Fodbold

Barcelona smed Champions League-finaleplads væk: Liverpool leverede historisk comeback!

Skrevet for

den

Liverpool er klar til finalen i Champions League efter en sejr på 4-0 hjemme over FC Barcelona, der ellers havde vundet den første semifinale med 3-0.

To mål af belgieren Divock Origi og to mål af Georginio Wijnaldum sørgede for, at Liverpool præsterede et historisk comeback, da klubben tirsdag aften for andet år i træk kom i Champions League-finalen takket være en samlet sejr på 4-3 over FC Barcelona.

Efter nederlaget i Barcelona i sidste uge var Liverpool ellers ikke levnet mange chancer. Men det rødblusede hjemmehold fik en ønskestart i returopgøret, da de kom foran efter syv minutters spil.

Sadio Mané opfangede en løs bold og lagde den ind til Jordan Henderson i straffesparksfeltet. FC Barcelonas målmand, Marc-André ter Stegen, reddede i første omgang, men riposten endte hos Divock Origi, som let kunne score.

I resten af første halvleg bølgede spillet frem og tilbage, og Liverpool var et par gange heldige med, at FC Barcelona ikke scorede det udebanemål, som formentlig havde dræbt kampen. Det ville have medført, at Liverpool skulle have scoret fem gange.

Men 1-0 holdt til pausen, hvor Liverpools manager, Jürgen Klopp, besluttede sig for at sætte Georginio Wijnaldum på banen i stedet for den skadede Andy Robertson.

Det skulle snart give bonus, for efter syv minutters spil strøg Trent Alexander-Arnold igennem i Liverpools højre side og lagde bolden skråt bagud til en fremstormende Georginio Wijnaldum, som kunne øge til 2-0.

Knap var FC  Barcelona kommet sig over denne scoring, førend hollandske Wijnaldum var på spil igen. Denne gang brugte han hovedet til at sende bolden forbi Marc-André ter Stegen, hvorefter stillingen samlet var helt lige.

Tremålsføringen holdt til 11 minutter før tid, hvor Trent Alexander-Arnold tog et hurtigt hjørnespark i Liverpools højre side. Han lagde bolden ind til Divock Origi, som i helt fri position kunne score sit andet og Liverpools fjerde mål.

Det kom FC Barcelona sig aldrig over, og på denne måde kom Liverpool i klubbens niende finale i Champions League/Mesterholdenes Europa Cup.

Tidligere har klubben vundet turneringen i 1977, 1978, 1981, 1984 og 2005. Sidste år tabte Liverpool finalen 1-3 til Real Madrid.

I år bliver modstanderen enten hollandske Ajax eller Premier League-kollegerne fra Tottenham. Det afgøres onsdag i Amsterdam. Ajax vandt den første semifinale i London 1-0.

 

Fodbold

0-0 i Georgien: Tamme Danmark mistede kostbare point i EM-kvalifikationen

Skrevet for

den

Danmark dominerede i Georgien, men de rød-hvide måtte nøjes med 0-0. Pointtabet kan blive dyrt i sidste ende.Danmark leverede en tam indsats i udebanekampen i EM-kvalifikationen mod Georgien, som sluttede 0-0.

Første halvleg var især tempo- og chanceforladt, mens der kom lidt mere facon på det danske spil efter pausen.

Kasper Dolberg (Nice) var lidt overraskende foretrukket til den danske startopstilling, og han fik en stor chance efter seks minutters spil af anden halvleg, hvor Martin Braithwaite (Leganés) fandt ham i fri position ved nærmeste stolpe. Men hans forsøg blev snuppet af Georgiens målmand, Giorgi Loria (Anorthosis Famagusta).

Senere forsøgte Christian Eriksen sig i en presset situation, hvor han var omgivet af tre georgiere. Tottenham-stjernens forsøg endte lige ved siden af hjemmeholdets mål.

Georgien havde kampen igennem kun få forsøg inden for den danske målramme, men det lykkedes dem dog at ramme overliggeren. Forinden var der imidlertid fløjtet for off-side.

Christian Gytkjær (Lech Poznan) kom på banen i anden halvleg, og han ramte også overliggeren – vel at mærke uden at være off-side. Det var et ordentligt drøn, han præsterede, men et dansk mål blev der altså ikke ud af situationen.

Til allersidst fik georgierne et frispark tæt på det danske straffesparksfelt, men her blev de grebet ud af den danske målmand, Kasper Schmeichel (Leicester).

Det målløse resultat betyder, at Georgien fik sit blot fjerde point i puljen. De tre første fik holdet ved at vinde over Gibraltar.

For Danmark betyder pointtabet med altovervejende sandsynlighed, at holdet nu skal vinde alle de tre sidste kampe – hjemme mod Schweiz. hjemme mod Gibraltar og ude mod Irland for at snuppe en af de to første pladser, der giver direkte adgang til EM-slutrunden næste år.

Skulle det kikse, får Danmark en ny chance via Nations League.

Læs artiklen

Fodbold

Tenniscifre: Danmark vandt pligtsejr over Gibraltar i EM-kvalifikationen

Skrevet for

den

Danmark vandt onsdag aften en pligtsejr på 6-0 ude over Gibraltar i kvalifikationen til slutrunden om EM i fodbold til næste år.

Gibraltar spillede helt i rødt, så det var et dansk landshold helt i hvidt, der kom foran allerede i sjette minut.

Christian Eriksen (Tottenham) sendte et indlæg fra højre side ind i straffesparksfeltet, hvor Robert Skov (Hoffenheim) med hovedet kunne sende bolden over i det lange målhjørne.

Det var den tidligere Silkeborg- og FCK-spillers første mål på landsholdet.

Efter en god halv times spil begik hjemmeholdet straffespark mod Thomas Delaney (Borussia Dortmund), som Christian Eriksen stensikkert omsatte til mål.

Stillingen 2-0 holdt til pausen, men få minutter inde i anden halvleg fik Danmark igen straffespark. Denne gang lignede det en klokkeklar fejldom, da Yussuf Poulsen (RB Leipzig) mistede bolden efter en tackling.

Men dømt er som bekendt dømt, og Christian Eriksen eksekverede endnu en gang stensikkert fra 11 meter-pletten.

Midtvejs i anden halvleg blev det 4-0, da Thomas Delaney scorede efter en dansk hjørnesparkskomination. Og Christian Gytkjær (Lech Poznan) øgede til 5-0 fire minutter senere, da Gibraltars målmand, Dayle Coleing (FC Europa), ikke kunne holde bolden på et langskud fra Christian Eriksen.

Samme Christian Gytkjær sørgede også for 6-0, da han 12 minutter før tid scorede fra kort afstand, efter at han var blevet spillet fri af indskiftede Lasse Schöne (Genoa).

Hjemmeholdet havde enkelte muligheder efter dødbolde, men den danske målmand, Kasper Schmeichel (Leicester), tog sig af, hvad der kom.

Sejren betyder, at Danmark cementerer andenpladsen i kvalifikationsuljen efter Irland.

Gibraltar ligger fremdeles sidst uden point og mål.

Læs artiklen

Fodbold

Klausul i kontrakten: Messi kan forlade Barcelona til sommer

Skrevet for

den

Lionel Messi har kontrakt med FC Barcelona til 2021, men han kan vælge at stoppe allerede til sommer.

FC Barcelona risikerer at miste klubbens allerstørste stjerne, Lionel Messi, allerede til sommer, selvom han har kontrakt med klubben i endnu et år.

Det skriver den velansete spanske avis, El Pais.

Efter lang tids tøven endte Lionel Messi i november 2017 med at forlænge sin kontrakt med FC Barcelona, som han har spillet for i hele sin voksne karriere, ligesom han har været igennem klubbens ungdomsakademi, La Masia.

Men kontrakten har en klausul, der betyder, at den argentinske målkonge kan vælge at stoppe før.

Både i år og til næste år kan Lionel Messi vælge at sige stop, når han har fødselsdag.

I år rundede han de 32 år 24. juni, så der er risikoen drevet over for FC Barcelona, selvom Lionel Messi endnu ikke har spillet en officiel kamp for klubben i denne sæson, fordi han har været skadet.

Men når det bliver 24. juni i 2020, kan han altså også vælge at sige stop.

Klausulen gælder dog kun for klubber uden for Europa.

Klausulen er ikke ny i FC Barcelona-sammenhæng. Xavi, Andrés Iniesta og Carles Puyól fik lignende klausuler i deres kontrakter som belønning for lang og tro tjeneste.

Xavi valgte alligevel at blive i klubben, indtil han var 35 år, mens Iniesta og Puyól var henholdsvis 34 og 36 år, inden de valgte at sige stop.

Læs artiklen

Fodbold

Nicklas Bendtner til FCK: Det her er en særlig chance

Skrevet for

den

FC København har tegnet kontrakt med den tidligere danske landsholdsangriber, Nicklas Bendtner, der skifter fra norske Rosenborg med omgående virkning.

Det meddelte FC København på sin hjemmeside tirsdag aften få timer før, transfervinduet smækkede i.

Dermed kommer Nicklas Bendtner til den klub, som han kom fra, inden han tog på udlands-eventyr. Den nu 31-årige Nicklas Bendtner spillede ungdomsfodbold i den ene af FCKs moderklubber, KB, frem til 2004.

Og Nicklas Bendtner glæder sig til Superligaen.

“Da jeg var 16 og drog hjemmefra, var der meget, jeg ikke vidste noget om. Men jeg vidste i hvert fald, at jeg gerne ville vende tilbage til KB og FCK en skønne dag. 15 år senere kan jeg ærligt sige, at det føles endnu større, end jeg har drømt om. Jeg ved, at det er en helt særlig chance, og jeg vil gøre alt i min magt for at gribe den,” skriver Nicklas Bendtner på sin Instagram-profil.

I 2004 blev Nicklas Bendtner lærling i Arsenal, og han erklærede, at hans ambition var at blive verdens bedste angriber.

Som senior blev han i første omgang udlejet til Birmingham, men han fik debut for Arsenal, som han har spillet både i Premier League og Champions League med.

For den almindelige fodboldfan står Nicklas Bendtner alligevel her i 2019 tilbage med en forpjusket karriere og et talent, der lovede meget, men som aldrig for alvor blev udfoldet.

Foruden Birmingham har han også været udlejet til Sunderland og den italienske gigantklub, Juventus, inden han i 2014 skiftede til VfL Wolfsburg. Derfra gik turen til Nottingham Forest og senere Rosenborg. Han har således aldrig før spillet i Superligaen.

Kun i lejeopholdene i Birmingham og Sunderland og det første år i  Rosenborg har Nicklas Bendtner været en decideret succes.

Derudover har han været i overskrifterne mange gange for eskapader uden for fodboldbanen, som nok i virkeligheden er det, han i offentligheden er mest kendt for.

Rosenborg har ikke brugt Nicklas Bendtner i månedsvis, og FCK-manager Ståle Solbakken afviste tidligere på året, at det kunne komme på tale at hverve Nicklas Bendtner.  Nordmandens begrundelse var, at Bendtner umuligt kunne være i form.

Tiden må nu vise, om han kan nå at komme det.

Aftalen mellem Nicklas Bendtner og FC København løber i resten af 2019.

 

Læs artiklen

Fodbold

Sevilla bliver danskerløs: Simon Kjær lejet ud til italiensk Champions League-klub

Skrevet for

den

Sevilla FC har valgt at leje Simon Kjær ud til den italienske klub, Atalanta, i den kommende sæson. Det skriver begge klubber på deres hjemmesider.

Den nu 30-årige Simon Kjær skiftede for to år siden fra Fenerbahce i Tyrkiet til Sevilla FC, men i denne sæson har han ikke været tæt på holdet hos sydspanierne.

Den danske landsholdsanfører vægter spilletid højt, og derfor har han bedt om at blive lejet ud.

Med skiftet til Atalanta kommer Simon Kjær tilbage til Serie A, hvor han tidligere har spillet for AS Roma og Palermo.

I det hele taget har forsvarsspilleren været vidt omkring, for han har også spillet for FC Midtjylland i Superligaen, VfL Wolfsburg i Tyskland samt franske Lille.

I modsætning til Sevilla har Atalanta kvalificeret sig til Champions League i den kommende sæson. Klubben fra Bergamo er i indledende pulje med de engelske mestre fra Manchester City samt Shakhtar Donetsk fra Ukraine og kroatiske Dinamo Zagreb.

Atalanta har lejet Simon Kjær for et år, men italienerne har en købsoption på ham, så han kan have spillet sin sidste kamp for Sevilla FC.

 

Læs artiklen

Fodbold

Malmö FF mod FCK i Europa League: ‘Der bliver knald på!’

Skrevet for

den

Der bliver lokalderby i Europa League, når de danske mestre fra FC København skal møde de svenske mestre, Malmö FF. Og det er en interessant lodtrækning, siger Malmö FFs danske spiller, Anders Christiansen.

“Det vil overraske mig meget, hvis der ikke bliver fuld knald på de to kampe, og det er virkelig noget, som jeg og vi ser frem til,” siger Anders Christiansen til bold.dk

“Fra Malmös side er der en rivalisering over for FCK. Der er noget historik fra tidligere, og man kan sagtens mærke på vores fans, at de ikke bryder sig så meget om FCK, så der bliver fuld tryk på i Malmö, og udebaneafsnittet bliver helt sikkert også udsolgt i Parken..Malmö vil som klub gerne være den største i Skandinavien og prøver derfor at byde FCK op til dans, så vi stiler efter at tage kampen om at være nordens største klub op med FCK. Det skal nok blive to rigtig fede kampe,” siger den danske midtbanespiller.

Begge klubber var også med i sidste sæsons gruppespil i Europa League. Her røg FC København i en pulje med Zenit Sankt Petersborg fra Rusland, Slavia Prag fra Tjekkiet og Bordeaux fra Frankrig. Russerne og tjekkerne gik videre ved den lejlighed.

Malmö FF gik til gengæld videre som toere efter belgiske Genk. Her røg Besiktas fra Tyrkiet og Sarpsborg fra Norge ud. Efterfølgende tabte Malmö FF til de senere vindere af turneringen, engelske Chelsea.

I denne sæson er gruppens to øvrige hold Dinamo Kyiv fra Ukraine og Lugano fra Schweiz, og der venter på papiret en ret jævnbyrdig pulje, hvor alle kan byde ind på de to første pladser, som giver adgang til sekstendedelsfinalerne til foråret.

FCK og Malmö FF er ene om at repræsentere Danmark og Sverige i puljespillet.

Spanien har tre hold med i puljespillet.

Europa Leagyue-specialisterne fra Sevilla med Simon Kjær er i en overkommelig pulje med Qarabag fra Kasakhstan, APOEL fra Cypern og F91 Dudelange fra Luxembourg.

Getafe møder FC Basel fra Schweiz, Trabzonspor fra Tyrkiet samt russiske Krasnodar.

Endelig skal Espanyol  østpå for at møde CSKA Moskva fra Rusland, Ludogorets Razgrad fra Bulgarien samt ungarske Ferencvaros.

 

Læs artiklen

Populær