen (Jokerit),

Dermed var Danmark tvunget til at score i tredje periode, og det krævede næsten en finsk udvisning. Men den kom aldrig, og i stedet slog Harri Pesonen (SC Langnau Tigers) sejren fast midtvejs i sidste periode.

Dermed fik Finland revanche for sidste års VM-møde mellem de to nationer i Herning, hvor Danmark yderst overraskende vandt 3-2.

I forhold til de tre første kampe af årets VM har Danmark mistet nøglespilleren Lars Eller (Washington Capitals). Selvom han spillede hele kampen mod Storbritannien – hvor Danmark vandt 9-0 – blev han efterfølgende meldt skadet og er taget hjem.

Til gengæld er Patrick Russell (Bakersfield Condors) kommet til.

Alligevel ser det svært ud i forhold til, at Danmark skulle kunne komme videre til kvartfinalen.

Nu kræves der i hvert fald en sejr mod USA lørdag, hvis chancen skal bevares. Derefter venter endnu en svær kamp mod Canada, inden Danmark slutter af mod de slovakiske værter, der har skuffet fælt.

I bunden af puljen har Storbritannien stadig nul point og ligger til nedrykning til B-gruppen.

Læs artiklen

Sport

Efter tre gange nul: Kevin Magnussen kørte sig til point i det spanske grandprix

Skrevet for

den

Kevin Magnussen sluttede som nummer syv i det spanske grandprix på Catalunya-banen ved Barcelona, og den danske Formel 1-kører kunne derfor sætte seks point ind på sin konto.

Den 26-årige dansker begyndte grand prix’et som nummer otte efter lørdagens tidskørsel, men det lykkedes for ham i selve grandprix’et at overhale holdkammeraten på Team Haas, Romain Grosjean.

Russeren Daniil Kvyat ville også blande sig i kampen om disse placeringer, men Kevin Magnussen fik sat Toro Rosso-køreren af, efter at de havde været i pit for at få skiftet dæk på samme tidspunkt.

Senere i løbet pressede Romain Grosjean og Kevin Magnussen hinanden så meget, at de to Haas-biler på et tidspunkt kom til at røre hinanden.

“Det må ikke ske. Men det skete desværre. Jeg tror heldigvis ikke, der var nogen skade. Så vi sluttede begge i pointene, men det var en kaotisk afslutning,” sagde Kevin Magnussen efter grandprix’et til TV3.

Franskmanden endte på en tiendeplads. Det var første gang i år, at begge Haas-biler fik point i samme grandprix.

Kevin Magnussen blev nummer seks i årets første grandprix i Australien, men derefter har han haft tre placeringer på stribe som nummer 13, og det giver ingen point.

Søndagens seks point til Kevin Magnussen betyder, at han også ligger nummer syv i den samlede stilling.

Det spanske grandprix blev vundet af den regerende verdensmester, briten Lewis Hamilton, foran holdkammeraten fra Mercedes-mandskabet, Valtteri Bottas fra Finland. Hollænderen Max Verstappen (Red Bull) blev nummer tre.

Disse tre kørere ligger også nummer 1-3 i den samlede stilling i samme rækkefølge.

Næste grandprix er om to uger i Monaco.

 

Læs artiklen

Sport

Danmark taber nøglekamp til Tyskland ved ishockey-VM

Skrevet for

den

Det danske ishockeylandshold tabte søndag 1-2 til Tyskland, og dermed bliver det meget svært at komme i kvartfinalen ved årets VM i Slovakiet.

Første periode sluttede uden mål, men anden periode vandt Tyskland med 2-0. I tredje periode lykkedes det for Mathias Bau (Hershey Bears) at reducere, da  han sendte pucken i mål fra en spids vinkel.

På det tidspunkt manglede der ti minutter af kampen, men selvom Danmark pressede på for udligning, holdt tyskerne stand.

Nederlaget betyder, at en kvartfinaleplads er langt væk for det danske landshold, selvom de mangler at spille fem puljekmpe endnu.

Tirsdag møder holdet Storbritannien i en kamp, som meget gerne skal vindes for at undgå at rykke ud af A-gruppen. Og derefter venter fire kampe mod puljens forventede top-nationer, Finland, USA, Canada og Slovakiet.

Læs artiklen

Populær