Danmark indtager førstepladsen i ny verdensundersøgelse

Danmark indtager førstepladsen i ny verdensundersøgelse

 

Når det handler om adgang til mad, medicin og viden, indtager Danmark førstepladsen.

 

Når statsministeren i sin nytårstale siger, at det i Danmark går »ret godt«, så er der ifølge det britiske medie BBC noget om snakken.

Med udgangspunkt i en række parametre som bl.a. uddannelsesmuligheder, minimal korruption og tilgang til sygehusvæsnet indtager Danmark overlegent førstepladsen, skriver mediet.

Konklusionen kommer på bagrund af tal fra VerdensbankenWorld Justice Projectog Social Progress Index 2017.

På det sidst nævnte indeks, der måler, hvorvidt et land overholder de grundlæggende menneskelige behov, får Danmark tæt på topscore. Det betyder, at der er god adgang til mad, medicin og viden.

Danmark ligger ligeledes flot, når det gælder om at opnå en lav grad af korruption.

»Det generelle sundhedssystem og sociale system er veludviklet og tilgængeligt for alle, der bor i Danmark, og som studerende kan du få økonomisk hjælp og gratis sprogundervisning,« siger tyske Anne Steinbach til BBC. Hun er chefredaktør ved rejsemagasinet Travellers Archive og har boet seks måneder i Aarhus.

Ydermere forklarer Anne Steinbach, at danskerne er meget tillidsfulde.

»Danskerne er hyggelige,« lyder det fra hende. Hun mener, at vi i Danmark ofte behandler hinanden som venner, på trods af de autoritære forhold, der eksempelvis kan være mellem en chef og en ansat.

De nordiske lande klarer sig generelt godt. Men også New Zealand og Canada bliver fremhævet hos BBC.

 

 

 

 

 

 

Kilde Jyllands-Posten