Krimi

Brite anholdt for voldelige røverier

Skrevet for

den

En 43-årig brite er blevet anholdt i lufthavnen i Alicante. Han var på vej hjem efter hans påståede involvering i to voldelige røverier begået i Mijas og Benidorm.

Politiets undersøgelse begyndte den 27. marts i Marbella, hvor en bilist flygtede fra en vejkontrol på A-7 motorvejen i retning af Algeciras. Politiet fandt køretøjet forladt i Nagüeles området, men med tydelige beviser på at vedkommende havde begået indbrud. I bilen blev der fundet handsker, værktøj og ure af forskellige mærker samt en masse dokumentation.

Efterforskere kunne sætte en forbindelse til den nu anholdte mand via et af dokumenterne i køretøjet. Det menes, at anden person også er involveret, men ham har politiet ikke fundet endnu.

Det drejer sig om to voldelige røverier begået i Mijas og Benidorm (Alicante), hvor mændene brugte vold til at få hvad de kom efter. Kontanter og personlige genstande.

Nu er den ene tilsyneladende ansvarlige med britisk nationalitet blevet anholdt i lufthavnen i Alicante, i forsøget på at flygte fra landet. Dommer har sendt ham i fængsel uden mulighed for kaution, mens politiet leder efter hans kompagnon.

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Andalucia

Et tons kokain fundet i køretøj

Skrevet for

den

Agenter fra den særlige politienhed, som tilhører Unidades de Droga y Crimen Organizado (UDYCO), har i Sevilla fundet et tons kokain skjult i et køretøj.

Dette skete torsdag i forbindelse med endnu en aktion udført af nationalpolitiet for at nedbryde organiseret narkokriminalitet.

I går skrev vi om anden hændelse, hvor 600 kilo kokain blev fundet på en sejlbåd udfra Málagas kyst.

Som rapporteret af politiet er torsdagens operation fortsat åben, men har indtil videre medført anholdelsen af tre personer og beslaglæggelsen af mere end et tons kokain.

Formålet med aktionerne er at nedlægge de organisationer, der er involveret i narkotikahandel. De fleste holder til i den yderste, sydlige del af halvøen, men grundet mere overvågning fra den særlige enhed, søger de andre græsgange og opholdssteder.

Torsdag gav atter en politiaktion pote af 1.000 kilo kokain, som ikke kommer ud på gaderne.

Læs artiklen

Andalucia

Femten anholdt i ny narkoaktion

Skrevet for

den

Femten personer er blevet anholdt i en ny narkoaktion. Denne gang under tolv ransagelser i området af La Línea de la Concepción i Cádiz provinsen.

Nationalpolitiet har tirsdag anholdt 15 personer, der menes at være involveret i narkohandel. De blev anholdt i forbindelse med tolv ransagelser i La Linea de la Concepción (Cádiz).

Ifølge kilder er operationen fortsat åben, og flere anholdelser er ikke udelukket i de næste par timer. Derudover har politiet også fundet et lager i Zabal-området med talrige tomme brændstoftromler.

Formålet med operationen er at forsøge, at optrevle det kæmpe netværk af illegale organisationer, som befinder sig her i Sydspanien. Under denne aktion blev mere end 12 boliger og ejendomme ransaget, hvoraf nogle i nærheden af ​​La Atunara.

Undersøgelsen og politiets handlinger er erklæret hemmelige af Domstolen i La Línea de la Concepción, mens efterforskning stadig fortsætter.

Denne aktion er en del af den særlige sikkerhedsplan, kaldet  ‘Seguridad Meridional’ (Sydlig Sikkerhed) for den yderste sydlige del af halvøen, som i 2018 blev skabt for at bekæmpe narkotikahandel. Specielt i området tæt på Gibraltar, Campo de Gibraltar.

Læs artiklen

Krimi

Efterlyst mand muligvis i Spanien

Skrevet for

den

De tyske myndigheder har udstedt en europæisk arrestordre på en marokkaner, der beskrives yderst farlig og mener, at han via Spanien er på vej til sit hjemland.

Politiet i Tyskland efterlyser en 42-årig mand, der beskrives som “voldelig og farlig”. Han er tilsyneladende flygtet fra Tyskland efter at have myrdet en kvinde. Mohammed Soultana på 42 år er marokkaner og menes, at være på vej til sit hjemland via Frankrig og Spanien. De tyske myndigheder har udstedt en europæisk arrestordre.

Mohammed Soultana, en “ekstrem voldelig og farlig mand”, flygtede fra Tyskland efter han ifølge politiet skød og dræbte en 44-årig kvinde i byen Offenbach. Sidste spor af manden er i Belgien, mens det tyske politi mener at han kunne være på vej til Marokko. Den efterlyste mand er næsten to meter høj og af atletisk bygning.

En talsmand fra det tyske politi har udtalt, at manden kendte kvinden, som han ifølge anklagen skød på gaden fra en grå bil. Hun døde efterfølgende af sine skader.

De tyske myndigheder efterlyser nu Mohammed Soultana i hele Europa, men mener han muligvis vil krydse den spanske grænse for at nå sit hjemland. Det vides ikke om manden er bevæbnet, så der bør vises yderst forsigtighed.

 

Læs artiklen

Krimi

To anholdt med falske pas i Málaga

Skrevet for

den

Nationalpolitiet har over weekenden anholdt en mand med albansk statsborgerskab og en kvinde af iransk nationalitet med falsk dokumentation i Málaga lufthavn.

Anholdelsen skete efter den albanske mand og kvinden fra Iran begge forsøgte, at gå ombord på et fly med falske pas. I dette tilfælde et fra Grækenland og det andet fra Bulgarien.

De blev begge anholdt på stedet for forfalskning af dokumenter. Ved undersøgelse af de to personers bagage fandt politiet mandens oprindelig pas fra Albanien.

Inden afrejsen fra Málaga brugte den albanske mand et græsk pas og kvinden af ​​iransk nationalitet fremlagde et bulgarsk pas for at komme ombord på et fly til London. De har begge siden weekenden været foran en dommer, mens de nu venter på en retsafgørelse.

 

Læs artiklen

Krimi

Kvinde fundet dræbt på Mallorca

Skrevet for

den

Kriminalpolitiet undersøger i øjeblikket fundet af en død kvinde i Palma på Mallorca. Liget blev fundet med tegn på vold skjult under plastik i en garage i en bygning.

Politiet på De Baleariske Øer undersøger lige nu omstændighederne ved en kvindes død. Liget blev fundet tidligt i morges i byen Palma på Mallorca.

Ifølge politiet havde kvinden lidt en voldelig død og havde ligget i kælderen over en periode. Liget er nu sendt til obduktion for at klargøre den præcise dødsårsag, mens politiet undersøger gerningsstedet.

Ifølge avisen El Diario de Mallorca blev liget fundet tidligt i morges af ejeren af bygningen. Han var netop vendt hjem fra ferie, men bemærkede en stærk lugt kommende fra garagen og fandt kvinden dækket af plastikposer. Liget havde tegn på vold og havde ligget der i et stykke tid. Kvindens nationalitet og alder vides endnu ikke.

Læs artiklen

Andalucia

1 million euro fundet efter uheld

Skrevet for

den

Guardia Civil har beslaglagt 1 million euro, som de fandt efter et uheld. En varevogn med tre passagerer forulykkede i Granada, men ingen vil vide af pengene.

Ulykken hændte i de tidlige timer til tirsdag på A-92 vejen nær Huétor Santillán, hvor en varebil kørte i retning af Málaga. Føreren af varevognen kørte galt og testede bagefter positiv for både alkohol og stoffer. I ulykken var ingen andre køretøjer involveret, men til gengæld næsten én million euro i kontanter. 

Da Guardia Civil kom til ulykkesstedet var en del af pengene spredt ud på vejen, mens føreren af bilen var blevet kastet ud af køretøjet. Resten af pengene lå i varevognen, hvor de to andre passagerer fortsat sad. De kom lettere til skade og blev overført til hospitalet i Granada, hvor chaufføren stadigvæk er indlagt.

De tre passagerer i varebilen – to mænd og en kvinde på henholdsvis 41, 45 og 35 år – er alle af litauisk oprindelse. Ingen af dem vil nu vide af pengene.

Hvis man rejser med mere end 100.000 euro her i Spanien skal man anmode om tilladelse ved at udfylde en S1-formular. De vil nu blive sat til ansvar for denne overtrædelse med en potentiel bøde på 600 euro.

Kontanterne af næsten en million euro er blokeret og i hænderne på finansministeriet, indtil nogen kan give gyldig bevis for pengenes oprindelse.

Læs artiklen

Populær