Erhverv

Ambulancestrejke på vej i Málaga-provinsen

Skrevet for

den

Hvis parterne ikke kan nå til enighed inden vil en strejke blandt de 523 ambulancechauffører i Málaga-provinsen bryde ud om 10 dage.

Fagforeningen CCOO og chaufførerne på provinsens 162 ambulancer har anmeldt en strejke på ubestemt tid begyndende onsdag den 17. juli. Der har været forhandlet siden 2012 om løn- og arbejdsforhold med den andalusiske region og arbejdsgiveren, Asistencia Sanitaria Málagueña (ASM), og nu har lønmodtagersiden mistet tålmodigheden, skriver La Opinion de Málaga.

Kun de 15 ambulancer ved hospitalet Costa del Sol i Marbella vil køre normalt. Her er et andet selskab, SFGA, arbejdsgiver.

Medarbejderne var tæt på at gå i strejke i 2018, men provinsregeringen lovede bedre forhold og nyt udbud af kontrakten med ASM, men der er ikke sket mere. 

Der er kaldt til en sidste forhandling på onsdag og hvis parterne ikke når til enighed er der et nyt møde den 12. juli, hvor etableringen af et nødberedskab skal aftales. Det kommer til at være på 50 procent af det almindelige niveau. Og strejken kan altså være en realitet den 17. juli.

Steen har over 35 års erfaring indenfor Journalistik, hvor han har arbejdet for Lokale Radiostationer, DR og TV2.

Comments

Danmark

Kineser vil købe Spies Rejser

Skrevet for

den

Alt tyder på, at Spies Rejser bliver opkøbt af en kinesisk investor. Spies ejes i dag af den engelske rejsekoncern Thomas Cook, som er tæt på at indgå en aftale med kinesiske Fosun om en kapitalindsprøjtning på 750 mio. pund svarende til 6,2 mia. kr., skriver Berlingske.

Administrerende direktør Peter Fankhauser i Thomas Cook siger til Financial Times, at det er et nødvendigt skridt at tage på grund af den økonomiske situation i rejsekoncernen – selv om det ikke er en løsning, som nogen ville ønske for sine aktionærer.

Det kinesiske konglomerat, som driver forretning i en lang række brancher, står til at overtage aktiemajoriteten i Thomas Cook-gruppens rejsebureauer – herunder Spies. Dertil vil kineserne overtage en betydelig minoritetsandel af Thomas Cooks flyselskab, hvis hele aftalen falder på plads.

Spies sælger årligt omkring 30.000 charterrejser og kunderne har ikke noget at frygte på grund af de økonomiske problemer. De er dækket af Rejsegarantifonden, og isoleret set er Spies så profitabel i Danmark, at det er meget svært at forestille sig, at selv en nødlidende ejer vil lade sådan et guldæg gå konkurs.

Læs artiklen

Erhverv

66 pirattaxaer taget ved lufthavnen i Málaga på to måneder

Skrevet for

den

Det lokale politi i Málaga har intensiveret kontrollen med pirattaxaer ved lufthavnen og i de seneste to måneder er der registreret 66 tilfælde af ulovlig kørsel til og fra lufthavnen.

Speciel her i sommer har politiet optrappet kontrollen og overvågningen ved Málagas lufthavn. De mange piratchauffører kører uden licens og den rette forsikring og derfor skævvrider de konkurrencen i forhold til de registrerede biler.

Bøden lyder på 1.380 euro, plus omkostningerne til at få bilen slæbt væk og opbevaret indtil bøden er betalt.

Bystyret i Málaga har, ifølge vejlovene i Andalusien, mulighed for at sætte bøderne kraftigt i vejret og det skulle være på vej, på grund af de mange sager, skriver Málaga Hoy.

Bøden vil komme op på 2.760 euro og hvis den bliver betalt med det samme, så bilen ikke skal slæbes væk, vil bøden komme op på 1.700 euro.

Læs artiklen

Danmark

Spanske SEAT indtager Danmark

Skrevet for

den

Foto: SEAT

SEAT har haft det bedste halvår i Danmark nogensinde. Salget er steget med 29 procent.

Det spanske bilmærke kan melde om det højeste salgstal på et halvår nogensinde i Danmark med 3.100 solgte biler, skriver Ekstra Bladet. Samtidig er mærkets markedsandel steget med 27 procent.

Det er især SUV–programmet med Arona og Ateca, samt det nyeste flagskib, SEAT Tarraco, der har bidraget til væksten, skriver SEAT i en pressemeddelelse.

Samtidig har SEAT lanceret et nyt privatleasingprogram med lave udbetalinger og lave månedlige ydelser, og det har været en stor succes blandt de private brugere, skriver SEAT i pressemeddelelsen.

Læs artiklen

Erhverv

Norwegians medstifter, Bjørn Kjos, træder af

Skrevet for

den

Den nu 72-årige forhenværende koncernchef vil fortsat have en central rolle i selskabet som rådgiver for ledelsen.

Den hidtidige finansdirektør, Geir Karlsen, vil overtage posten som fungerende koncernchef fra dags dato.

Samtidig vil bestyrelsesformand Niels Smedegaard have en mere aktiv rolle i ledelsen fremover, oplyser Norwegian.

“Jeg er meget glad for, at Bjørn fortsat vil have en central rolle i Norwegian som rådgiver for bestyrelsen og mig selv. Også fremover vil vi få glæde af Bjørns omfattende netværk og dybdegående viden og erfaring fra international luftfart” siger Niels Smedegaard til VG.

“Jeg har stor tillid til at bestyrelsen vil rekruttere en velkvalificeret koncernchef til at lede Norwegian videre sammen med resten af topledelsen. Den næste koncernchef har et utrolig spændende job i vente, og jeg er glad for, at jeg kan give stafetten videre, mens jeg selv kan koncentrere mig om nogle udvalgte projekter, som vil være af stor betydning for Norwegian fremover”, siger Bjørn Kjos, ifølge Ekstra Bladet.

I de 17 år Bjørn Kjos har stået i spidsen for Norwegian, er selskabet gået fra at have 130 ansatte og fire fly til at have over 11.000 ansatte og 162 fly. Han var selv med til at stifte selskabet i 1993.

Norwegian har baser i Palma, Madrid, Barcelona, Alicante, Málaga, Las Palmas og Tenerife. I alt har Norwegian 16 baser i Europa heraf de syv i Spanien.


 

Læs artiklen

Erhverv

Nyt outlet i Málaga søger personale

Skrevet for

den

Det nye outlet shoppingcenter i Plaza Mayor i Málaga begynder sidst i denne måned, at ansætte medarbejdere til butikkernes åbning til efteråret.

Komplekset, som i første omgang vil bestå af 100 nye butikker, åbner til efteråret og søger nu 1.000 medarbejdere. Det massive arbejdstilbud vil blive lanceret i slutningen af juli måned.

Málaga provinsen vil i år få et kæmpe designer outlet shoppingcenter, som vil blive placeret ved siden af ​​det allerede eksisterende Plaza Mayor indkøbscenter. Inden længe ansættes personalet.

Selskabet bag komplekset, McArthurGlen, har allerede åbnet adskillige udvælgelsesprocesser for ledelsen og specialiseret personale, hvis egenskaber kan ses via deres hjemmeside.

Det multinationale selskab har også kontaktet det kommunale Institut for Uddannelse og Beskæftigelse (IMFE) her i Málaga, for at analysere profiler. McArthurGlen åbner et massiv udbud af arbejdspladser i slutningen af ​​juli, hvor planen er at ansætte 1.000 mennesker.

På deres hjemmeside (www.mcarthurglen.com) kan man allerede nu, under ‘Careers’ (karriere), se nogle af jobtilbuddene. Ikke kun her i Spanien, men i flere europæiske lande.

Læs artiklen

Erhverv

Bureaukrati kvæler spansk erhvervsliv

Skrevet for

den

Det er en kendsgerning, at bureaukratiet  i Spanien er tungt. Bare i 2018 blev der tilføjet 588 nye love, normer og regler i BOE (Boletín Oficial del Estado), som svarer til en stigning på 13,7 procent i forhold til året før, skriver El Mundo.

Faktisk spilder en virksomhed eller en autónomo (selvstændig erhvervsdrivende) i Spanien i gennemsnit 4 timer og 35 minutter om ugen på bureaukratiske procedurer. Kun i Frankrig er situationen værre. Her bruges der nemlig et minut mere om ugen end i Spanien, hvorimod der i Holland og Storbritannien kun bruges henholdsvis to timer og 40 minutter og to timer og 35 minutter på bureaukratiske procedurer.

Ifølge organisationen CEOE, der repræsenterer spansk erhvervsliv, bliver det spanske bureaukrati værre og værre for hvert år, der går. Organisationen går så langt som til at betegne situationen som uretfærdig, ude af proportioner og diskriminerende. “Ervhervsdrivende i Spanien kvæles af administrative procedurer og gebyrer, der bremser produktiviteten og forrringer konkurrenceevnen,” siger en talsmand for CEOE.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Infoempleo og Adecco føler 47,5 procent af erhvervsdrivende i Spanien, at den tunge bureaukratiske byrde fylder så meget, at det går ud over virksomhedens produktivitet, effektivitet og konkurrenceevne.

Det spanske bureaukrati afspejles bedst i nedenstående video:

Læs artiklen

Populær