Tennis

Caroline Wozniacki måtte igen trække sig i sin første kamp

Skrevet for

den

For anden turnering i træk måtte Caroline Wozniacki trække sig, inden hun havde spillet sin første kamp færdig.

Caroline Wozniacki måtte trække sig på grund af smerter i lænden i første kamp ved Italian Open i Rom. Her mødte den 28-årige dansker amerikaneren Danielle Rose Collins.

I løbet af første sæt måtte Caroline Wozniacki flere gange have behandling på grund af smerterne i lænden. Det lykkedes hende dog at spille første sæt færdig, som Danielle Rose Collins vandt 7-6 (7/5).

Herefter måtte Caroline Wozniacki opgive at fuldføre kampen.

I Madrid Open tidligere på måneden måtte Caroline Wozniacki trække sig ved stillingen 0-3 i første sæt mod Alizé Cornet fra Frankrig.

Turneringerne i Madrid og Rom er begge på grus, og de turneringer var fra Caroline Wozniackis side tænkt som opvarmning til French Open, der begynder 26. maj.

Comments

Tennis

Wozniacki måtte trække sig med store smerter efter tre partier i Madrid

Skrevet for

den

Caroline Wozniacki havde håbet på en god turnering i Madrid Open, men den danske tennis-stjerne måtte trække sig allerede efter tre partier på grund af problemer med lænden,

Den tidligere danske verdensetter spillede mod Alizé Cornet fra Frankrig, som bragte sig foran 3-0 i første sæt. Caroline Wozniacki skulle derefter serve, men hun måtte have behandling mod smerter i lænden, der også så ud til at have bredt sig til det ene ben.

Den 28-årige dansker forsøgte efter behandlingen at serve i kampens fjerde parti, men hun måtte opgive projektet og dermed både kampen og turneringen.

Caroline Wozniacki har i 2019 ikke haft det bedste år. Foruden problemerne med lænden døjer hun også med smerterne fra leddegigt, som hun fik konstateret sidste år.

I januar 2019 vandt Caroline Wozniacki Grand Slam-turneringen Australian Open, men i år måtte hun se sig slået i turneringens tredje runde af russeren Maria Sharapova. Dog lykkedes det i sidste måned at komme i finalen i Charleston Open, hvor Caroline Wozniacki tabte 0-2 til amerikaneren Madison Keys.

Turneringen i Madrid var tænkt som opvarmning til Grand Slam-turneringen French Open senere på måneden, som er Caroline Wozniackis næste store mål.

Inden da venter dog Italian Open, men her er det tvivlsomt, om hun stiller op.

 

Læs artiklen

Tennis

Efter fem turneringssejre på stribe: Clara Tauson tabte for første gang i år

Skrevet for

den

Clara Tauson led tirsdag sit første turnerings-nederlag i 2019, da den danske tennis-komet tabte med 1-2 i sæt til den rutinerede russer, Evgeniya Rodina, i WTA-turneringen i den schweiziske by Lugano.

Det var første gang nogensinde, den 16-årige dansker spillede med i en turnering under WTA, som organiserer verdens største professionelle turneringer for kvindelige spillere.

Clara Tauson vandt ellers første sæt mod den 30-årige russer med 7-6 (7/2), men i de to efterfølgende sæt blev Rodinas større erfaring udslagsgivende. Hun endte med at vinde andet sæt med 6-2 og tredje sæt med 7-5.

I tredje sæt var chancen ellers tilstede, da Clara Tauson fik brudt russerens serv til stillingen 2-0, men Evgeniya Rodina brød tilbage med det samme, og hun endte også med at bryde serv sidst i sættet og vinde matchbolden.

Clara Tauson viste i løbet af kampen glimrende spil og stor spilforståelse. Men hun begik også en del fejl, som sikkert skyldes den manglende rutine på dette niveau.

Evgeniya Rodina ligger nummer 69 på verdensranglisten, mens Clara Tauson i skrivende stund er nummer 413.

2019 har været helt forrygende for Clara Tauson, der ikke har tabt i en eneste turneringskamp. Eneste nederlag var i Fed Cup – de kvindelige tennisspilleres udgave af mændenes Davis Cup – hvor hun i februar med det danske landshold var med til at tabe til Rusland.

Clara Tauson har vundet to juniorturneringer i Australien i 2019 – bl.a. vandt hun Australian Opens pigesingle turnering.

Derefter blev det til sejre i tre ITF-turneringer (næsthøjeste professionelle niveau). Først vandt danskeren en turnering  i den tunesiske by Monastir og dernæst to turneringer i Kina – først i Xiamen og dernæst i Shenzhen.

Turneringen i Lugano spilles på grus, og den var egentlig ikke planlagt. Men Clara Tauson blev inviteret med på et wildcard på grund af de flotte resultater i 2019.

I Schweiz lykkedes det at vinde over slovakiske Rebecca Sramkova (6-1, 6-2) i kvalifikationen, inden Evgeniya Rodina altså viste sig at være lidt for stærk.

 

Læs artiklen

Tennis

Wozniacki tabte finalen i Charleston: Må jeg låne din bil?

Skrevet for

den

Caroline Wozniacki tabte finalen i WTA-turneringen Volvo Car Open i den amerikanske by Charleston til Madison Keys fra USA i to sæt. Og bagefter var hun i det humoristiske hjørne.

Foruden en præmiecheck på 141.420 dollar (cirka 936.000 kroner) vandt Madison Keys en splinterny Volvo fra turneringens sponsor.

“Jeg har aldrig vundet en bil. Det kan være, jeg kan låne din en dag,” smilede Caroline Wozniacki i sin hyldesttale efter finalen.

Caroline Wozniacki vandt selv turneringen i Charleston i 2011, men da hed turneringen Family Circle Cup, og Volvo var endnu ikke blevet sponsor for den.

Som nummer to i årets turnering ryger der 73.120 dollar (cirka 485.000 kroner) ind på Caroline Wozniackis bankkonto.

Madison Keys kvitterede i sin sejrstale med at takke Caroline Wozniacki for en god finale.

“Jeg håber, der kommer flere af den slags. Og vi kan da deles om bilen, hvis du vil,” sagde den 24-årige amerikaner – og modtog ligesom Wozniacki latter og klapsalver for sin kommentar.

Selve kampen på det grønne grus i Charleston sluttede med cifrene 7-6 (7/5), 6-3 i amerikansk favør.

“Tillykke til Madison. Det var fortjent, du vandt i dag,” sagde Caroline Wozniacki efter kampen til sin overkvinde.

“Forskellen i dag  var, at Madison vandt næsten alle sine vigtige point. Jeg havde mine chancer, men jeg udnyttede dem ikke,” sagde den 28-årige dansker.

Sidste års vinder af tureringen, hollænderen Kiki Bertens, tabte i tredje runde til grækeren Maria Sakkari, som Caroline Wozniacki efterfølgende slog i turneringens kvartfinale. I semifinalen slog den tidligere danske verdens-etter Petra Martic fra Kroatien.

I første runde havde Caroline Wozniacki været oversidder, men hun kvalificerede sig til årets finale ved at vinde fire kampe på stribe, inden hun altså måtte se sig slået af Madison Keys.

Alt i alt var turneringen derfor en god oplevelse for danskeren, hvis 2019-sæson har været plaget af skader og sygdom, da hun har fået konstateret leddegigt.

“Jeg kan tage meget med mig herfra. Det gælder mine bevægelser og mit spil. Jeg synes, jeg har spillet godt hele ugen, så det har alt i alt været meget positivt,” sagde Caroline Wozniacki, hvis næste turnering bliver Mutua Madrid Open i begyndelsen af maj.

 

 

Læs artiklen

Tennis

For første gang: Tennis-kometen Clara Tauson skal op mod spillere fra øverste hylde

Skrevet for

den

Den danske tennis-komet Clara Tauson skal i den kommende uge for første gang krydse ketsjer med nogle af spillerne fra sportens øverste hylde.

Det sker, når den 16-årige tennisspiller stiller op i WTA-turneringen i Lugano i Schweiz, hvor hun har fået et wild card. Det bliver første gang, Clara Tauson skal spille med i en WTA-turnering, som er det øverste internationale niveau.

“Vi er egentlig i gang med grus-opbygningen, men vi har ændret lidt på det og tager til Lugano. Det bliver en stor oplevelse, og hun får helt sikkert en masse input med videre,” siger tennisspillerens far og træner, Søren Tauson, til TV2 Sportens hjemmeside.

Clara Tauson er ubesejret i 2019, og den statistik inkluderer Australian Open, hvor hun vandt pigesingle-turneringen. Senest vandt Clara Tauson ITF-turneringen (næsthøjeste internationale niveau) i Shenzhen i Kina, hvor hun i finalen vandt over den 23-årige kineser, Liu Fangzhou (6-4, 6-3), der er nummer 148 på verdensranglisten, mens Clara Tauson efter finalesejren er nummer 407.

I turneringen i Lugano deltager spillere som schweizeren Belinda Bencic (nummer 21 på verdensranglisten). spanske Carla Suarez Navarro (nummer 27) og den russiske veteran Svetlana Kuznetsova (nummer 107).

“Det er stort. En kæmpe oplevelse for Clara. Og fin belønning for årets hidtidige resultater. Det er selvfølgelig stadig en proces, og der er intet krav om sejre i hverken kvalifikationen eller hovedturneringen. Men Clara vil elske at snuse til tennis på dette noget højere niveau,” siger sportschef Jens Anker Andersen fra Dansk Tennis Forbund.

Clara Tausons far, Søren Tauson, er bror til den noget mere kendte Michael Tauson, der i mange år var på det danske Davis Cup-landshold. Søren Tauson har også spillet tennis, men han er mere kendt som ishockey-spiller, hvor han spillede i den bedste danske række for HIK. Han opnåede også ishockey-landskampe for Danmark .

WTA-turneringen i Lugano begynder mandag og slutter næste søndag.

Læs artiklen

Sport

Rafael Nadal taber Australian Open-finale

Skrevet for

den

 

Novak Djokovic var overlegen, da han i tre sæt slog Rafael Nadal og vandt Australian Open for syvende gang.

 

Novak Djokovic er nu den mest vindende herresingle i Australian Opens historie.

Søndag triumferede den serbiske tennisstjerne for syvende gang i grand slam-turneringen, da han med uventet overlegenhed bankede spanieren Rafael Nadal.

I løbet af lidt over to timer vandt Djokovic dysten på Rod Laver Arena i Melbourne med 6-3, 6-2, 6-3, og undervejs afgav serberen kun en enkelt breakbold.

Der var ellers lagt op til et stort tennisbrag mellem turneringens to forhåndsfavoritter, men på spændingsfronten blev kampen lidt af en fuser.

Førsteseedede Djokovic var dertil alt for overlegen. Med stor koncentration og ro pressede han andenseedede Nadal til at lave flere fejl, end spanieren har for vane.

En til tider lidt stresset Nadal fik derfor aldrig kontrol over kampen i hverken første eller andet sæt, hvor han ikke spillede sig frem til en eneste breakbold.

Derfor havde Djokovic i løbet af cirka fem kvarter vundet de to første sæt.

Næsten en ydmygelse

Selv om Nadal havde vundet alle sine sæt i turneringen før finalen, var det svært at se, hvordan spanieren skulle vende den ulige kamp.

Da Nadal i sit andet serveparti i tredje sæt atter blev brudt, lignede det næsten en ydmygelse.

Spanieren viste dog også, at han kan presse Djokovic.

Nede med 2-3 havde Nadal muligheden for at bryde tilbage, men lykkedes ikke. Det skulle vise sig at være hans eneste mulighed for et servegennembrud i kampen.

Da Nadal ved 5-3 skulle serve for at holde sig i live, gik det som flere gange tidligere i kampen: Djokovic kontrollerede duellerne, og Nadal lavede fejlene.

Det udløste to matchbolde. På den første sendte Djokovic selv bolden ud af banen, mens Rafael kopierede den bedrift på den efterfølgende bold.

Djokovic vandt også i Melbourne i 2008, 2011, 2012, 2013, 2015 og 2016. Rafael Nadal har vundet turneringen en enkelt gang, det var i 2009.

 

 

 

Kilde Politiken/ritzau

Læs artiklen

Sport

Nadal møder Djokovic i Australian Open-finale

Skrevet for

den

 

Suveræne Novak Djokovic smadrede Lucas Pouille og er nu klar til finale mod spanieren, Rafael Nadal.

 

Rafael Nadals modstander i Australian Open-finalen bliver Novak Djokovic.

Det blev afgjort, da serberen slog franske Lucas Pouille 6-0, 6-2, 6-2 i Melbourne fredag eftermiddag lokal tid.

Søndagens finalekamp bliver de to topspilleres møde nummer 53.

Rafael Nadal har vundet 25 gange, mens Djokovic kan tælle 27 sejre.

 

Vi, her på Costa Posten, hepper naturligvis for Rafael.

Læs artiklen

Populær