Lokal Nyheder

Bioparc i Fuengirola fejrer milepæl

Skrevet for

den

Grundet målet af 50.000 følgere på Facebook har Bioparc i Fuengirola sat et begrænset antal billetter til salg af en pris på blot 5,95 euro til på søndag, den 16. juni.

Efter ni år på Facebook har Bioparc i Fuengirola nået en milepæl af 50.000 følgere. Det fejres med en langt billigere indgangspris.

Bioparc’en slog for første gang et opslag på Facebook den 23. marts i år 2010. Nu ni år senere kan dyreparken i hjertet af Fuengirola fejre en milepæl.

Som tak for følgeskabet har parken sat et begrænset antal billetter til salg. Disse kan KUN købes online via dette link: www.bioparcfuengirola.es og er kun til på søndag, den 16. juni.

Man kan her til en speciel pris af blot 5,95 euro vælge enten at besøge parken fra kl. 10 til 15 eller fra kl. 15 til 21. Ved køb enten print billetten ud eller ved forevisning på mobiltlf. er også nok. 

Seneste video af dyreparken i Fuengirola er illustreret således:

Imagina el mundo salvaje

Imagina… El mundo salvaje…

Gepostet von Bioparc Fuengirola am Mittwoch, 16. März 2016

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Lokal Nyheder

Mands liv reddet grundet hjertestarter

Skrevet for

den

En italiensk turist, der fejrede sin 73 års fødselsdag på Mijas Golf, fik for nogle uger siden hjertestop midt på golfbanen, men blev reddet af en hjertestarter.

Manden, der hedder Carlo Firetto, er nu kommet tilbage for at takke de ansatte i golfklubben. “Hvis ikke for hjertestarteren og de søde ansatte havde jeg ikke været i live i dag”, sagde han.

Carlo Firetto, en italiener der elsker at spille golf, faldt på sin 73 års fødselsdag pludselig om på banen, men hans liv blev reddet på grund af en hjertestarter. Og det er han nu kommet tilbage til Costa del Sol for, at takke de ansatte hos Mijas Golf. De fandt ham for nogle uger siden liggende på jorden uden en puls, men deres hurtige reaktion var afgørende for Carlos liv. 

På billedet i artiklen kan man se hvorledes Carlo Firetto takkede en af de ansatte, Fernando, som var på arbejde den skæbnesvangre dag. Han udtalte, “at have hjulpet et menneske tilbage til livet er en hel ubeskrivelig lykke”. Og sagde i øvrigt, at flere bør uddannes i brugen af hjertestartere, da flere og flere mennesker hvert år bliver reddet grundet netop denne teknik.

Carlo Firetto føler sig som født på ny efter sit hjertestop på sin fødselsdag på Costa del Sol, så mon ikke det blev fejret med et par (hjerte)slag på Mijas Golf-banen.

Læs artiklen

Andalucia

Den andalusiske pension ligger 10 procent under nationalt niveau

Skrevet for

den

Den gennemsnitlige pension i Andalusien stod i juni måned på 888,10 euro, hvilket er 10,37 procent under det landsdækkende niveau, som er anslået til 990,87 euro. 

På trods af, at den gennemsnitlige pension i Andalusien kun udgjorde 888,10 euro i juni, er det en stigning på 5,8 procent fra samme måned sidste år. Dog fortsat 10,37 procent under pensionsgennemsnittet på nationalt plan, som er anslået til 990,87 euro.

Antallet af udbetalte pensioner i Andalusien nåede i juni måned op på 1.567.235, hvilket svarer til en stigning på 1,4 procent i forhold til samme måned året før. Det udgjorde i øvrigt 16,1 procent af antallet på landsdækkende plan, ifølge data udgivet tirsdag af beskæftigelsesministeret (Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social).

På landsplan

Den gennemsnitlige folkepension lå i begyndelsen af ​​denne måned på 1.137,99 euro, hvilket er en fem procents stigning i forhold til samme måned i 2018.

Den gennemsnitlige pension, som omfatter de fem forskellige typer pensioner her i Spanien (folke-, førtids-, enke-, forældreløse børn- og familiehjælp) lå i juni på 990,87 euro, hvilket repræsenterer en årlig stigning i 5,7 procent.

I landet som helhed tildelte den offentlige sygesikring i juni måned et rekordbeløb på 9.644,3 millioner euro til betaling af bidragspligtige pensioner, hvilket er syv procent mere end i samme måned i 2018.

Læs artiklen

Lokal Nyheder

Málaga går fri af første hedebølge

Skrevet for

den

Málaga provinsen vil, ifølge Aemet, undgå at opleve sommerens første hedebølge, som ankommer onsdag, den 26. juni, med over 40 grader Celsius nogle steder i landet.

Som skema foroven viser vil mange steder i Spanien opleve en temperaturstigning på op til 10 grader, fra i går til på lørdag, hvor især Zaragoza og Córdoba bliver hårdt ramt med op til 44 grader.

Ifølge Statens Meteorologiske Institut (Aemet) ankommer sommerens første hedebølge onsdag, den 26. juni, og vil i nogle områder vare helt indtil i næste uge. På trods af lun weekend i vente med op til 31 grader slipper Málaga for denne ‘ola de calor’, mens store dele af halvøen og De Baleariske Øer vil komme til at bage.

Aemet har tirsdag udsendt en gul advarsel (risiko ved udendørsaktivitet) for ti spanske provinser, som fra i morgen specielt vil blive ramt af denne varme luftmasse fra Afrika. Disse er Huesca, Teruel (Albarracín, Jiloca og Bajo Aragón), Zaragoza, Albacete (La Mancha), Cuenca (serranía), Lleida, Madrid (syd, øst og Las Vegas), Navarra (centrum og ribera del Ebro), Mallorca (nordøst, nord og indlandet) og La Rioja (ribera del Ebro).

Denne første hedebølge i sommeren 2019 vil ikke kun ramme Spanien, men også Frankrig med historiske temperaturer. Nogle steder i Central- og Vesteuropa vil termometrene også komme til, at vise op til 10 grader over normalen for denne årstid.

Skema i artiklen viser Spaniens højeste, registreret temperaturer, hvor Córdoba i Andalucía topper listen med 44,9 grader Celsius, den 13. juli 2017.

Udover Málaga provinsen slipper De Kanariske Øer, Ceuta, Melilla, Galicien og Asturien også for sommerens første hedebølge, ifølge Aemet (Agencia Estatal de Meteorología).

Læs artiklen

Lokal Nyheder

Yatchen ‘Lady Moura’ er i Málaga

Skrevet for

den

En af ​​verdens mest luksuriøse yachter kan i øjeblikket ses i Málaga havn. ‘Lady Moura’ med guld ombord tilhører en saudisk milliardær og har sin egen heliport.

Havnen i Málaga har over disse sidste juni dage fornemt besøg. En af verdens mest luksuriøse yachter har mandag lagt sig til ved mole (muelle) 2. Her er der tale om ‘Lady Moura’, som ejes af den saudiske milliardær, Nasser Al Rasheed. Hans præcise formue vides ikke. 

Yatchen, der er designet af den italienske arkitekt Luigi Sturchio og bygget i det tyske skibsværft Blohm+Voss, har blandt mange luksusdetaljer guld om bord. Navnet ude på båden er f.eks. lavet i 24 karat guld. Det indvendige område af ‘Lady Mora’ har en længde på 105 meter og 20 meter i bredde, hvilket er fordelt i fire etager.

To dieselmotorer på 6.900 hestekræfter giver båden en hastighed på 20 knob, mens yachten er designet med et kompenseringssystem til at reducere vægten.

‘Lady Moura’ blev bygget i 1990 og har været under renovering to gange – i 2007 og så sent som 2017. Båden, der kan rumme op til 30 passagerer, har en besætning på 61 personer. 

Blandt dens detaljer er et spa, et kasino, et festlokale, luksuriøst indrettede soveværelser, spisestuer, stuer og et fuldt udstyret driftsrum. Derudover har den en heliport. 

‘Lady Moura’ har normalt base i Palma de Mallorca, hvor den saudiske milliardær er en regelmæssig besøgende. Hvor længe Nasser Al Rasheed bliver her i Málaga vides ikke.

Læs artiklen

Lokal Nyheder

Fokus på forurening fra krydstogtskibe

Skrevet for

den

De mange krydstogtskibe i Málaga havn får lokalpolitikerne til at kræve mere information om CO2-udledningen fra de store skibe. Foto: www.puertomalaga.com

Venstrefløjspartiet Adelante Málaga kræver, at borgmesteren Francisco de la Torre fra Partido Popular offentliggør, hvor stor CO2-udledningen er fra de mange krydstogtskibe, der lægger til i Málaga havn.

Byrådsmedlemmet for Adelante Málaga, Nico Sguiglia, kræver at få indblik i, hvor meget forureningen fra krydstogtindustrien i byen udgør af den samlede forurening. Kravet kommer efter offentliggørelsen af en ny rapport “Plan de Clima 2050 para la ciudad de Málaga”, hvor man har undersøgt CO2-udledningen i byen i perioden fra 2008 til 2017. Og her vil Adelante Málaga have indsigt i, om den største stigning er sket indenfor krydstogtsektoren.

“Den største udledning – omkring 45 procent – sker indenfor bytrafik, lufthavnen, industri og landbruget. Men vi ønsker at vide nøjagtigt, hvor meget der kommer fra de mange krydstogtskibe, der lægger til i havnen”, siger Nico Sguiglia til avisen 20 Minutos.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Federación Europea de Transporte y Medio Ambiente er Spanien det land i EU, der modtager flest krydstogtskibe, og hvor CO2-udledningen herfra derfor er størst. Helbredsmæssigt har det alvorlige konsekvenser og kan give alt fra vejrtrækningsproblemer, hovepine, kronisk nedsat lungefunktion, øjenirritation og tab af appetit, men kan i værste fald også føre til kræftsygdomme.

Adelante Málaga ønsker derfor større fokus på problemet, der på den ene side er en guldgrube, men på den anden side kan medføre alvorlige helbredsproblemer for borgerne i byen.

 

Læs artiklen

Andalucia

Tilskud til køb af elbil

Skrevet for

den

Foto: www.endesavehiculoelectrico.com

Den andalusiske regering, Junta de Andalucía, tilbyder sammen med den spanske stat et tilskud på 5.500 euro, hvis man køber en elbil, skriver Diario Sur. Der gives også diverse tilskud til plug-in hybridbiler, batteridrevne motorcykler samt små lastbiler og varevogne, der bruger alternativt brændstof.

Det er bilforhandlerne selv, der skal sørge for at ansøge om tilskuddet på de 5.500 euro, når en kunde køber en ny, miljørigtigt bil eller motorcykel. For at kunne få tilskuddet er det dog et krav, at den bil man indleverer er over ti år gammel. José Miguel Cañamero fra Nissan Safamotor forklarer, at den besværlige procedure kan gøre, at mange afholder sig fra at investere i en elbil. Han mener, at en rabat på momsen i stedet ville have været en bedre og nemmere løsning. Mange vil efter hans mening nok vente og se tiden an, før de vælger at købe en miljørigtig bil, og han mener derfor ikke, at de nye tilskud vil skabe et nævneværdigt mersalg af elbiler.

Læs artiklen

Populær