Andalucia

Ældste by i Europa afholder årlig karneval

Skrevet for

den

 

Over dagene fra på torsdag, den 28. februar, til og med den 10. marts afholder Cádiz sit karneval.

 

Cádiz, som regnes for Europas ældste eksisterende by, er også en andalusisk perle.

Den historiske by, der ligger på en smal tange af land, er næsten omgivet af havet fra alle sider.

For ikke at nævne det helt usædvanlige lys, der hviler og gør Cádiz til en helt unik, smuk by.

Byen blev grundlagt af fønikerne og kaldes ofte den ældste, eksisterende by i det vestlige Europa.

Cádiz oser af andalusisk charme med sine små gader og stræder samt gamle, historiske bygninger.

Byen er ikke kun den ældste i Europa men også en andalusisk perle, som man bør opleve.

Hvis man ønsker kan man kombinere en historisk oplevelse med byens årlige karneval.

Program for ‘el carnaval de Cádiz’ kan læses via nedestående link:

http://www.guiadecadiz.com/es/agenda/febrero/2019/carnaval-cadiz-2019

Nicolai er medejer af Costa Posten, han har flere års erfaring i jounalistk inden for design, business og fintech.

Andalucia

Et tons kokain fundet i køretøj

Skrevet for

den

Agenter fra den særlige politienhed, som tilhører Unidades de Droga y Crimen Organizado (UDYCO), har i Sevilla fundet et tons kokain skjult i et køretøj.

Dette skete torsdag i forbindelse med endnu en aktion udført af nationalpolitiet for at nedbryde organiseret narkokriminalitet.

I går skrev vi om anden hændelse, hvor 600 kilo kokain blev fundet på en sejlbåd udfra Málagas kyst.

Som rapporteret af politiet er torsdagens operation fortsat åben, men har indtil videre medført anholdelsen af tre personer og beslaglæggelsen af mere end et tons kokain.

Formålet med aktionerne er at nedlægge de organisationer, der er involveret i narkotikahandel. De fleste holder til i den yderste, sydlige del af halvøen, men grundet mere overvågning fra den særlige enhed, søger de andre græsgange og opholdssteder.

Torsdag gav atter en politiaktion pote af 1.000 kilo kokain, som ikke kommer ud på gaderne.

Læs artiklen

Andalucia

Fange løsladt ved en fejltagelse

Skrevet for

den

En dommer i Sevilla har torsdag udstedt en eftersøgning- og arrestordre for en fange, der den 13. maj blev løsladt fra fængslet ved en fejltagelse.

Ifølge kilder tæt på sagen var fangen med initialerne M.C.R. blevet idømt fire års fængsel for en voldsforbrydelse, men løsladt ved en fejl den 13. maj.

Dommer har ti dage senere udstedt en eftersøgning- og arrestordre for vedkommende og har bedt fængslet i Sevilla om at komme med en forklaring.

Derudover beordrer retten, at fængslet indenfor fem dage skal informere den dømte, at han skal fuldføre sin fængselsstraf på fire år, selvom han blev sat på fri fod ved et uheld.

Læs artiklen

Andalucia

Tre meter slange fanget i Torrox

Skrevet for

den

En tre meter lang slange er torsdag blevet fanget af specialister. Det var ikke en giftig art, men den befandt sig i nærheden af ​​en legeplads i Torrox Costa.

Specialister har torsdag haft hænderne fulde, da de blev sendt til et kystområde for at indfange en slange. Slangen, der var tre meter lang og mellem 2 og 5 centimeter i diameter, blev opdaget i nærheden af ​​en legeplads i Torrox Costa.

Ifølge kilde var det forældre, der torsdag ringede alarm om tilstedeværelsen af en slange i området. Ved specialisternes ankomst kunne man bekræfte, at der ikke var tale om en giftig én af slagsen, men hvis slangen føler sig truet og vil forsvare sig kan den se farlig ud.

Den tre meter lange slange blev med møje og besvær indfanget og taget til et dyrecenter, hvorefter den blev sluppet løs i et ubefolket område i den nordlige del af kommunen.

Foto i artiklen er af de to specialister, der havde fornøjelsen i går.

Læs artiklen

Andalucia

Paraglider forulykker i Ronda

Skrevet for

den

En paraglider er i går kommet alvorligt til skade efter et uheld i Ronda. Manden på 40 på blev overført til hospitalet efter at have lidt et fald ved landingstidspunktet.

En 40-årig mand er torsdag kommet alvorligt til skade, da han var ude og praktisere sin hobby. Han faldt ned, da han var ved at lande i et område i Ronda.

Ifølge 112-alarmcentralen modtog de et opkald kort før kl. 17 om en paraglidingulykke i et landområde, nær kilometer 1 på MA-7400 vejen.

Til ulykkesstedet ankom både lokalpolitiet, Guardia Civil, brandvæsenet og en ambulance, som tilkaldte en helikopter til den skadede mand.

Den 40-årige mand blev fløjet til hospitalet i Ronda, hvor han blev indlagt i alvorlig tilstand.

Læs artiklen

Andalucia

Penge fra uheld overført til bank

Skrevet for

den

Pengene, der i første omgang stod til én million euro og som blev fundet ved et uheld for ti dage siden, er blevet overført til nationalbanken grundet ingen ejermand.

Uheldet hændte tirsdag, den 14. maj, på A-92 vejen nær Huétor Santillán i Granada, hvor en autocamper kørte i retning af Málaga. Føreren af bilen kørte galt og testede bagefter positiv for både alkohol og stoffer.

I ulykken var ingen andre køretøjer involveret, men til gengæld næsten én million euro i kontanter.

Pengene er nu ti dage efter blevet overført til nationalbanken grundet ingen har præsenteret sig som ejermand. I første omgang mentes det, at der var tale om næsten en million euro, men det præcise antal kontanter er nu talt til 680.000 euro. Resten var falske pengesedler.

De tre passagerer i køretøjet – to mænd og en kvinde på henholdsvis 41, 45 og 35 år – er alle af litauisk oprindelse. Ingen af dem ville efter uheldet vide af pengene.

Hvis man rejser med mere end 100.000 euro her i Spanien skal man anmode om tilladelse ved at udfylde en S1-formular. Og Guardia Civil påpeger, at den der hævder at være ejermand af pengene skal kunne bevise både ejendom og pengenes oprindelse. Det er altså i denne sag endnu ikke sket.

Læs artiklen

Andalucia

Massivt politiopbud til pokalfinale i Sevilla

Skrevet for

den

Det spanske politi tager ingen chancer ved Copa del Rey i Sevilla i morgen aften. FC Barcelona og Valencia CF mødes på Estadio Benito Villamarín, som er hjemmebane for Real Betis, og 1.360 ekstra betjente er udkommanderet i byen.

Området omkring Benito Villamarín bliver skarpt overvåget ved den spanske pokalfinale, Copa del Rey, i morgen aften. Der bliver lagt tre sikkerhedsringe omkring stadion. Den yderste er en trafikring, hvor kun godkendte køretøjer slippes igennem.

Den næste er et hegn, som skal skabe en sikkerhedszone omkring stadion, hvor man skal have billet til kampen eller anden identifikation for at slippe ind. I den zone vil der også blive foretaget visitation for at forhindre terror.

Den sidste zone er ved selve indgangene til stadion, hvor alle vil blive registrerede og visiterede igen for at undgå, at der kommer ulovlige genstande ind på stadion.

Også lufthavnen og togstationen i byen vil blive ekstra sikrede. Til opgaven er der udstationeret 1.360 ekstra betjente, skriver Policía National i en pressemeddelelse.

Der er plads til lige godt 60.000 tilskuere på Estadio Benito Villamarín.

 

Læs artiklen

Populær