Cykling

Chris Froome styrtet: Kommer ikke til Tour de France

Skrevet for

den

Den tidligere firedobbelte Tour de France-vinder Chris Froome kommer ikke til at stille op til årets udgave af verdens største etapeløb.

Det står klart, efter at den 34-årige britiske cykelrytter styrtede under opvarmningen til onsdagens enkeltstart i det franske etapeløb Critérium du Daphiné. Her brækkede INEOS-rytteren lårbensknoglen.

“Det er et meget alvorligt uheld. Det giver sig selv, at han ikke stiller til start ved Tour de France. Det vil tage noget tid, før han kører løb igen,” siger INEOS-holdejeren Dave Brailsford ifølge The Guardian.

“Styrtet skete på en nedkørsel. Han kørte ind i en mur og måtte køres på hospitalet,” tilføjer Dave Brailsford.

Chris Froome deltog i Critérium du Dauphiné som opvarmning til næste måneds Tour de France. Her havde han håbet på at kunne tage den samlede sejr for femte gang på syv år.

Han vandt løbet i 2013, 2015, 2016 og 2017. Sidste år styrtede han to gange og endte som nummer tre. Holdkammeraten Geraint Thomas vandt.

 

 

 

Comments

Cykling

Colombianer vandt Schweiz Rundt – danskere markerede sig stærkt

Skrevet for

den

Colombianeren Egan Bernal vandt etapeløbet Schweiz Rundt. Flere af de danske ryttere markerede sig stærkt forud for Tour de France i næste måned.

På søndagens sidste etape kom Egan Bernal (Team Ineos) i mål sammen med sin nærmeste rival, australieren Rohan Dennis (Bahrain-Merida) på henholdsvis tredje- og andenpladsen. Britiske Hugh Carthy (EF – Education First) kom først i mål i ensom majestæt efter at have kørt solo næsten hele dagen, men han havde ingen betydning for den samlede stilling.

Den 22-årige Egan Bernal erobrede den gule førertrøje torsdag og forsvarede den resten af løbet. Han viste dermed, at han i høj grad er en rytter, man skal regne med, når det går løs i juli med Tour de France.

Det hænger også sammen med, at der er afbud fra den tidligere firedobbelte Tour de France-vinder, holdkammeraten Chris Froome. Briten havde et meget voldsomt styrt under etapeløbet Critérium du Dauphiné i sidste uge, som danske Jakob Fuglsang (Team Astana) vandt.

Der er også Tour-afbud fra vinderen af Giro d’Italia i 2017, hollænderen Tom Dumoulin (Team Sunweb).

Undervejs i Schweiz Rundt havde danske Kasper Asgreen (Deceuninck-Qucik Step) en dag i den gule førertrøje. Han blev også nummer to på lørdagens enkeltstart efter sin holdkammerat, belgieren Yves Lampaert. Endnu en dansker, Søren Kragh Andersen (Team Sunweb), blev nummer tre på enkeltstarten.

Hverken Kasper Asgreen eller hans rutinerede holdkammerat, Michael Mørkøv, er udtaget til Tour de France endnu. Men det håber de begge, at de bliver. Og de kan ikke have forringet deres chancer med deres indsats under Schweiz Rundt, hvor de to gange banede vej for etapesejr til Deceuninck-Quick Steps sprinter, Elia Viviani.

I begge tilfælde roste italieneren de danske ryttere for deres indsats i den såkaldte lead-out, hvor hjælperytterne lægger sig forrest i feltet for at trække holdets sprinter, så han kan køre etapesejren i hus fra spids.

Deceuninck-Quick Step har den franske stjerne, Julian Alaphilippe, som deres holdkaptajn, men de vil også være interesserede i at køre med om etapesejren på de flade etaper, hvor sprinterne ofte vinder.

 

 

Læs artiklen

Cykling

Sidste års Tour de France-vinder styrtet i Schweiz Rundt – dansker ligger nummer tre

Skrevet for

den

Sidste års vinder af Tour de France, Geraint Thomas, styrtede på tirsdagens etape i Schweiz Rundt. Men han regner med at være klar til at forvare sin sejr, når det går løs på de franske landeveje.

Hans hold, Team Ineos, sagde efter løbet, at Geraint Thomas har pådraget sig en skulderskade, og han måtte syes over det ene øje.

“Det er frustrerende, og det sætter mig lidt tilbage. Men der er tid nok til, at jeg kan være klar til første etape i Bruxelles,” sagde den 33-årige Geraint Thomas ifølge BBC.

Team Ineos-lægen Derick Macleod mener også, at Geraint Thomas nok skal  nå at blive klar til 6. juli, hvor verdens største cykelløb begynder.

“Vi holder ham naturligvis under observation, men hvis alt går vel, kan han være tilbage på cyklen meget snart,” siger Derick Macleod.

Det er anden gang inden for en uge, at en af Team Ineos-stjernerne har hilst på asfalten.

I sidste uge styrtede den firedobbelte Tour de France-vinder, Chris Froome, under etapeløbet Critérium du Dauphiné. Den 34-årige Froome kom temmelig alvorligt til skade -brækkede blandt andet det ene lårben – og han kommer ikke til start i årets Tour de France.

Tirsdagens etape i Schweiz Rundt endte med en massespurt, som blev vundet af italieneren Elia Viviani (Deceunick.Quick Step) foran den tidligere tredobbelte verdensmester, slovakiske Peter Sagan (Bora-Hansgrohe).

Samlet set fører Peter Sagan årets Schweiz Rundt med et forspring på ti sekunder til australieren Michael Matthews (Team Sunweb). Danske Kasper Asgreen (Deceuninck Quick-Step), der på et tidspunkt førte løbet, er nummer tre. Han er 15 sekunder efter Peter Sagan.

Læs artiklen

Cykling

Perfekt forberedelse til Tour de France: Jakob Fuglsang vinder stort fransk etapeløb

Skrevet for

den

Jakob Fuglsang fortsatte søndag sin helt fantastiske sæson, da han iført løbets gule førertrøje kunne køre over stregen som samlet vinder af Critérium du Dauphiné.

På den afsluttende etape, der havde mål i Schweiz, kørte Jakob Fuglsang i mål sammen med sine nærmeste konkurrenter, og dermed fik de noteret samme tid.

Den 34-årige Astana-kaptajn erobrede førertrøjen på lørdagens næstsidste etape i Frankrig, hvor han blev nummer to. Og Jakob Fuglsang forsvarede trøjen uden de store problemer på den sidste etape, hvor han havde hjælperyttere – bl.a. danske Magnus Cort – helt fremme for at kontrollere feltet på de sidste kilometer.

Opgaven blev gjort lidt nemmere af, at Jakob Fuglsangs nærmeste konkurrent, briten Adam Yates (Mitchelton-Scott), undervejs på etapen måtte udgå af løbet på grund af feber.

Hollænderen Dylan van Baarle (Team Ineos) endte med at vinde søndagens etape. Han og de øvrige forreste ryttere udgjorde ikke nogen trussel for Jakob Fuglsang i den samlede stilling, og danskeren så ingen grund til at spurte med om etapens sekundære placeringer med risiko for at styrte. Han kørte stille og roligt i mål som løbets vinder.

Amerikaneren Tejay van Garderen (EF – Education First) blev nummer to i løbet. Han var samlet set 20 sekunder efter danskeren.

Det var anden gang, Jakob Fuglsang vandt Criterium du Dauphiné. Første gang var i 2017.

Mange af toprytterne bruger Critérium du Dauphiné – der tidligere hed Dauphiné Libèrè – som forberedelse til Tour de France i næste måned. Og der må man jo sige, at Jakob Fuglsang har fået en fin generalprøve.

Søndagens sejr er en foreløbig kulmination på et fornemt år for Jakob Fuglsang indtil videre. Den danske OL-sølvvinder har i år vundet Andalusien Rundt og den belgiske forårsklassiker, Liège-Bastogne-Liège, ligesom han har talt med om sejren i klassikerne Amstel Gold Race og Flèche Wallonne.

 

 

Læs artiklen

Cykling

Historisk: Richard Carapaz fra Ecuador vandt Giro d’Italia

Skrevet for

den

For første gang nogensinde vandt en rytter fra Ecuador Giro d’Italia, da Richard Carapaz forsvarede den lyserøde førertrøje på søndagens sidste etape.

Den 26-årige Richard Carapaz erobrede løbets førertrøje forrige lørdag, da Movistar-rytteren vandt bjergetapen fra Saint Vincent til Courmayeur i det nordvestlige Italien.

Siden forsvarede han den lyserøde trøje i resten af løbet, der blev afsluttet med en 15,6 kilometer lang enkeltstart i Verona.  Den blev vundet af amerikaneren Chad Haga (Team Sunweb).

På enkeltstarten blev Richard Carapaz kun nummer 36, men han havde så stort et forspring til løbets nummer to, den italienske veteran Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), at det ikke fik nogen betydning for ecuadorianerens samlede sejr i løbet.

“Jeg led fra start til mål på den enkeltstart,” sagde Richard Carapaz bagefter ifølge cyclingnews.

“Men det er det største øjeblik i min karriere, og det er meget svært at forklare,” tilføjede han.

Det var første gang nogensinde, at en rytter fra Ecuador vandt en af de såkaldte Grand Tours. Foruden Giro d’Italia er det Tour de France og Vuelta a España.

Vincenzo Nibali sluttede et minut og fem sekunder efter Richard Carapaz i den samlede stilling i årets Giro d’Italia.

“Det er aldrig helt sjovt at blive nummer to i en Grand Tour. Men årets løb har virkelig været udfordrende, og Carabaz har været stærk. I betragtning af de problemer, jeg havde med min ryg for et halvt år siden, er en andenplads et godt resultat,” sagde den tidligere dobbelte Giro-vinder, der nu ser frem mod Tour de France, som han vandt i 2014.

Forhåndsfavoritten, slovenske Primoz Roglic fra Team Jumbo-Visma mandskabet, sluttede to minutter og 30 sekunder efter vinderen.

“Jeg havde det virkelig dårligt efter 14. etape, så at jeg overhovedet gennemførte løbet og endte på podiet er som en sejr for mig,” sagde den tidligere skihopper.

‘Spanske Mikel Landa (Movistar) blev nummer fire. Han missede podiet med otte sekunder.

Pointkonkurrencen blev vundet af tyskeren Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe), mens hjemmepublikummet fik lidt at glæde sig over, da bjergtrøjen endte på italienske Giulio Ciccone (Trek-Segafredo),

Bedste dansker blev Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott), der sluttede som nummer 70, mens Giro-debutanten Michael Honoré (Deceuninck-Quick Step) blev nummer 101.

Den tidligere VM-sølvvinder Matti Breschel (EF Education First) måtte stå af på fjerde etape med store smerter i hoften.

 

Læs artiklen

Cykling

Første spanske etapesejr i årets Giro d’Italia

Skrevet for

den

Pello Bilbao fra Team Astana sikrede sig fredag den første spanske etapesejr i årets Giro d’Italia.

Det skete på løbets syvende etape, som var 185 kilometer lang, og hvor rytterne kørte fra Vasto på den italienske østkyst til L’Aquilo, som ligger tæt på centrum af det støvleformede land.

Den 29-årige Pello Bilbao vandt etapen ved, at han halvanden kilometer før mål kørte fra en flok medudbrydere, hvorefter han cyklede i mål i ensom majestæt.

Ud over at det var den første spanske etapesejr i årets løb, var sejren til Pello Bilbao – som er fra Baskerlandet – også den første etapesejr til Team Astana.

Samlet set føres løbet af italieneren Valerio Conti (UAE Emirates), som overtog den lyserøde førertrøje efter onsdagens etape. Indtil da havde slovenske Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma) ligget nummer et.

Valerio Conti har i skrivende stund et forspring på et minut og 32 sekunder til spanske José Joaquin Rojas (Team Movistar).

Der var tre danske ryttere med i årets Giro d’Italia fra start. Men Matti Breschel (EF Education First) måtte udgå på løbets fjerde etape.

Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott) er til gengæld stadig med i løbet. Han er 22 minutter og 16 sekunder efter Valerio Conti og ligger nummer 84. Mikkel Honoré fra Deceuinck Quick-Step har tabt næsten en time, og han er nummer 145 i den samlede stilling.

 

Læs artiklen

Cykling

2017-vinderen udgår af Giro d’Italia på femte etape

Skrevet for

den

Hollænderen Tom Dumoulin måtte på onsdagens femte etape af årets Giro d’Italia opgive at fuldføre løbet. Han vandt løbet i 2017, men han måtte udgå kort tid efter starten på femte etape af årets udgave.

Tom Dumoulin lå efter mandagens tredje etape nummer fem, men på fjerde etape var han seks kilometer før mållinjen involveret i et styrt, som gav ham store smerter i knæet.

Inden starten på onsdagens etape var Tom Dumoulin og hans Sunweb-mandskab forberedt på, at det kunne ende, som det gjorde.

“Jeg vil prøve, for jeg vil ærgre mig bagefter, hvis jeg ikke prøvede. Men det ser ikke godt ud. Jeg har cyklet på træningscyklen i morges. Jeg fik problemer, når jeg rejste mig i sadlen, og når jeg forsøgte at sætte fart på. Så lad mig sige det på den måde, at jeg ikke er alt for optimistisk,” sagde Tom Dumoulin inden etapen ifølge cyclingnews.

Allerede efter få kilometer, stod det klart, at den 28-årige hollænder ikke kunne gennemføre etapen.

2019-udgaven af Giro d’Italia føres i skrivende stund af sloveneren Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma), som vandt løbets første etape i Bologna.

Femte etape var en forholdsvis flad en af slagsen på 140 kilometer. Den endte med at blive vundet af tyskeren Pascal Ackermann (Bora.Hansgrohe) i en massespurt. Han vandt også løbets anden etape søndag.

 

Læs artiklen

Populær