Barcelona

Barcelona: Mindst fire såret i sporvognulykke

Skrevet for

den

Photo: News Europa

Tre mennesker har onsdag lidt mindre skader, mens føreren af sporvognen er blevet indlagt alvorligt skadet.

Mindst fire personer er onsdag kommet til skade i en sporvognulykke i Barcelona.

Hændelsen opstod ved Sant Adrià stationen på Tram-linjen, kaldet Trambesòs, her til morgen.

Brandvæsenet har rapporteret, at den kvindelige fører måtte skæres fri efter sporvognen kørte ind i endepælen.

Kvinden er blevet overført alvorligt såret til Hospital Vall d’Hebron, mens de øvrige tre personer bliver behandlet for deres mindre skader på det lokale lægehus.

Ifølge kilder er al tjeneste mellem stationerne Estació de Sant Adrià og Maresme på linje T4 blevet suspenderet.

De ansvarlige undersøger i skrivende stund årsagerne til, at sporvognen ikke stoppede som normalt.

“Der vil heller ikke være nogen sporvognstjeneste på linje T6 i Barcelona.”

De ansvarlige undersøger i skrivende stund årsagerne til, at sporvognen ikke stoppede som normalt.

Nicolai er medejer af Costa Posten, han har flere års erfaring i jounalistk inden for design, business og fintech.

Barcelona

Spansk super el-bil til 2 mio €

Skrevet for

den

Carmen er helt igennem elektrisk og har plads til to personer og udviklet som en GT-bil. Foto: Hispano Suiza

Hun hedder Carmen og hun er en temperamentsfyldt – fuldt elektrisk – sportsvogn med 1.019 hk. Hun kan konkurrere med Bugatti Chiron, for hun accelererer til 100 km/t. på under tre sek., topfarten er elektronisk begrænset til 210 km/t. Prisen på spanske plader forventes at være ca. to mio. Euro.

Producenten Hispano Suiza, slap tøsen løs i Barcelonas gader forleden – og hun vakte opsigt med sin stil og ikke mindst sin elegance. Carmen er designet og konstrueret af Barcelona-baserede QEV Technologies, der også er kendt for at styrer Mahindra-teamet i Formel E.

Hispano Suiza var frem til 2. verdenskrig kendt for at fremstille 12-cylindrede luksusbiler, som kunne konkurrere med Rolls-Royce. I dag ejes Hispano Suizas af den fjerde generation af Suqué Mateu-familien, der byggede mere end 12.000 Hispano Suiza-modeller og 50.000 flymotorer mellem 1904 og 1946.

Ifølge Jyllands Posten er Carmen en af de mest ”kulfiberintensive biler i verden”. Letvægtsmaterialerne gør, at vægten kan holdes på 1.670 kg, hvilket er meget lavt for en elbil af den kaliber.

Næste fase er en række omfattende test af køretøjet, i første omgang i det nordlige Catalonien, før man flytter til den verdensberømte Ascari-racerbane til test af højhastighed og svingegenskaber. Den første bil på gaden forventes leveret i juni 2020. Så er der også tid til at spare sammen til en Carmen.

 

 

 

 

Læs artiklen

Barcelona

Pige ydmyget af lærer i Barcelona

Skrevet for

den

Forældrene til en 10-årig pige har anmeldt en lærer på en skole i Barcelona. Læreren rev pigens tegning i stykker og smed hende ud af klasseværelset.

Læreren har nægtet pigens version, mens den 10-årige pige ikke vil tilbage i skole. Forældrene har anmeldt læreren på skolen i Terrassa, Barcelona.

Ifølge pigens udsagn var hele klassen sat til, at lave et album til årets sidste projekt. Pigen tegnede det spanske flag med sætningen “Viva España”, på hvilket tidspunkt, ifølge familien’s version, læreren råbte “ingen flag” og rev tegningen i stykker. Derefter greb hun fat i pigens bluse og smed hende ned i gulvet, før hun ved nakken tog hende ud af klasseværelset.

Læreren påstår, at pigen blev sendt ud af klasseværelset grundet hun ikke ville lave sine lektier, mens hospitalsrapport beskriver at pigen havde skrammer på ryggen fra et fald. Pigen har ikke været i skolen, siden hændelsen skete og det kommer hun, ifølge moderen, heller ikke den sidste dag, i morgen. Ifølge moderen er hendes datter bange for læreren og vil blot have, at lignende ikke sker for et andet barn.

Sagen går nu rettens vej, da familien i Barcelona har hyret en advokat.

 

Læs artiklen

Barcelona

Ung pige myrdet i Barcelona

Skrevet for

den

Politiet i Barcelona leder i skrivende stund efter pigens bror på 15 år. Moderen til den afdøde pige på 13 år var tilsyneladende på ferie, da mordet hændte i byen Mataró.

Det catalanske politi, ‘los Mossos d’Esquadra’ undersøger i skrivende stund en 13-årig piges død. Hun blev søndag aften fundet dræbt i en lejlighed i byen Mataró (Barcelona), ifølge politiets kilder. 

Pigen blev kl. 22 fundet i sit hjem, en lejlighed på calle Burriac i det nordlige område af Mataró. Ifølge det catalanske politi havde pigen fået halsen skåret over. Mens ‘los Mossos d’Esquadra’ leder efter pigens 15-årige bror, er alle hypoteser åbne.

Børnenes mor var tilsyneladende på ferie, men ringede til en bekendt i kvarteret, da hun ikke kunne få fat i sin datter. Det var vennen til familien, som søndag aften fandt pigen død i hjemmet. Ifølge vennen, der ringede alarm, boede pigen i lejligheden med sin bror og mor. 

Det catalanske politi undersøger i øjeblikket gerningsstedet, mens man afventer obduktionsrapporten.

 

Læs artiklen

Barcelona

Catalanske politikere får udgang fra fængslet

Skrevet for

den

Når det catalanske parlament bliver åbnet den 21. maj får fem nyvalgte, fængslede catalanske politikere udgang fra deres husarrest i Madrid for at deltage.

Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull og Jordi Sànchez er alle, til trods for at de er fængslede, til stede, når Cataloniens parlament indsættes den 21. maj. De er alle valgt til det nye parlament i det netop overståede valg i Spanien. Dermed får de fem fængslede en ekstraordinær udgang fra fængslet, har Spaniens Højesteret besluttet i dag.

Tidligere har de fem fået afslag på udgang, fordi det betragtes som sandsynligt, at de vil flygte fra landet, som den tidligere leder i regionen, Carles Puigdemont, og flere andre har gjort, skriver El Pais.

De fem sidder fængslede for oprør og misbrug af offentlige midler i forbindelse med uafhængighedsafstemningen i 2017.

Højesterets formand, Manuel Marchena, siger, at der vil være stor fokus på de fem den 21. maj, så de kan returnere sikkert til deres varetægtsfængsel.


 

Læs artiklen

Barcelona

Båd i brand forvolder mands død

Skrevet for

den

Et besætningsmedlem har fredag mistet livet mens fire andre måtte reddes, da en fiskerbåd her til morgen stod i flammer 11 mil ud for Girona-kysten.

Ifølge redningstjenesten har et besætningsmedlem på en fiskekutter til morgen mistet livet, da båden satte i brand 11 mil nordøst for havnen Port de la Selva i Girona.

Fire andre besætningsmedlemmer fra fiskeriet Barranco blev reddet af en båd i nærheden, som fragtede dem ind til havnen. Ifølge kilder skete hændelsen kl. 7:30, hvor alarm blev slået om en brand på en båd.

To forskellige redningsbåde samt en helikopter blev aktiveret samt andre både i nærheden fik nødmeldingen. De fire besætningsmedlemmer, der blev samlet op i havet, blev via ambulance overført til Hospital de Figueres med milde former for forfrysninger.

Årsagerne til branden vides endnu ikke, mens fiskekutteren er ved at blive trukket ind til lands.

Læs artiklen

Barcelona

6-årig kureret for akut leukæmi

Skrevet for

den

Drengen, der blev behandlet på hospitalet Sant Joan de Deu i Barcelona, ​​led af akut type B lymfoblastisk leukæmi og reagerede ikke på normal behandling.

En 6-årig dreng fra Alicante, der havde akut B-type lymfoblastisk leukæmi og som ikke reagerede på konventionel behandling, er blevet helbredt og har kunnet vende tilbage til sit normale liv takket være en ny genterapi, kaldet CAR-T 19. Behandlingen er dækket af den offentlige sygesikring. 

Hospital Sant Joan de Déu i Esplugues de Llobregat (Barcelona) er et af de eneste tre steder i Spanien, hvor man anvender denne form for behandling. De andre to, Hospital de la Vall d’Hebron også i Barcelona og Hospital Niño Jesús i Madrid tilbyder også CAR-T-behandlingen.

Efter at have modtaget denne nye terapi har drengen kunne komme hjem til sine vante omgivelser i Alicante og har været i stand til at genoptage sine normale aktiviteter, forklarede lederen af afdelingen, Susanna Rives på en pressekonference torsdag.

Læs artiklen

Populær