Benalmadena

Benalmádena den internationale by

Det første spor i Benalmádena går tilbage til stenalderen. Dette er bevist ved arkæologisk fund af redskaber og grottemalerier i huler i Toro, Los Botijos og La Zorrera.

Benalmádena var oprindelig en by, der voksede rundt om en mine. Bynavnet var givet af araberne og betyder ”søn af minerne”. I dag tæller byen flere end 50.000 indbyggere og er en livlig by, stadig med sin charme og karakter fra tidligere tider. Specielt spanierne og englænderne er faldet for Benalmádena, hvorimod danskerne fortrækker nabobyen Fuengirola.[/one-half-first]

Benalmádena er en by med mange kroge, som med tiden er blevet helt naturlige samlingssteder for både turister og lokale.

Benalmádena ligger ved kysten i Andalusiens mindste provins Malaga og er stort set vokset sammen med Fuengirola mod vest og med Torremolinos mod øst.
Samfundet består af 3 dele: Benalmádena Costa, Benalmádena Pueblo og Arroyo de la Miel.
Benalmádena Costa er kystsamfundet med 9 km lang strand og 2 km promenade, hvor de store hoteller står tæt langs stranden, det er det perfekte sted at fornøje sig både til lands og vands.

Benalmádena Pueblo som er det oprindelige centrum for byens mange forskelligheder, her er stemningen stille og rolig, som en andalusisk landsby.
Her kan man besøge den spændende Museo Arqueológico Municipal, som er et arkæologisk museum med ting fra sydamerikansk indianerkunst fra tiden før Colombus, samt genstande fra romertiden og jernalderen.

Til ære for Colombus har en meget velhavende mand, Dr. Stephen Martin, bygget et stort eventyrslot nede i byen.
Colomares, som det hedder, er verdens største monument, men har til gengæld verdens mindste kapel. Ved siden af slottet, er der daglige shows med falke, ørne og ugler.

Arroyo de la Miel er et fashionable indkøbsområde for dem, der vil nyde en shoppedag, her kan man finde Tivoli World, den største forlystelsespark langs Solkysten, med attraktioner og optræden.I Arroyo de la Miel (som betyder ”strømmen af honning”) kan man også tage tovbanen op på bjerget for at vandre eller se udsigten. 

Der er desuden havnen Puerto Deportivo, som ud over flere tusinde bådpladser har et hektisk natteliv.
I havnen ligger ligeledes havakvariet Sea Life og specielt havnen har stor tiltrækning for turister, hvert år bliver havnen besøgt af 7-8 millioner turister fra hele verden. Byggeriet af havnen startede i 1972 og den blev åbnet 9. oktober 1982. 2 gange er den kåret til Verdens Bedste – i 1995 & i 1997 og når man ser den, forstår man godt hvorfor.

Her kan man nyde måske endda en egnsret eller blot en lækker middag i en af de mange restauranter og følge livet på havnen. Både unge og gamle ynder at mødes her og vandsportsentusaister er klart bekendt med stedet.

Comments