Erhverv

Ambulancestrejke på vej i Málaga-provinsen

Skrevet for

den

Hvis parterne ikke kan nå til enighed inden vil en strejke blandt de 523 ambulancechauffører i Málaga-provinsen bryde ud om 10 dage.

Fagforeningen CCOO og chaufførerne på provinsens 162 ambulancer har anmeldt en strejke på ubestemt tid begyndende onsdag den 17. juli. Der har været forhandlet siden 2012 om løn- og arbejdsforhold med den andalusiske region og arbejdsgiveren, Asistencia Sanitaria Málagueña (ASM), og nu har lønmodtagersiden mistet tålmodigheden, skriver La Opinion de Málaga.

Kun de 15 ambulancer ved hospitalet Costa del Sol i Marbella vil køre normalt. Her er et andet selskab, SFGA, arbejdsgiver.

Medarbejderne var tæt på at gå i strejke i 2018, men provinsregeringen lovede bedre forhold og nyt udbud af kontrakten med ASM, men der er ikke sket mere. 

Der er kaldt til en sidste forhandling på onsdag og hvis parterne ikke når til enighed er der et nyt møde den 12. juli, hvor etableringen af et nødberedskab skal aftales. Det kommer til at være på 50 procent af det almindelige niveau. Og strejken kan altså være en realitet den 17. juli.

Steen har over 35 års erfaring indenfor Journalistik, hvor han har arbejdet for Lokale Radiostationer, DR og TV2.

Erhverv

Grøn bøf hos Burger King

Skrevet for

den

I næste uge lancerer Burger King sit bud på en burger med en bøf af plantefars under navnet: Impossible Whopper.

Burgeren er opkaldt efter leverandøren af plantefarsen til bøfferne, Impossible Burger.

I første omgang får kunder i 7.000 Burger King-restauranter over hele USA mulighed for at smage den grønne burger.

Nyheden kommer samtidig med, at den danske slagterigigant Danish Crown torsdag meddelte, at slagteriet vil begynde at producere planteburgere. Ifølge Finans.dk – muligvis i samarbejde med partnere blandt de mindre producenter af plantebaseret køderstatning, som er dukket op i Danmark.

Læs artiklen

Erhverv

Priskrig sender flygigant i minus

Skrevet for

den

En priskrig i luften over Europa har gjort ondt på Lufthansa i årets første seks måneder. Selv om omsætningen er steget marginalt, har konkurrence om priserne drænet det tyske luftfartsselskabs bundlinje.

Selskabets nettoresultat er gået i minus. Resultatet af selve driften før skat er faldet fra over 7,8 milliarder kroner første halvdel af 2018 til 3,1 milliarder kroner i år, skriver Ritzau.

Indtjeningen i Europa, særligt Tyskland og Østrig, er fortsat under pres på grund af en for stor kapacitet i markedet, aggressiv priskonkurrence og i stigende grad prisfølsom efterspørgsel, oplyser Lufthansa.

Læs artiklen

Erhverv

Arbejdskamp på Hard Rock Café i Málaga

Skrevet for

den

12 medarbejdere er blevet fyret på gråt papir, fordi de forlangte bedre arbejdsvilkår.

Medarbejderne står nu uden arbejde, fordi de havde meldt sig ind i fagforeningen og samtidig forlangte bedre arbejdsvilkår.

Adelante Málaga, venstrefløjen i byrådet, forlanger nu at borgmester de la Torre kommer ind i kampen og mægler i sagen, for at redde arbejdspladserne for de 12.

De mener, at byen står med et stort medansvar for problemerne. Málagas beskæftigelseskontor hjalp nemlig caféen på havnen med at vælge og kvalificere 400 kandidater til de ledige stillinger i januar i år, skriver Málaga Hoy.

Byrådet skal altid gå ind og mægle i konflikter, der berører hele Málaga. Men i denne sag har byrådet deltaget aktivt og offentligt i rekrutteringen, så derfor er det ekstra nødvendigt, at de la Torre går ind og mægler, mener Adelante Málaga.

For de ledige blev det understreget, at der var gode og velordnede forhold på Hard Rock Café.

Læs artiklen

Danmark

Sommerhussalget boomer

Skrevet for

den

Siden januar er der blevet solgt knap 5.000 sommerhuse i Danmark – en stor stigning sammenlignet med antal sommerhussalg de første seks måneder af tidligere år, viser en opgørelse fra boligplatformen Boligsiden.

Ifølge Boligsiden er der de første seks måneder af 2019 solgt 456 flere sommerhuse end i samme periode af 2018, hvor der blev lukket i alt 4.410 handler på sommerhuse rundt om i Danmark.

Særligt de små sommerhuse fra 1960’erne og 1970’erne er populære, siger kommunikationsdirektør og boligøkonom hos Boligsiden, Birgit Daetz.

Hvor sommerhusejere tidligere kunne låne 60 procent af sommerhusets værdi i et realkreditinstitut, er det i dag muligt at finansiere 75 procent af et sommerhus med et realkreditlån, hvor renten typisk er lavere end på et banklån.

Direktør i Boligøkonomisk Videncenter Curt Liliegreen peger på et sommerhusmarked, hvor køberne har penge på lommen og udbuddet set over de seneste to årtier er historisk højt lige nu: ”Opsving på ejerboligmarkedet har skabt friværdier, som nu bliver investeret. Det spiller sammen med den højere lånegrænsen og den rekordlave rente, siger han til dr.dk.

Læs artiklen

Danmark

Carlsberg får miljøtæsk

Skrevet for

den

Carlsbergs massive kampagne for en limet sixpack er ikke så grøn og miljøvenlig, som bryggeriet har fortalt i sin store markedsføringskampagne. Dåseøllen, der er prydet med teksten København Danmark i store gyldne bogstaver, brygges nemlig i Polen og transporteres over tusind kilometer i voldsomt forurenende diesel lastbiler til Danmark.

”Det er gået overvældende godt i Danmark. I første kvartal har vi oplevet en vækst i salget af Carlsbergpilsneren på 19 procent. Folk har fået øjnene op for Carlsberg-pilsner, fordi de smager godt, og fordi de kan være med til at reducere engangsplastik, siger pressechef Kasper Elbjørn, til Ekstra Bladet.

Men i en 130 mio. kr. dyr reklamekampagne for den såkaldte ‘ miljøvenlige verdensnyhed’ er der noget, som Carlsberg belejligt undlader at fortælle de miljøbevidste forbrugere. Nemlig at pilsneren brygges i Polen på et gammelt bryggeri i industribyen Sierpc nordvest for Warszawa, over 1000 kilometer fra Danmark.

Intet sted på dåserne står, at der er tale om polske importdåsebajere. Og Carlsberg har behændigt undladt at regne på miljøbelastningerne ved at fragte øllene fra Østeuropa, i stedet for at blive produceret på fabrikken i Fredericia, og det koster på CO2-regningen, skriver Ekstra Bladet.

”Vi producerer altid så tæt på forbrugeren som muligt, men i testperioder giver det mening kun at installere udstyr et sted, indtil vi ved, om forbrugerne tager godt imod innovationerne. Det kan vi nu se, at de gør,« siger Anders Bering, underdirektør i Carlsberg, til Jyllands Posten og tilføjer: »Vi regner ikke på samlet CO2-udledning i testfasen. Det giver ikke mening, før der er skala i tingene.«

Carlsberg har som erklæret mål, at skære CO2-udledningen ned med 50 pct. i 2022 og udlede nul CO2 i 2030.

Læs artiklen

Danmark

Kineser vil købe Spies Rejser

Skrevet for

den

Alt tyder på, at Spies Rejser bliver opkøbt af en kinesisk investor. Spies ejes i dag af den engelske rejsekoncern Thomas Cook, som er tæt på at indgå en aftale med kinesiske Fosun om en kapitalindsprøjtning på 750 mio. pund svarende til 6,2 mia. kr., skriver Berlingske.

Administrerende direktør Peter Fankhauser i Thomas Cook siger til Financial Times, at det er et nødvendigt skridt at tage på grund af den økonomiske situation i rejsekoncernen – selv om det ikke er en løsning, som nogen ville ønske for sine aktionærer.

Det kinesiske konglomerat, som driver forretning i en lang række brancher, står til at overtage aktiemajoriteten i Thomas Cook-gruppens rejsebureauer – herunder Spies. Dertil vil kineserne overtage en betydelig minoritetsandel af Thomas Cooks flyselskab, hvis hele aftalen falder på plads.

Spies sælger årligt omkring 30.000 charterrejser og kunderne har ikke noget at frygte på grund af de økonomiske problemer. De er dækket af Rejsegarantifonden, og isoleret set er Spies så profitabel i Danmark, at det er meget svært at forestille sig, at selv en nødlidende ejer vil lade sådan et guldæg gå konkurs.

Læs artiklen

Populær