Lokal Nyheder

Coín får kæmpe park på 55.000 kvm

Skrevet for

den

En ny park i Málaga provinsen involverer en investering på tre millioner euro og vil spænde over området fra feriapladsen til Ximénez de Guzmán skolen.

Byen Coín i Málaga vil få et grønt areal på 55.000 kvadratmeter, hvilket kommulbestyrelsen enstemmigt har godkendt. Opførelsen af parken, der vil løbe parallelt med bymidten, involverer en investering på tre millioner euro.

Byrådet har arbejdet på projektet i flere år, da noget af jorden er privatejet, men efter adskellige samtaler og møder bliver parken nu en realitet. Den vil spænde over området fra feriapladsen til  Ximénez de Guzmán skolen. 

Borgmesteren Francisco Santos, kunne meddele at udviklingen af denne sektor i byen endelig kan komme i gang for, at skabe et kreativt fritidssted for beboerne i kommunen.

Santos forklarede, at parken vil blive bygget i forskellige faser, hvor man i første omgang vil nedlægge veje så den kan besøges. Dernæst vil søer blive anlagt, flere auditorier for at fejre udendørsaktiviteter, en legeplads og en hængebro er også blandt infrastrukturerne.

Byrådet i Coín har allerede reserveret 500.000 euro i det kommunale budget for at kunne starte arbejdet, men hvornår parken vil stå færdig vides endnu ikke.

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Krimi

600 kilo kokain fundet på sejlbåd

Skrevet for

den

Guardia Civil har beslaglagt 600 kg kokain, som de søndag fandt på en sejlbåd udfra Málagas kyst. Båden kom fra Sydamerika og var på vej til De Baleariske Øer.

Inspektionsskibet ‘Río Segura’ har i en aktion, kaldet ‘Rabbit’, fundet 600 kilo kokain skjult i lasten på en sejlbåd fra Sydamerika. Den var på vej til De Baleraiske Øer, da den blev opsnappet på radaren udfra Málaga-kysten.  

Som rapporteret af Guardia Civil blev der under forløbet anholdt to besætningsmedlemmer, en litauisk statsborger og en spanier fra Ibiza. De sidder nu anklaget for narkotikahandel.

Søværnets overvågningscenter gav inspektionsskibet melding om en sejlbåd, der potentielt kunne have illegale stoffer ombord. Under aktionen blev de 600 kilo kokain fundet fordelt i flere pakker i et hulrum i agterområdet af båden.

Operationen blev udført i samarbejde med den særlige politienhed mod Organiseret Kriminalitet og Anti-drug (Equipo contra la Delincuencia Organizada y Antidroga (EDOA)) og det spanske søværn (Centro de Coordinación y Vigilancia Marítima).

Læs artiklen

Lokal Nyheder

Hotel i Fuengirola slår på ny dørene op

Skrevet for

den

Hotellet, der i årevis har gået under navnet Las Pirámides, er af Barceló-kæden blevet fuldstændig renoveret. Det nye hotel åbner på næste fredag, den 31. maj.

Et af de ældste hoteller på kysten har skiftet navn til Hotel Occidental. Hotellet, der ligger i Fuengirola og førhen hed Las Pirámides, slår dørene op den 31. maj.

Hotelkæden Barceló har renoveret det gamle hotel og åbner med i alt 316 værelser til rådighed. Efter at have foretaget en omfattende renovering af det tidligere Las Pirámides hotel slås dørene nu op til et splinternyt fire-stjernet hotel.

De fleste af de 316 værelser har udsigt over havet og er udstyret med gratis internet (tilgængeligt på hele hotellet), satellit-tv, aircondition og varme.

Hotellet ligger et stenkast væk fra strandpromenaden i Fuengirola, med nem adgang til butikker, restauranter, barer og supermarkeder. Det nye hotel ligger desuden 25 minutters kørsel i bil fra Málaga lufthavn og 77 km fra Gibraltar lufthavn.

Hotel Occidental Fuengirola har udover en flot udsigt til Middelhavet, en udendørs opvarmet pool og fire spisesteder: en restaurant, en lobbybar, en snackbar og restauranten Arrozante.

Du finder hotellet på calle Miguel Márquez nummer 43 i Fuengirola, Málaga.

Læs artiklen

Erhverv

H&M-butik lukker ned i Málaga

Skrevet for

den

Butikken &Other Stories, i H&M’s dyre ende af skalaen, lukker permanent sine døre på strøget i Málaga grundet “ikke opfyldte forventninger i byen”.

Fem år efter dets indvielse lukker butikken &Other Stories, som tilhører tøj-detailfirmaet Hennes & Mauritz, sine døre på calle Larios i centrum af hovedstaden på Costa del Sol.

Dette er onsdag blevet offentliggjort “efter firmaet har foretaget en undersøgelsesperiode, som har endt i beslutningen om et permanent lukke i Málaga.”.

Årsagen til lukningen skyldes, at “man her ikke har formået at tilpasse sig kundekredsen, hvilket er noget af det vigtigste for at have succes indenfor et marked i konstant forandring”.

Ifølge talsmand fra H&M “har &Other Stories i Málaga ikke levet op til vores forventninger, så vi har besluttet at lukke butikken”. Og han sluttede, “en naturlig del af en virksomhed er løbende at evaluere sine butikker, som kan føre til flytning og lukning”.

Denne lukning betyder, at den svenske kæde reducerer sin tilstedeværelse til kun to &Other Stories butikker i Spanien. De ligger i Madrid og Barcelona.

Læs artiklen

Andalucia

García mest almindelige efternavn

Skrevet for

den

Spanien er stadigvæk et land fyldt med ‘Maricármenes’ og ‘Antonios’, som hedder García til efternavn, mens mest populære børnenavne nu er Lucía og Lucas.

García er fortsat det mest almindelige efternavn i landet, ifølge statistik offentliggjort onsdag af INE (Instituto Nacional de Estadística).

María del Carmen og Antonio er stadigvæk de fornavne man hører mest i Spanien, men i fremtiden kunne de erstattes af Lucía og Lucas. Dette vil ske, hvis udviklingen af ​​de mest almindelige navne blandt nyfødte opretholdes, ifølge Det Nationale Institut for Statistik på denne onsdag.

De mest hyppige navne på Spaniens beboere stammer fra de løbende statistikker, men i tilfælde af nyfødte kommer data fra fødselsregistret.

Som sagt er García fortsat det mest almindelige efternavn i Spanien, mens de fleste hedder María del Carmen eller Antonio til fornavn.

Ifølge INE’s statistikker var der – pr. 1. januar 2018 – 656.276 ‘Maricármenes’ og 678.425 ‘Antonios’ i Spanien, mens der i 2017 blev født 4.410 piger med navnet Lucía og 4.209 drenge blev navngivet Lucas. Iblandt de mest almindelige voksen navne er også María (uden Carmen-delen) og José, samt Carmen eller Manuel.

Til kontrast er de mest populære navne til nyfødte nu Lucía og Lucas, mens Sofía eller María og Hugo eller Martín ligger lige bagefter.

Læs artiklen

Andalucia

Femten anholdt i ny narkoaktion

Skrevet for

den

Femten personer er blevet anholdt i en ny narkoaktion. Denne gang under tolv ransagelser i området af La Línea de la Concepción i Cádiz provinsen.

Nationalpolitiet har tirsdag anholdt 15 personer, der menes at være involveret i narkohandel. De blev anholdt i forbindelse med tolv ransagelser i La Linea de la Concepción (Cádiz).

Ifølge kilder er operationen fortsat åben, og flere anholdelser er ikke udelukket i de næste par timer. Derudover har politiet også fundet et lager i Zabal-området med talrige tomme brændstoftromler.

Formålet med operationen er at forsøge, at optrevle det kæmpe netværk af illegale organisationer, som befinder sig her i Sydspanien. Under denne aktion blev mere end 12 boliger og ejendomme ransaget, hvoraf nogle i nærheden af ​​La Atunara.

Undersøgelsen og politiets handlinger er erklæret hemmelige af Domstolen i La Línea de la Concepción, mens efterforskning stadig fortsætter.

Denne aktion er en del af den særlige sikkerhedsplan, kaldet  ‘Seguridad Meridional’ (Sydlig Sikkerhed) for den yderste sydlige del af halvøen, som i 2018 blev skabt for at bekæmpe narkotikahandel. Specielt i området tæt på Gibraltar, Campo de Gibraltar.

Læs artiklen

Andalucia

Kvinde reddet efter fald i bjergområde

Skrevet for

den

En 68-årig kvinde, der var ude og vandre i bjergområdet Caparain nær landsbyen Casarabonela i Málaga, måtte tirsdag reddes af nødtjenesten.

Kvinden faldt ned nær vejen ​​MA-5401 i kommunen Casarabonela, som ifølge Statistik Institut har 2.510 (2018) indbyggere.

En 68-årig kvinde er tirsdag blevet reddet efter hun faldt ned fra et bjergområde i den malagenske kommune, Casarabonela.

Som rapporteret af 112-alarmcentralen modtog de et opkald lidt før kl. 19 om en kvinde, der var faldet ned mens hun var ude og gå tur. Hun lå nær vejen MA-5401.

Både lokalpolitiet, Guardia Civil, en ambulance og brandvæsenet blev sendt til stedet, hvor kvinden ikke selv kunne komme op men var ved bevidsthed.

Brandvæsenet måtte redde kvinden, hvorefter hun via ambulance blev taget til universitetshospitalet i Málaga.

Omfanget af hendes skader vides endnu ikke, ej heller hvorfor hun faldt.

Læs artiklen

Populær