Danmark spiller 1-1 efter endnu et VAR-straffespark

Danmark spiller 1-1 efter endnu et VAR-straffespark

 

Christian Eriksen scorede Danmarks hurtigste VM-mål i 20 år, men det gav sørgeligt nok kun et point.

 

Danmarks VM-hold må leve i uvished til sidste spillerunde, efter det blev 1-1 mod Australien i den anden kamp ved slutrunden i Rusland.

6 minutter og 11 sekunder gik der, før Christian Eriksen med et pragtfuldt venstrebenshug sparkede Danmark på 1-0 med det hurtigste danske VM-mål siden 1998, da Martin Jørgensen scorede efter 2 minutter mod Brasilien i 1998 og den nuværende DR-studievært Peter Møller i kampen inden havde scoret efter 4 minutter mod Nigeria.

Australien udlignede efter 38 minutter, da den spanske dommer Antonio Mateu fløjtede og signalerede at han skulle gense en situation i det danske straffesparksfelt, hvor Yussuf Poulsen i en hovedstødsduel havde ramt bolden på armen.

Det udløste et straffespark, som Mile Jedinak nøjagtig som mod Frankrig i den første kamp udnyttede til at udligne til 1-1 på ved at sparke til højre for sig selv.

Udligning  satte en stopper for en serie på 572 minutter uden scoringer mod Kasper Schmeichel.

Samtidig er Australiens tre seneste VM-mål alle scoret af Mile Jedinak på straffespark; et i 2014 og to i 2018.

Kun seks andre har scoret på tre straffespark ved VM: Rob Rensenbrink (4), Gabriel Batistuta (4), Eusebio (4), Johan Neeskens (3), Hristo Stoichkov (3) og Fernando Hierro (3).

Yussuf Poulsen fik en advarsel for at begå straffesparket og har dermed karantæne mod Frankrig på tirsdag.

Efter pausen var Australien bedst og havde langt flere afslutninger end danskerne, der havde svært ved at sætte de offensive detaljer sammen.

Især et langskud fra Aaron Mooy var tæt på at give Australien føringen, men det strøg lige over Kasper Schmeichels mål.

 

 

 

Kilde Politiken