Lokal Nyheder

Costa del Sol: Vejrudsigt for HelligTreKonger

Skrevet for

den

 

Vi er her på Solkysten begyndt år 2019 på en yderst dejlig, vejrmæssig måde med sol fra en skyfri himmel.

 

Nytårsdag samt i dag, den 2. januar, vil vi nå temperaturer af 22 grader.

Forskellen fra i går er dog, at vinden igen har taget til sig. I dag skal man finde et læsted.

Nætterne er kolde her på Costa del Sol, men dagene kan vi bestemt ikke klage over.

Vi er begyndt det Nye År på en solrig måde med høje temperaturer midt på dagen.

I skrivende stund ser det ud til, at kun fredag vil bringe lidt skyer på himmelen.

Ellers vil vi sidde i temperaturer på mellem max. 17-22 og min. 7-10 indtil på tirsdag.

Optogene for HelligTreKonger vil i det meste af landet foregå på lørdag, sen eftermiddag.

Her er der også lagt op til en skyfri himmel med op til 17 grader.

Perfekt for de små, der får travlt med at samle karameller op, og de Tre Konger med dragte på.

På selve HelligTreKongersdagen på søndag vil vi opleve lidt højere dagstemperatur af 19 grader.

Mandag, som betragtes en helligdag her i Andalucía, stiger dagstemperaturen med en tand til 20 grader.

Fra tirsdag i næste uge vil vi igen tage et temperaturmæssigt dyk til de 17 grader.

Akkurat som tors-, fre-, og lørdag i denne uge også vil byde på.

Summa sumarium, solrige dage på Costa del Sol med nul regn i sigte.

 

Andalucia

Et tons kokain fundet i køretøj

Skrevet for

den

Agenter fra den særlige politienhed, som tilhører Unidades de Droga y Crimen Organizado (UDYCO), har i Sevilla fundet et tons kokain skjult i et køretøj.

Dette skete torsdag i forbindelse med endnu en aktion udført af nationalpolitiet for at nedbryde organiseret narkokriminalitet.

I går skrev vi om anden hændelse, hvor 600 kilo kokain blev fundet på en sejlbåd udfra Málagas kyst.

Som rapporteret af politiet er torsdagens operation fortsat åben, men har indtil videre medført anholdelsen af tre personer og beslaglæggelsen af mere end et tons kokain.

Formålet med aktionerne er at nedlægge de organisationer, der er involveret i narkotikahandel. De fleste holder til i den yderste, sydlige del af halvøen, men grundet mere overvågning fra den særlige enhed, søger de andre græsgange og opholdssteder.

Torsdag gav atter en politiaktion pote af 1.000 kilo kokain, som ikke kommer ud på gaderne.

Læs artiklen

Lokal Nyheder

Tolv ting, der er forbudt på stranden

Skrevet for

den

Forneden har vi lavet en liste over de tolv ting man ikke må gøre på en strand i Málaga provinsen, hvilket er ifølge en lov vedtaget i 2004.

Byrådet valgte dengang at få styr på hvad man ikke må ved brugen af kystområderne, hvor bøder på mellem 300 og 3.000 euro potentielt kan udskrives, hvis ikke regler overholdt.

Selvom traditionen er, at man bør vente med at tage sin første dukkert i havet til fejringen af Virgen del Carmen den 16. juli er der meget få, der i dag følger denne tradition grundet varme tidligere på året. I år har der f.eks. allerede været adskellige dage, hvor man snildt kunne ligge på stranden. En dukkert måske kun for de seje, da havvandet stadigvæk er rimelig koldt.

Siden 2004 har byrådet i Málaga haft en lov om benyttelsen af strandene langs med kysten, som fastslår hvilken ting man ikke må. Læs med forneden for at undgå en mindre behagelig oplevelse i form af en bøde på mellem 300 og 3.000 euro.

De tolv ting man IKKE må på en strand i provinsen Málaga er som følger:

 1. Anvendelsen af ​​radio, cd-afspiller eller lignende samt musikinstrumenter, som kan give andre badegæster ubehag grundet udsending af støj.
 2. Det er forbudt at bade og opholde sig indenfor de afmærkede områder, hvor vandcykler, jetski o.s.v. bliver brugt.
 3. Parkering og uautoriseret køretøjstrafik på stranden er forbudt.
 4. At opsætte lejre og camping på stranden er forbudt.
 5. I de eksklusive badeområder, der er behørigt markeret, er sport- og fritidsnavigering og brugen af ​​enhver form for båd eller flydende enhed uanset fremdrivning forbudt.
 6. I badesæsonen er fiskeri fra kysten og på vandet forbudt fra kl. 10 til 21, grundet den potentielle skade, som det anvendte udstyr kan forårsage på en anden person.
 7. Dyrs adgang til vand- og badeområder er forbudt, pånær på hundestrande og bortset fra dyr, der måtte deltage i et arrangement af myndigheden.
 8. Samleje i havet eller på stranden er forbudt.
 9. Det er forbudt at bruge sæbe, gel, shampoo eller lignende produkter i havvandet. Badegæster, der ønsker at vaske sig, kan bruge enten udendørs- eller indendørs brusere. I den forbindelse er det også forbudt at rengøre køkkenredskaber eller bruge kabinen til andet end at skylle sig af. 
 10. Det er forbudt at smide enhver form for affald på stranden eller i havvandet, som f.eks. papir, plastik, madaffald, dåser, flasker, cigaretstumper m.v. Man må heller ikke efterlade affald på stranden.
 11. Pånær til fejringen af San Juan (Sankthans) den 23. juni samt Virgen del Carmen den 16. juni og på både, der er sat op til formålet og som man kan leje for en dag, er det strengt forbudt at lave bål på stranden. 
 12. Salg på stranden af ​​ethvert fødevareprodukt, herunder sandwich, drikkevarer, snacks o.s.v. er også forbudt.

Alle fotos i artiklen er fra den festlige Noche de San Juan, hvor kysten oplyses af både bål og et kæmpe fyrværkeri ved midnatstid.

Læs artiklen

Andalucia

Fange løsladt ved en fejltagelse

Skrevet for

den

En dommer i Sevilla har torsdag udstedt en eftersøgning- og arrestordre for en fange, der den 13. maj blev løsladt fra fængslet ved en fejltagelse.

Ifølge kilder tæt på sagen var fangen med initialerne M.C.R. blevet idømt fire års fængsel for en voldsforbrydelse, men løsladt ved en fejl den 13. maj.

Dommer har ti dage senere udstedt en eftersøgning- og arrestordre for vedkommende og har bedt fængslet i Sevilla om at komme med en forklaring.

Derudover beordrer retten, at fængslet indenfor fem dage skal informere den dømte, at han skal fuldføre sin fængselsstraf på fire år, selvom han blev sat på fri fod ved et uheld.

Læs artiklen

Andalucia

Tre meter slange fanget i Torrox

Skrevet for

den

En tre meter lang slange er torsdag blevet fanget af specialister. Det var ikke en giftig art, men den befandt sig i nærheden af ​​en legeplads i Torrox Costa.

Specialister har torsdag haft hænderne fulde, da de blev sendt til et kystområde for at indfange en slange. Slangen, der var tre meter lang og mellem 2 og 5 centimeter i diameter, blev opdaget i nærheden af ​​en legeplads i Torrox Costa.

Ifølge kilde var det forældre, der torsdag ringede alarm om tilstedeværelsen af en slange i området. Ved specialisternes ankomst kunne man bekræfte, at der ikke var tale om en giftig én af slagsen, men hvis slangen føler sig truet og vil forsvare sig kan den se farlig ud.

Den tre meter lange slange blev med møje og besvær indfanget og taget til et dyrecenter, hvorefter den blev sluppet løs i et ubefolket område i den nordlige del af kommunen.

Foto i artiklen er af de to specialister, der havde fornøjelsen i går.

Læs artiklen

Andalucia

Paraglider forulykker i Ronda

Skrevet for

den

En paraglider er i går kommet alvorligt til skade efter et uheld i Ronda. Manden på 40 på blev overført til hospitalet efter at have lidt et fald ved landingstidspunktet.

En 40-årig mand er torsdag kommet alvorligt til skade, da han var ude og praktisere sin hobby. Han faldt ned, da han var ved at lande i et område i Ronda.

Ifølge 112-alarmcentralen modtog de et opkald kort før kl. 17 om en paraglidingulykke i et landområde, nær kilometer 1 på MA-7400 vejen.

Til ulykkesstedet ankom både lokalpolitiet, Guardia Civil, brandvæsenet og en ambulance, som tilkaldte en helikopter til den skadede mand.

Den 40-årige mand blev fløjet til hospitalet i Ronda, hvor han blev indlagt i alvorlig tilstand.

Læs artiklen

Andalucia

Penge fra uheld overført til bank

Skrevet for

den

Pengene, der i første omgang stod til én million euro og som blev fundet ved et uheld for ti dage siden, er blevet overført til nationalbanken grundet ingen ejermand.

Uheldet hændte tirsdag, den 14. maj, på A-92 vejen nær Huétor Santillán i Granada, hvor en autocamper kørte i retning af Málaga. Føreren af bilen kørte galt og testede bagefter positiv for både alkohol og stoffer.

I ulykken var ingen andre køretøjer involveret, men til gengæld næsten én million euro i kontanter.

Pengene er nu ti dage efter blevet overført til nationalbanken grundet ingen har præsenteret sig som ejermand. I første omgang mentes det, at der var tale om næsten en million euro, men det præcise antal kontanter er nu talt til 680.000 euro. Resten var falske pengesedler.

De tre passagerer i køretøjet – to mænd og en kvinde på henholdsvis 41, 45 og 35 år – er alle af litauisk oprindelse. Ingen af dem ville efter uheldet vide af pengene.

Hvis man rejser med mere end 100.000 euro her i Spanien skal man anmode om tilladelse ved at udfylde en S1-formular. Og Guardia Civil påpeger, at den der hævder at være ejermand af pengene skal kunne bevise både ejendom og pengenes oprindelse. Det er altså i denne sag endnu ikke sket.

Læs artiklen

Populær