Lokal Nyheder

Byråd spraymaler bølgebryder i Fuengirola

Skrevet for

den

 

Borgmesteren i Fuengirola, Ana Mula overværede mandag byrådets seneste arbejde på stranden.

 

“Med øjemed at gøre dette til en turistattraktion maler vi stenene”, sagde Mula.

Arbejdet på stranden i Fuengirola bliver udført med miljøvenligt maling på dåse.

Formålet er, ifølge Ana Mula, at de store sten skal se ud som mosaik-kunst.

Stenene ligger på playa de San Francisco og kan inden længe ses langt væk fra.

Ifølge os, her på redaktionen, er dette projekt nok et af Ana Mulas mest kiksede.

Og her er vi bestemt ikke alene, hvis man læser kommentarerne til Mulas opslag.

Opdatering…

Grundet de mange negative kommentarer er der nu lavet en afstemning.

Man kan som beboer i Fuengirola stemme indtil den 22. februar kl. 14.

For eller imod via dette link: http://encuestas.fuengirola.es

Nicolai er medejer af Costa Posten, han har flere års erfaring i jounalistk inden for design, business og fintech.

Andalucia

Bilist reddet op fra kløft i Cádiz

Skrevet for

den

En bilist er torsdag blevet reddet af brandvæsenet nær byen Jimena i Cádiz. Føreren sad fast i køretøjet, mens en passager selv kunne komme ud efter ulykken.

Bilisten kørte af endnu uanede årsager af vejen og endte fem meter nede i en kløft. Ifølge kilder skete hændelsen ved km 39 på A-405 vejen i kommunen Jimena de la Frontera, hvor manden kørte i retning mod Castellar.

I ulykken endte chaufføren med at sidde fast i bilen, mens en medpassager formåede at komme ud og alarmere redningstjenesten. Ved brandmændenes ankomst fandt de køretøjet fem meter nede i en kløft, hvor man måtte smadre bilens forrude for at komme ind til offeret.

Bilisten blev lagt på en båre og hejst op fra det svært tilgængelige område, hvorefter overført til hospitalet med en ambulance. Alvorligheden af hans skader vides endnu ikke.

Læs artiklen

Lokal Nyheder

Coín får kæmpe park på 55.000 kvm

Skrevet for

den

En ny park i Málaga provinsen involverer en investering på tre millioner euro og vil spænde over området fra feriapladsen til Ximénez de Guzmán skolen.

Byen Coín i Málaga vil få et grønt areal på 55.000 kvadratmeter, hvilket kommulbestyrelsen enstemmigt har godkendt. Opførelsen af parken, der vil løbe parallelt med bymidten, involverer en investering på tre millioner euro.

Byrådet har arbejdet på projektet i flere år, da noget af jorden er privatejet, men efter adskellige samtaler og møder bliver parken nu en realitet. Den vil spænde over området fra feriapladsen til  Ximénez de Guzmán skolen. 

Borgmesteren Francisco Santos, kunne meddele at udviklingen af denne sektor i byen endelig kan komme i gang for, at skabe et kreativt fritidssted for beboerne i kommunen.

Santos forklarede, at parken vil blive bygget i forskellige faser, hvor man i første omgang vil nedlægge veje så den kan besøges. Dernæst vil søer blive anlagt, flere auditorier for at fejre udendørsaktiviteter, en legeplads og en hængebro er også blandt infrastrukturerne.

Byrådet i Coín har allerede reserveret 500.000 euro i det kommunale budget for at kunne starte arbejdet, men hvornår parken vil stå færdig vides endnu ikke.

Læs artiklen

Lokal Nyheder

Pariserhjul i Málaga skal fjernes

Skrevet for

den

Efter afstemning i byrådet har havnemyndigheden i Málaga givet selskabet to uger til at fjerne ‘la noria’, der står på molen Heredia.

Havnemyndigheden i Málaga har onsdag besluttet, at pariserhjulet skal fjernes. Ifølge rådet er strukturen i vejen for et kommende projekt af nogle kontorbygninger.

Selskabet, der bestyrer hjulet, har ikke formået at komme til enighed med byrådet om hvor det så skulle hen. Efter fire års virke i havnen i Málaga vil ‘la noria’ nu blive en saga blot. I hvertfald fra midten af næste måned.

Málaga må dermed sige farvel til en af sine helt store turistattraktioner grundet et byggeprojekt langs med molen. Fra mid maj vil strukturen ikke længere kunne ses i bybilledet.

Borgmester i Málaga har forsvaret, at attraktionen burde sættes tilbage ved terminalen Melillero, men det har byrådet altså afslået. ‘La noria de Málaga’ skal helt væk.

Ordet pariserhjul stammer i øvrigt fra hjulet opstillet ved verdensudstillingen i Paris i 1900, men inden da gik strukturen i USA under navnet Ferris wheel (opkaldt efter konstruktøren George Ferris). George Ferris pariserhjul blev opstillet på verdensudstillingen i Chigaco i 1893.

Foto øverst er venligst lånt af Carlos Castro.

Læs artiklen

Lokal Nyheder

83-årig kvinde påkørt i Málaga

Skrevet for

den

Tilsyneladende blev kvinden ramt af en varevogn nær Carretera de Cádiz og måtte overføres til hospitalet med forskellige knoglebrud og et slag til hovedet.

En 83-årig kvinde er torsdag morgen kommet til skade i hovedstaden på Costa del Sol. Ifølge kilder blev kvinden kørt over, da hun krydsede gaden Sor Teresa Prat, som er forbundet med ​​Carretera de Cádiz.

112-alarmcentralen modtog ved 7-tiden adskellige opkald om en ulykke i området, hvorefter lokalpolitiet og ambulance blev sendt til stedet. Kvinden måtte overføres til hospitalet med forskellige knoglebrud og et slag til hovedet. Ulykkesstedet blev herefter undersøgt af politiet, hvor føreren af en hvid varevogn tilsyneladende ramte kvinden.

Ifølge kilder var sigtbarheden ikke særlig god her til morgen, mens kvinden gik over gaden cirka 30 meter fra en fodgængerovergang. Føreren af varevognen testede negativ for både alkohol og stoffer, mens politiet fortsat undersøger sagen.

Læs artiklen

Lokal Nyheder

Historisk fregat lægger til i Málaga

Skrevet for

den

Den historiske fregat med navnet ‘Victoria’ lægger i morgen, den 26. april, ind til Málaga havn, hvor interesserede kan besøge skibet over weekenden. 

Skibet, der nu tilhører militæret og normalt har base i Rota havn i Cádiz, er over denne weekend på besøg i Málaga. Fregatten kan lørdag, den 27. april, besøges mellem kl. 10.30 og 13.00 og igen fra kl. 16.30 til 19.00, mens på søndag kun om formiddagen, fra kl. 10.30 til 13.00.

Fregatten Victoria er den anden af ​​de seks skibe, der udgør F-80 serien. Skibet er det syvende i militærets historie, som har det historiske navn  ‘Victoria’. I dette tilfælde til ære for skibets første jordomsejling, under kaptajnen Juan Sebastián de Elcano, mellem årene 1519 og 1522.

Han sejlede under det latinske udsagn ‘Primus circumdedisti me’ (Den første der tog mig rundt), hvilket er et motto han deler med det symbolske skoleskib ‘Juan Sebastián de Elcano’.

Værft-selskabet Nacional Bazán de Ferrol (i dag ved navn Navantia) byggede dette Victoria-skib, som blev leveret til flåden i oktober 1987. Med en længde på 138 meter og en vægt på mere end 4.000 tons har hun igennem sit lange liv deltaget i forskellige internationale missioner.

Fredag, under ledelsen af kaptajnen Juan L. Benavides Sierra og med en stab på 215 mænd og kvinder, lægger det historiske skib til i Málaga.

Læs artiklen

Andalucia

Stadig vækst i Andalusien

Skrevet for

den

Trods advarsler om en afmatning af spansk økonomi kører hjulene stadigt i Andalusien, og for 2019 forventes en økonomisk vækst på 2,3 procent. Samtidig ventes ledigheden at falde med 1,8 procentpoint til 21,2 procent.

Málaga-provinsen ligger sammen med Sevilla i toppen med en vækstrate på 2,6 procent. Det skyldes i stor grad en forventet stigning i aktiviteten indenfor landbrug, servicefag og industri. Dertil skal lægges et stigende privatforbrug samt flere private og offentlige investeringer. Den største stigning (4 procent) forventes i byggebranchen.

Prognosen er udarbejdet af Fundación Unicaja, der netop har fremlagt de seneste tal for den andalusiske økonomi.

Læs artiklen

Populær