Beyoncé giver sjældent interview i Vogue

Beyoncé giver sjældent interview i Vogue

 

»Jeg stammer fra en slaveejer, der forelskede sig i og giftede sig med en slave«, siger hun blandt andet.

 

I september-nummeret af modemagasinet Vogue fortæller sangeren og superstjernen Beyoncé om sine personlige udfordringer, kampen for sorte og kvinder, og hvordan man finder ro med den lille delle midt på maven.

Det er ikke usædvanligt at se billeder af sangerinden Beyoncé. Til gengæld giver den 36-årige superstjerne næsten aldrig interviews.

Så når september 2018-udgaven af Vogue lander i butikkerne, og Beyoncé for første gang pryder forsiden af det 126 år gamle modemagasin, er det noget, man skal lægge mærke til.

Især fordi hun samtidig lader sig interviewe til en stor artikel og billedserie.

»For nylig undersøgte jeg min slægt og fandt ud af, at jeg stammer fra en slaveejer, der forelskede sig i og giftede sig med en slave. Den afsløring havde jeg brug for at bearbejde i et stykke tid. Jeg satte spørgsmålstegn ved, hvad det betød og prøvede at sætte det i perspektiv. Nu ved jeg, at det er derfor, Gud velsignede mig med mine tvillinger. For første gang var det muligt for mandlig og kvindelig energi at eksistere side om side –  og vokse i min krop samtidig«, siger hun i interviewet, der er fortalt til journalisten Clover Hove og udelukkende består af Beyoncés egne ord.

På både den musikalske og menneskelige front er Beyoncé et idol for mange mennesker verden over. Hun er en af musikverdenens mest magtfulde og populære kvinder og gift med rapperen og produceren Jay-Z, med hvem hun har datteren Blue Ivy på 6 og de 1-årige tvillinger Rumi og Sir.

I interviewet med Vogue fortæller hun om sin personlige rejse, om hvordan hun har arbejdet med at acceptere sin krop før og efter flere fødsler, om at veje 98 kilo og omverdenens forventninger, om svigt, nederlag pog utroskab, om at genfinde kærligheden, og hvordan hun arbejder med sig selv som den magtfulde kvinde, hun er.

»Alle rejser har mange skygger. Intet er enten sort eller hvidt. Jeg har været gennem helvede og tilbage igen, og jeg er taknemmelig for hvert et ar. Jeg har oplevet svigt og hjertesorg på mange måder. Jeg har oplevet skuffelser både i arbejdsmæssige forhold så vel som personlige, og de har alle efterladt mig negligeret, fortabt og sårbar. Gennem det hele har jeg lært at grine og græde og udvikle mig. Når jeg ser på den kvinde, jeg var i mine 20’ere, ser jeg en ung kvinde med en voksende selvsikkerhed, men opsat på at ‘please’ alle omkring hende. I dag føler jeg mig meget smukkere, meget mere sexet, meget mere interessant. Og så meget stærkere«, siger sangerinden til Vogue.

En kurvet kropsaccept, som børn og mand er fan af

Beyoncé beretter under overskrifter, hvor ‘Graviditet og kropsaccept’ som første slår tonen an til kvinder: accepter dine kurver.

»Efter at have født mit første barn, troede jeg på de ting, som samfundet omkring mig sagde om, hvordan min krop skulle se ud. Jeg pressede mig selv til at tabe alle mine graviditetskilo på tre måneder, og jeg planlagde en lille tour for at være sikker på, at jeg ville nå mit mål. Når jeg ser tilbage nu, virker det helt vanvittigt«.

Sangerinden fortæller, at hun stadig ammede, da hun optrådte med sine Revel shows (kaldet ‘Back to Business’) i Atlantic City i 2012. Efter tvillingerne kom til for et års siden, valgte hun at tackle tingene helt anderledes, og både hendes børn og mand nyder, at hun nu accepterer sine fyldigere former.

»Det er vigtigt for kvinder og mænd at se og værdsætte skønheden i deres naturlige kroppe. Det er derfor, jeg har droppet parykkerne, hair extensions og brugt meget lidt makeup i dette fotoshoot. I dag er mine arme, skuldre, bryster og lår tykkere end tidligere. Jeg har en lille ‘mor pude’ og jeg har ikke travlt med at komme af med den. Jeg ved, at det her er rigtigt. Og når jeg er klar til at få en ‘six pack’, vil jeg gå i kampzonen og knokle røven ud af bukserne, indtil jeg har fået den. Men lige nu føler min lille ‘FUPA’ (slang for en delle på maven) og jeg, at det hele giver rigtig god mening«, siger Beyoncé til Vogue.

Første gang afroamerikansk fotograf laver Vogue-forside

Da Beyoncé for 21 år siden begyndte sin karriere, fik hun at vide, at det var svært for hende at komme på forsiden af magasiner. Sorte var ikke noget, der solgte, lød det. En påstand, der sidenhen adskillige gange er bevist værende en myte.

Beyoncé fremhæver derfor, at det ikke blot handler om, at hun som afroamerikaner er på forsiden, men også at det er første gang, der er taget forsidebilleder til Vogue af en afroamerikaner.

Sangerinden gik målrettet efter at ville arbejde med den 23-årige, afroamerikanske fotograf Tyler Mitchell, som hun beskriver som ‘fremragende’. Det er vigtigt for hende at åbne døre for yngre artister.

»Hvis personer i magtfulde positioner fortsætter med kun at hyre og caste folk, der ligner dem selv, lyder som dem, kommer fra de samme nabolag som de selv voksede op i, så vil de aldrig få en større forståelse af oplevelser og opvækster, der er anderledes fra deres egen. De vil hyre de samme modeller, kuratere den samme kunst, caste de samme skuespillere igen og igen, og det mister vi alle på«, siger sangerinden.

»Skønheden ved sociale medier er, at det er fuldstændig demokratisk. Alle har noget at skulle have sagt. Alles stemmer tæller, og alle har en chance for at få indflydelse på verden fra deres eget perspektiv«.

Beyoncé Giselle Knowles-Carter er født den 4. september 1981 i Houston, Texas (USA).

 

 

Kilde Politiken