Andalucia

Chefen fjernede firmalogo fra døende medarbejder

Skrevet for

den

Foto: Román Ríos (EFE)

En medarbejder på en virksomhed i Cadiz-provinsen døde i juli efter en arbejdsulykke. Chefen kørte ham selv på hospitalet, men på vejen trak han den døende medarbejder af arbejdstøjet, for at skjule, at manden var blevet kvæstet på jobbet.

I otte måneder har Guardia Civil efterforsket det voldsomme dødsfald, og nu er fire forretningsmænd blevet sigtet for uagtsomt manddrab. Ejerne af virksomheden er også sigtet for en række andre sikkerhedsmæssige svigt på arbejdspladsen, skriver El Pais.

Den afdøde arbejdede, uden instruktion og uden sikkerhedsudstyr, med en elektrisk gaffeltruck. Han blev klemt i truckens hydraulik og blev dødeligt kvæstet.

Istedet for at ringe til alarmcentralen kørte chefen, sammen med en anden medarbejder, ham på det lokale hospital, men undervejs tog de den kvæstede mands arbejdstøj, med firmaets logo, af ham for at skjule, at der var tale om en arbejdsulykke. De forklarede på hospitalet, at han tilfældigvis var faldet udenfor virksomheden.

Den alvorligt kvæstede mand blev hurtigt overført til universitetshospitalet i Puerto Real, men hans liv stod ikke til at redde.

Virksomhedens fire chefer blev arresteret i slutningen af marts. De er nu løsladt, men altså sigtede for uagtsomt manddrab.

El Pais skriver også, at den 42-årige mands enke og to efterladte børn nu modtager pension i forhold til en arbejdsulykke. Fordi han blev bragt til hospitalet uden arbejdstøjet, var de henvist til pension, som man får i forbindelse med et almindeligt dødsfald.

Steen har over 35 års erfaring indenfor Journalistik, hvor han har arbejdet for Lokale Radiostationer, DR og TV2.

Comments

Andalucia

Formidable forhold sidst på sæsonen

Skrevet for

den

Skisportsstedet Sierra Nevada i Granada oplever her sidst i april måned helt fantastiske forhold. Med regn de sidste par dage her ved kysten er bjergene nu dækket i sne. 

Med høj sol fra en blå himmel oplever Sierra Nevada en formidable slutning på sæsonen, som er blevet forlænget til den 5. maj. Normalt lukker stedet inden den 1. maj, men i år ville det være en skam.

Her ved kysten har vi de sidste par dage fået en god sjat regn, hvilket med kulde bragte en bunke sne til skisportsstedet på Costa del Sol. Så meget at selve torvet ligger i hvidt og træerne er tynget af sne.

I år kan man over denne sidste weekend i april vælge at stå på ski eller ligge ved stranden, da vi her ved kysten vil få en dejlig weekend med op til 22 grader. I dag er vi efter nogle grå dage stået op til en klar himmel, selv om vinden stadigvæk blæser lidt kraftigt. Vejrudsigten for næste uge ser i øvrigt lovende ud for Costa del Sol med op til 25 grader på torsdag og næsten skyfrie dage.

I morgen bliver der, som fortalt før, afholdt det populære event i Sierra Nevada, hvor folk gratis kan stå på ski i deres badetøj. Dette bringer altid stor glæde til skisportsstedet og plejer at sætte et punktum for sæsonen. Se video forneden af den nyfaldne sne:

Læs artiklen

Andalucia

Turisterne brugte 352 millioner euro i påsken

Skrevet for

den


Andalusien havde besøg af 768.000 turister i påskeugen. Det er en stigning på 1,2 procent i forhold til påsken i 2018, og de har omsat for 352 millioner euro.

Påskeugen blev en af de bedste, rent turistmæssigt, for Andalusien i 10 år. Hver turist lægger i gennemsnit næsten 70 euro i løbet af ugen, og med 768.000 gæster løber det op i en omsætning på 352 millioner euro på den uge.

To tredjedele bliver brugt på mad og overnatning, mens 10 procent går til shopping.

Antallet af gæster i Andalusien steg med 1,2 procent i forhold til påsken i 2018, og de gæster, Andalusiens Junta fik interviewet om opholdet, var glade og tilfredse.

 

Læs artiklen

Andalucia

Bilist reddet op fra kløft i Cádiz

Skrevet for

den

En bilist er torsdag blevet reddet af brandvæsenet nær byen Jimena i Cádiz. Føreren sad fast i køretøjet, mens en passager selv kunne komme ud efter ulykken.

Bilisten kørte af endnu uanede årsager af vejen og endte fem meter nede i en kløft. Ifølge kilder skete hændelsen ved km 39 på A-405 vejen i kommunen Jimena de la Frontera, hvor manden kørte i retning mod Castellar.

I ulykken endte chaufføren med at sidde fast i bilen, mens en medpassager formåede at komme ud og alarmere redningstjenesten. Ved brandmændenes ankomst fandt de køretøjet fem meter nede i en kløft, hvor man måtte smadre bilens forrude for at komme ind til offeret.

Bilisten blev lagt på en båre og hejst op fra det svært tilgængelige område, hvorefter overført til hospitalet med en ambulance. Alvorligheden af hans skader vides endnu ikke.

Læs artiklen

Andalucia

Stadig vækst i Andalusien

Skrevet for

den

Trods advarsler om en afmatning af spansk økonomi kører hjulene stadigt i Andalusien, og for 2019 forventes en økonomisk vækst på 2,3 procent. Samtidig ventes ledigheden at falde med 1,8 procentpoint til 21,2 procent.

Málaga-provinsen ligger sammen med Sevilla i toppen med en vækstrate på 2,6 procent. Det skyldes i stor grad en forventet stigning i aktiviteten indenfor landbrug, servicefag og industri. Dertil skal lægges et stigende privatforbrug samt flere private og offentlige investeringer. Den største stigning (4 procent) forventes i byggebranchen.

Prognosen er udarbejdet af Fundación Unicaja, der netop har fremlagt de seneste tal for den andalusiske økonomi.

Læs artiklen

Andalucia

Tajo de Ronda officielt naturfredet

Skrevet for

den

Den andalusiske regering har også erklæret Cueva del Hundidero i Montejaque og Monte Jabalcuza i Alhaurín de la Torre for naturmindesmærker.

El Tajo i selve Ronda kommune og Cueva (hule) del Hundidero i Montejague kommune, begge beliggende i Serranía de Ronda, og Monte (bjerget) Jabalcuza i Alhaurín de la Torre er tirsdag officielt udnævnt til naturmindesmærker. Dette sker efter en godkendelse i Styrelsesrådet i forbindelse med de andalusiske naturområder.

Foruden disse tre naturområder har la Junta de Andalucía også givet grønt lys til Peñón de Bernal (Bernal-klippen) og los Canales de Padules (Padules-kanalerne) i Almería provinsen samt las Huellas Fósiles de Medusas de Constantina (de fossile fodspor af vandmanden Konstantin) i Sevilla, som tre områder af geologisk karakter.

Tajo de Ronda er af den andalusiske regering klassificeret som et økologisk område, som i årevis har bragt tusindvis af besøgende til dette nu fredet område.

Med disse nye udnævnelser har Málaga provinsen nu i alt 13 naturfredede områder:

El Tajo de Ronda, la Cueva (hule) del Hundidero og el Monte (bjerget) Jabalcuza tilføjes til Pinsapo de las Escaleretas i kommunen Parauta, las Dunas (klitter) de Artola eller Cabopino (Marbella), la Fuente de los Cien Caños (springvandet med de hundrede tude) – Nacimiento del río (udspring af floden) Guadalhorce (Villanueva del Trabuco), el Nacimiento del río Genal (Igualeja), los Tajos del Alcázar (Alcaucín), el Tornillo del Torcal (Antequera), la Cueva del Gato (Benaoján), la Falla de la Sierra del Camorro (Cuevas de San Marcos), el Cañón de las Buitreras (Cortes de la Frontera, Benalauría y Benarrabá) og el Mirador de la cuenca del río Turón (udsigt til Turón-flodbassinet) – Mirador (udsigt) del Guarda Forestal (El Burgo).

Set på regionplan har Andalucía 49 naturfredede områder, som nu i alt udgør 1.556 hektar jord. Sammenlignet med 1.368 hektar før de nyligt tre udnævnte.

Foto øverst er af ‘el Tajo de Ronda’, midt i artiklen af hulen ‘Cueva del Hundidero’ i Montejaque og nederst af bjerget i Alhaurín de la Torre. ¡Viva Andalucía! med klip forneden:

Læs artiklen

Andalucia

Ældre kvinde fundet død i sit hjem

Skrevet for

den

En kvinde på 80 år er mandag blevet fundet død i sit hjem i Aznalcóllar (Sevilla). I hjemmet, hvor kvinden boede alene, var der tegn på indbrud.

Politiet i Sevilla efterforsker i øjeblikket en 80-årig kvindes død. Hendes lig med tegn på vold blev fundet mandag eftermiddag, ifølge Efe-kilder til undersøgelsen.

Efter tre timer blev kvindens lig ved 21-tiden fjernet fra hjemmet og bragt til det retsmedicinske institut i Sevilla for obduktion. Ved inspektionen af hjemmet har Guardia Civil fundet tegn på røveri. Det vides endnu ikke om, der her er tale om én eller flere personer som var i hjemmet for at stjæle.

Kvinden, der har været enke i to år, boede alene i ejendommen på Plaza de Los Mineros tæt på byen fra Sanlúcar la Mayor. Det var et familiemedlem, der slog alarm da vedkommende fandt hende død på gulvet.

På billedet ses borgmesteren i Aznalcóllar, Juan José Fernández i samtale med en Guardia Civil agent. Byen har meldt tre dages sørgetid, mens sagen fortsat undersøges.

Læs artiklen

Populær