Lokal Nyheder

Ældre i Fuengirola inviteret til San Valentín

Skrevet for

den

 

Alle ældre beboere i Fuengirola er af byrådet inviteret til at fejre San Valentín i ‘el Palacio de la Paz’.

 

Talsmand for byrådet i Fuengirola, Francisco José Martín, har torsdag meddelt således.

“Med februar kommer fejringen af kærestens dag og den har ingen alder,” sagde han.

Alle ældre beboere er kl. 18 inviteret til fest, tirsdag den 14. februar, i byens fredspalads.

Invitationen for at deltage i dette arrangement kan hentes på det sociale kontor i Puebla Lucia.

I mellem kl. 9 og 12:30 kan indbydelsen til dette årlige event hentes af alle pensionister.

Det er naturligvis nødvendigt, at præsentere sit pensionistkort for at kunne deltage i festen.

Der vil til lyden af levende musik blive serveret drinks samt en snack til alle beboerne.

Der er i Fuengirola lagt op til en festlig aften med dans samt blomster til alle kvinderne.

¡Felíz Día de los Enamorados (De forelskedes Dag) ønskes alle!

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Fodbold

Málaga CF mod direkte rivaler

Skrevet for

den

Ontiveros blev matchvinder mod Alcorcon

Málaga CF møder i de kommende to spillerunder de direkte rivaler om oprykning til La Liga. Lørdag gælder det Mallorca på La Rosaleda og mandag d. 6. maj venter en svær udekamp i Cádiz.

De tre hold ligger lige nu med et points afstand i top seks i Segunda División, men presses hårdt nedefra af Deportivo la Coruña og Sporting Gijon.

Málaga vandt seneste kamp 4-1 over Alcorcon, med den nye træner, Víctor, ved roret og han havde formået at give holdet et flot offensivt udtryk. Alcorcon er et midterhold og kan ikke nå noget i denne sæson, Men lørdag gælder det altså en af de direkte oprykningsrivaler, på La Rosaleda kl. 16.15, så det er her den virkelige forandring skal vise sig.

Mallorca og Málaga ligger á points med 58, mens Cádiz, som venter i næste runde, ligger lige over med 59 points.

Taber Málaga CF disse to kampe kan det betyde farvel til oprykning til La Liga, mens omvendt to vundne, nærmest kan cementere muligheden for oprykning, enten direkte eller via playoff.

I næstsidste runde, søndag den 2. juni, venter et tredje opgør mod en af de andre direkte rivaler, Albacete, som lige nu varmer en af de to direkte oprykningspladser med 64 points.

Læs artiklen

Andalucia

Bilist reddet op fra kløft i Cádiz

Skrevet for

den

En bilist er torsdag blevet reddet af brandvæsenet nær byen Jimena i Cádiz. Føreren sad fast i køretøjet, mens en passager selv kunne komme ud efter ulykken.

Bilisten kørte af endnu uanede årsager af vejen og endte fem meter nede i en kløft. Ifølge kilder skete hændelsen ved km 39 på A-405 vejen i kommunen Jimena de la Frontera, hvor manden kørte i retning mod Castellar.

I ulykken endte chaufføren med at sidde fast i bilen, mens en medpassager formåede at komme ud og alarmere redningstjenesten. Ved brandmændenes ankomst fandt de køretøjet fem meter nede i en kløft, hvor man måtte smadre bilens forrude for at komme ind til offeret.

Bilisten blev lagt på en båre og hejst op fra det svært tilgængelige område, hvorefter overført til hospitalet med en ambulance. Alvorligheden af hans skader vides endnu ikke.

Læs artiklen

Lokal Nyheder

Coín får kæmpe park på 55.000 kvm

Skrevet for

den

En ny park i Málaga provinsen involverer en investering på tre millioner euro og vil spænde over området fra feriapladsen til Ximénez de Guzmán skolen.

Byen Coín i Málaga vil få et grønt areal på 55.000 kvadratmeter, hvilket kommulbestyrelsen enstemmigt har godkendt. Opførelsen af parken, der vil løbe parallelt med bymidten, involverer en investering på tre millioner euro.

Byrådet har arbejdet på projektet i flere år, da noget af jorden er privatejet, men efter adskellige samtaler og møder bliver parken nu en realitet. Den vil spænde over området fra feriapladsen til  Ximénez de Guzmán skolen. 

Borgmesteren Francisco Santos, kunne meddele at udviklingen af denne sektor i byen endelig kan komme i gang for, at skabe et kreativt fritidssted for beboerne i kommunen.

Santos forklarede, at parken vil blive bygget i forskellige faser, hvor man i første omgang vil nedlægge veje så den kan besøges. Dernæst vil søer blive anlagt, flere auditorier for at fejre udendørsaktiviteter, en legeplads og en hængebro er også blandt infrastrukturerne.

Byrådet i Coín har allerede reserveret 500.000 euro i det kommunale budget for at kunne starte arbejdet, men hvornår parken vil stå færdig vides endnu ikke.

Læs artiklen

Lokal Nyheder

Pariserhjul i Málaga skal fjernes

Skrevet for

den

Efter afstemning i byrådet har havnemyndigheden i Málaga givet selskabet to uger til at fjerne ‘la noria’, der står på molen Heredia.

Havnemyndigheden i Málaga har onsdag besluttet, at pariserhjulet skal fjernes. Ifølge rådet er strukturen i vejen for et kommende projekt af nogle kontorbygninger.

Selskabet, der bestyrer hjulet, har ikke formået at komme til enighed med byrådet om hvor det så skulle hen. Efter fire års virke i havnen i Málaga vil ‘la noria’ nu blive en saga blot. I hvertfald fra midten af næste måned.

Málaga må dermed sige farvel til en af sine helt store turistattraktioner grundet et byggeprojekt langs med molen. Fra mid maj vil strukturen ikke længere kunne ses i bybilledet.

Borgmester i Málaga har forsvaret, at attraktionen burde sættes tilbage ved terminalen Melillero, men det har byrådet altså afslået. ‘La noria de Málaga’ skal helt væk.

Ordet pariserhjul stammer i øvrigt fra hjulet opstillet ved verdensudstillingen i Paris i 1900, men inden da gik strukturen i USA under navnet Ferris wheel (opkaldt efter konstruktøren George Ferris). George Ferris pariserhjul blev opstillet på verdensudstillingen i Chigaco i 1893.

Foto øverst er venligst lånt af Carlos Castro.

Læs artiklen

Lokal Nyheder

83-årig kvinde påkørt i Málaga

Skrevet for

den

Tilsyneladende blev kvinden ramt af en varevogn nær Carretera de Cádiz og måtte overføres til hospitalet med forskellige knoglebrud og et slag til hovedet.

En 83-årig kvinde er torsdag morgen kommet til skade i hovedstaden på Costa del Sol. Ifølge kilder blev kvinden kørt over, da hun krydsede gaden Sor Teresa Prat, som er forbundet med ​​Carretera de Cádiz.

112-alarmcentralen modtog ved 7-tiden adskellige opkald om en ulykke i området, hvorefter lokalpolitiet og ambulance blev sendt til stedet. Kvinden måtte overføres til hospitalet med forskellige knoglebrud og et slag til hovedet. Ulykkesstedet blev herefter undersøgt af politiet, hvor føreren af en hvid varevogn tilsyneladende ramte kvinden.

Ifølge kilder var sigtbarheden ikke særlig god her til morgen, mens kvinden gik over gaden cirka 30 meter fra en fodgængerovergang. Føreren af varevognen testede negativ for både alkohol og stoffer, mens politiet fortsat undersøger sagen.

Læs artiklen

Lokal Nyheder

Historisk fregat lægger til i Málaga

Skrevet for

den

Den historiske fregat med navnet ‘Victoria’ lægger i morgen, den 26. april, ind til Málaga havn, hvor interesserede kan besøge skibet over weekenden. 

Skibet, der nu tilhører militæret og normalt har base i Rota havn i Cádiz, er over denne weekend på besøg i Málaga. Fregatten kan lørdag, den 27. april, besøges mellem kl. 10.30 og 13.00 og igen fra kl. 16.30 til 19.00, mens på søndag kun om formiddagen, fra kl. 10.30 til 13.00.

Fregatten Victoria er den anden af ​​de seks skibe, der udgør F-80 serien. Skibet er det syvende i militærets historie, som har det historiske navn  ‘Victoria’. I dette tilfælde til ære for skibets første jordomsejling, under kaptajnen Juan Sebastián de Elcano, mellem årene 1519 og 1522.

Han sejlede under det latinske udsagn ‘Primus circumdedisti me’ (Den første der tog mig rundt), hvilket er et motto han deler med det symbolske skoleskib ‘Juan Sebastián de Elcano’.

Værft-selskabet Nacional Bazán de Ferrol (i dag ved navn Navantia) byggede dette Victoria-skib, som blev leveret til flåden i oktober 1987. Med en længde på 138 meter og en vægt på mere end 4.000 tons har hun igennem sit lange liv deltaget i forskellige internationale missioner.

Fredag, under ledelsen af kaptajnen Juan L. Benavides Sierra og med en stab på 215 mænd og kvinder, lægger det historiske skib til i Málaga.

Læs artiklen

Populær