Apple arbejder i hemmelighed på ny teknologi

Apple arbejder i hemmelighed på ny teknologi

 

En hemmelig fabrik i Californien skal for første gang designe og producere en central Apple-komponent.

 

Apple vil for første gang trække design og produktion af en kernekomponent hjem til USA.

Det foregår lige nu på en hemmelig fabrik ikke langt fra Apples eget hovedkvarter i Cupertino, Californien.

Produktionen omhandler skærme med teknologien »MicroLED«, der i fremtiden skal placeres i Apple-enheder, skriver Bloomberg.

Hidtil har konkurrenter som LG og Samsung designet og produceret skærme til Apple-produkter, herunder Apple Watch, iPad og iPhone.

I første omgang bliver skærmteknologien alene testet på den amerikanske fabrik, der med 300 ingeniører og en »ydmyg« størrelse på knap 6.000 kvadratmeter ikke er i stand til at masseproducere skærmene – i modsætning til de asiatiske gigantfabrikker, der leverer og samler Apple-komponenter og beskæftiger hundredtusindvis af medarbejdere.

Til sammenligning har Apple 80.000 medarbejdere i USA, hvoraf de fleste arbejder i it-gigantens butikker.

Bloomberg oplyser, at Apple ikke har villet kommentere på den hemmelige fabrik.

I dag er der LG-producerede skærme i Apple Watch, mens iPhone X har OLED-skærme produceret af Samsung.

MicroLED er næste bølge i fremtidens skærmteknologi og skulle angiveligt gøre skærmen endnu lysere og mere strømbesparende end den nuværende OLED-teknologi.

På fabrikken i Californien er det lykkedes ingeniørerne at producere den første prototype af et Apple Watch med MicroLED, men der kommer til at gå nogle år før, det ender på hylderne, og endnu længere før teknologien er at finde i en iPhone.

I mellemtiden sætter Apple alle segl ind på den eksisterende teknologi med en ny OLED-baseret iPhone til efteråret samt planer om at udvide listen af OLED-leverandører til også at inkludere LG.

Nyheden om den hemmelige fabrik i Californien skal ses i lyset af, at Apple offentligt har rakt hånden ud mod præsident Trump og bebudet, at virksomheden de kommende år vil trække flere arbejdspladser hjem til USA.

Ifølge CNN annoncerede adm. direktør i Apple, Tim Cook, i juni sidste år, at Apple vil placere over 1 mia. dollars i en fond, der skal skabe job i USA, hvor en af Apples største leverandører Foxconn også har bebudet, at man vil investere mere end 10 mia. kr. i nye amerikanske fabrikker bl.a. i staten Wisconsin.

I alt regner Apple med at investere 30 mia. dollars over de næste fem år i USA og skabe omkring 20.000 nye arbejdspladser.

 

 

 

 

 

Kilde Jyllands-Posten