Andalucia

Caminito del Rey billetter revet væk

Skrevet for

den

Som vi tirsdag skrev blev der i går, den 10. april, åbnet op for salget af sommerbilletter kl. 12. På under en time var 7.000 væk, ved slutningen af dagen 11.000 solgt. 

Caminito del Rey viser sig igen at være en af Spaniens største turistattraktioner med mere end 7.000 billetter solgt i den første time. Kl. 12.00 onsdag blev 100.000 nye billetter sat til salg for vandreturen i El Chorro-dalen i Ardales, Málaga. Disse billetter er for perioden mellem den 1. juli og den 30. september.

Man advarede tirsdag om høj efterspørgsel og det blev sandt, mens forvaltningen bag Caminito del Rey forventer, at 20 procent af billetterne sælges indenfor blot en uge. Caminito del Rey er efterhånden en kæmpe turistattraktion, som også tiltrækker mange internationale gæster over sommerperioden. Og det på trods af varmen.

Det er her værd at minde om, at Caminito del Rey i slutningen af marts fejrede fire års jubilæum for genåbningen for offentligheden. Over de fire år har stedet haft mere end 1,2 millioner besøgene fra 116 forskellige lande.

Billetter kan købes via deres officielle hjemmeside: www.caminitodelrey.info hvor man enten kan vælge en generel adgang med en pris på 10 euro eller en guidet tur på engelsk eller spansk til 18 euro. På de guidede ture bliver der blandt andet fortalt om stedets historie og egenskaberne ved denne konstruktion i den smukkeste natur.

Besøgstiden er i sommerperioden fra kl. 9.30 til kl. 17 over dagene fra tirsdag til søndag. Mandag er der altid lukket. Caminito del Rey var før genåbningen muligvis verdens farligste vandretur, men nu blot en 8 kilometer lang fryd, som kan ses fra drone forneden:

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Andalucia

Bilist reddet op fra kløft i Cádiz

Skrevet for

den

En bilist er torsdag blevet reddet af brandvæsenet nær byen Jimena i Cádiz. Føreren sad fast i køretøjet, mens en passager selv kunne komme ud efter ulykken.

Bilisten kørte af endnu uanede årsager af vejen og endte fem meter nede i en kløft. Ifølge kilder skete hændelsen ved km 39 på A-405 vejen i kommunen Jimena de la Frontera, hvor manden kørte i retning mod Castellar.

I ulykken endte chaufføren med at sidde fast i bilen, mens en medpassager formåede at komme ud og alarmere redningstjenesten. Ved brandmændenes ankomst fandt de køretøjet fem meter nede i en kløft, hvor man måtte smadre bilens forrude for at komme ind til offeret.

Bilisten blev lagt på en båre og hejst op fra det svært tilgængelige område, hvorefter overført til hospitalet med en ambulance. Alvorligheden af hans skader vides endnu ikke.

Læs artiklen

Andalucia

Stadig vækst i Andalusien

Skrevet for

den

Trods advarsler om en afmatning af spansk økonomi kører hjulene stadigt i Andalusien, og for 2019 forventes en økonomisk vækst på 2,3 procent. Samtidig ventes ledigheden at falde med 1,8 procentpoint til 21,2 procent.

Málaga-provinsen ligger sammen med Sevilla i toppen med en vækstrate på 2,6 procent. Det skyldes i stor grad en forventet stigning i aktiviteten indenfor landbrug, servicefag og industri. Dertil skal lægges et stigende privatforbrug samt flere private og offentlige investeringer. Den største stigning (4 procent) forventes i byggebranchen.

Prognosen er udarbejdet af Fundación Unicaja, der netop har fremlagt de seneste tal for den andalusiske økonomi.

Læs artiklen

Andalucia

Tajo de Ronda officielt naturfredet

Skrevet for

den

Den andalusiske regering har også erklæret Cueva del Hundidero i Montejaque og Monte Jabalcuza i Alhaurín de la Torre for naturmindesmærker.

El Tajo i selve Ronda kommune og Cueva (hule) del Hundidero i Montejague kommune, begge beliggende i Serranía de Ronda, og Monte (bjerget) Jabalcuza i Alhaurín de la Torre er tirsdag officielt udnævnt til naturmindesmærker. Dette sker efter en godkendelse i Styrelsesrådet i forbindelse med de andalusiske naturområder.

Foruden disse tre naturområder har la Junta de Andalucía også givet grønt lys til Peñón de Bernal (Bernal-klippen) og los Canales de Padules (Padules-kanalerne) i Almería provinsen samt las Huellas Fósiles de Medusas de Constantina (de fossile fodspor af vandmanden Konstantin) i Sevilla, som tre områder af geologisk karakter.

Tajo de Ronda er af den andalusiske regering klassificeret som et økologisk område, som i årevis har bragt tusindvis af besøgende til dette nu fredet område.

Med disse nye udnævnelser har Málaga provinsen nu i alt 13 naturfredede områder:

El Tajo de Ronda, la Cueva (hule) del Hundidero og el Monte (bjerget) Jabalcuza tilføjes til Pinsapo de las Escaleretas i kommunen Parauta, las Dunas (klitter) de Artola eller Cabopino (Marbella), la Fuente de los Cien Caños (springvandet med de hundrede tude) – Nacimiento del río (udspring af floden) Guadalhorce (Villanueva del Trabuco), el Nacimiento del río Genal (Igualeja), los Tajos del Alcázar (Alcaucín), el Tornillo del Torcal (Antequera), la Cueva del Gato (Benaoján), la Falla de la Sierra del Camorro (Cuevas de San Marcos), el Cañón de las Buitreras (Cortes de la Frontera, Benalauría y Benarrabá) og el Mirador de la cuenca del río Turón (udsigt til Turón-flodbassinet) – Mirador (udsigt) del Guarda Forestal (El Burgo).

Set på regionplan har Andalucía 49 naturfredede områder, som nu i alt udgør 1.556 hektar jord. Sammenlignet med 1.368 hektar før de nyligt tre udnævnte.

Foto øverst er af ‘el Tajo de Ronda’, midt i artiklen af hulen ‘Cueva del Hundidero’ i Montejaque og nederst af bjerget i Alhaurín de la Torre. ¡Viva Andalucía! med klip forneden:

Læs artiklen

Andalucia

Ældre kvinde fundet død i sit hjem

Skrevet for

den

En kvinde på 80 år er mandag blevet fundet død i sit hjem i Aznalcóllar (Sevilla). I hjemmet, hvor kvinden boede alene, var der tegn på indbrud.

Politiet i Sevilla efterforsker i øjeblikket en 80-årig kvindes død. Hendes lig med tegn på vold blev fundet mandag eftermiddag, ifølge Efe-kilder til undersøgelsen.

Efter tre timer blev kvindens lig ved 21-tiden fjernet fra hjemmet og bragt til det retsmedicinske institut i Sevilla for obduktion. Ved inspektionen af hjemmet har Guardia Civil fundet tegn på røveri. Det vides endnu ikke om, der her er tale om én eller flere personer som var i hjemmet for at stjæle.

Kvinden, der har været enke i to år, boede alene i ejendommen på Plaza de Los Mineros tæt på byen fra Sanlúcar la Mayor. Det var et familiemedlem, der slog alarm da vedkommende fandt hende død på gulvet.

På billedet ses borgmesteren i Aznalcóllar, Juan José Fernández i samtale med en Guardia Civil agent. Byen har meldt tre dages sørgetid, mens sagen fortsat undersøges.

Læs artiklen

Andalucia

19-årig anholdt efter biljagt i Granada

Skrevet for

den

Lokalpolitiet i Granada har efter en lang biljagt i gennem byen arresteret en mand på 19 år i de tidligere timer på denne tirsdag.

I forsøget på at flygte ramte den unge mand flere politibiler, hvilket resulterede i at to betjente kom lettere til skade. Hændelsen begyndte sent i går aftes, hvor en lokal politienhed observerede en bil, der kørte i den forkerte retning på en gade midt i byen. Betjentene gav signal til at bilisten skulle stoppe, men da de nærmede sig bilen kørte manden væk ved at lave en undvigende manøvre.

Dette gav anledningen til en lang biljagt i gennem Granadas gader, hvor bilisten flere gange kørte over for rødt. Efter flere enheder var blevet tilkaldt prøvede politiet at stoppe ham ved at afskære en vej, men betjentene måtte springe for livet, da han blot kørte ind i bilerne for at komme videre. Til sidst lykkedes det dog politiet at stoppe køretøjet, hvor der sad tre andre unge mennesker.

Den 19-årige mand blev anholdt for hensynsløs kørsel og modstand ved anholdelsen. Han venter nu på at se en dommer.

Læs artiklen

Andalucia

Duerne i Cádiz skal have P-piller

Skrevet for

den

 

For at begrænse de store skarer af duer i Cádiz vil kommunen nu til at blande P-piller i foderautomater, opstillet på strategiske steder.

Det skønnes, at der omkring 10.000 duer i Cadiz. Byrådet havde planlagt at sende de 5.000 til Valencia, men nu er planen ændret. Istedet vil der blive blandet P-piller i to foderautomater, skriver The Olive Express.

Plaza de la Catedral er et af de hårdest ramte områder og duerne er meget generende for borgerne og turisterne.

“ Dette er en god måde at begrænse antallet på” siger Daniel Lopez, fra Ecologistas en Accion, til avisen.

“Duerne er en naturlig del af bylivet, men selvfølgelig er bestanden alt for voldsom nu”, tilføjer han.

Læs artiklen

Populær