Internationale Nyheder

49 dræbt under angreb i New Zealand

Skrevet for

den

 

Flere gerningsmænd åbnede ild mod to moskéer i Christchurch under fredagsbønnen.

 

Mindst 49 mennesker er dræbt, og mange er såret. Fire personer er anholdt.

En sort dag i vores historie, siger New Zealands premierminister.

I et nøje planlagt angreb er mindst 40 personer blevet dræbt, og dertil kommer et større antal sårede under angreb på to moskéer i en af New Zealands største byer, Christchurch.

Angrebet skete i forbindelse med fredagsbønnen, hvor gerningsmænd åbnede ild mod de bedende.

En af de formodede gerningsmænd er australsk statsborger og er rejst ind i landet for at udføre sit angreb.

Politiet er massivt til stede i området og har afmonteret bomber på flere af de mistænktes biler efter angrebene. Skyderierne foregik i nat dansk tid.

Øjenvidner fortæller, at en sortklædt mand gik ind Al-Noor moskéen, hvor han åbnede ild.

»Dette er en af de mørkeste dage i New Zealands historie«, siger premierminister Jacinda Ardem, der kalder skyderierne for et terrorangreb.

Imamen havde netop begyndt ceremonien, alt var stille og roligt, men pludselig begyndte skyderiet i moskéens hovedrum.

Folk havde blod på sig, nogle haltede, andre lå stille, mens nogle flygtede ud af moskeen og til de tilstødende lokaler.

Skyderiet varede omkring seks minutter, siger et øjenvidne, der opholdt sig i moskeen, ifølge BBC News.

Manifest på nettet

Premierminister Jacinda Ardem har på et pressemøde oplyst, at 10 personer blev dræbt i en moske på Linwood Anenue, mens 30 er dræbt i Al-Noor moskeen på Deans Avenue.

Dertil kommer et større antal sårede.

En af gerningsmændene livestreamede angrebet på den ene moske med et kamera spændt på hovedet i en 17 minutter lang video.

Premierministeren opfordrer folk til at undlade at se og dele den på sociale medier.

Fire personer, tre mænd og en kvinde, er i politiets varetægt.

De har ikke været i politiets søgelys før nu, oplyser premierministeren, der samtidig gør klart, at angrebene må have været planlagt gennem længere tid.

Gerningsmanden, der filmede sin udåd, havde forinden angrebet lagt et 74 sider langt manifest på nettet.

 

 

Kilde Politiken

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Andalucia

Spansk, ung pige forsvundet i Paris

Skrevet for

den

En spanier på 22 år, ved navn Natalia Sánchez Uribe og oprindeligt fra Granada, var sidst set i onsdags, den 1. maj. I mandags fandt man rygsæk med laptop og mobil.

Natalia Sánchez Uribes forældre, der nu bor på Mallorca, meldte deres datter savnet den 3. maj, efter de ikke kunne komme i forbindelse. Hun studerede til økonom i Barcelona, men var på et stipendium i Paris, hvor hun havde boet siden september sidste år.

Det var i forbindelse med en flytning, at den 22-årige pige forsvandt. Siden i onsdags, altså for præcis en uge siden, har ingen set hende. Ifølge hendes venner i Barcelona havde Natalia Sánchez Uribe for nylig sagt, at hun følte at nogen var efter hende, selvom de ikke hang sig i kommetaren siden “hun altid var bekymret”. I Paris havde hun ikke mange venner og følte sig lidt alene.

Sidste dag hun blev set postede hun denne besked på Facebook: “Når du mentalt har det dårligt, giv dig selv en pause. Du må ikke føle dig skyldig i ting, som du ikke er herre over….. Pas på dig selv, det er vigtigt”. Dagen før hendes forsvinden blot disse ord: “Lad folk savne dig, når du er gået bort”.

Mens en anden spansk studerende, som havde mødt Natalia ugen før, forklarede at hun havde fortalt, at hun ikke havde mange venner i Paris og fandt det svært. Han tog det dog ikke alvorligt, da han lidt senere så hende sammen med en fyr.

Natalia Sánchez Uribes forældre meldte hende savnet i fredags, den 3. maj, mens hendes rygsæk på mystisk vis er dukket op i mandags, nær skolen hvor hun studerede.

Guardia Civil samarbejder i skrivende stund med det franske politi i eftersøgningen af den 22-årige spanske pige.

Opdatering:

Natalia Sánchez Uribe er en uge senere fundet i god behold, yderligere information vides endnu ikke.

 

Læs artiklen

Internationale Nyheder

Spanier dør under cykelløb i Marokko

Skrevet for

den

En spanier på 46 år, ved navn Fernando Civera, har mandag mistet livet som følge af et hjertestop. Tragedien hændte under 2. etape af cykelløbet Titan Desert.

Som rapporteret af organisationen bag cykelløbet i Titan-ørkenen i Marokko skete hændelsen i et “kompliceret klit-område, hvor cyklisten var uden for det afmærkede areal. Helt præcist ved kilometer 55 under 2. etape mellem Merzouga og Ouzina, som har en længde på 105 kilometer.

Fernando Civera formåede selv at slå alarm, hvorefter en helikopter straks blev sendt til stedet, men læger formåede trods førstehjælp ikke at redde spanierens liv.

Den 46-årige spanier, der oprindeligt var fra Zaragoza, var taget til cykelløbet i Marokko med en ven. Han boede til dagligt i Mexico med sin partner af samme nationalitet.

Liget af cyklisten overføres i dag til byen Er Rachidia, mens konkurrencen grundet sørgedag er blevet suspenderet på denne tirsdag.

Læs artiklen

Internationale Nyheder

Ny tragedie for Sala-familien

Skrevet for

den

Emiliano Salas far er fredag død af et hjerteanfald, blot tre måneder efter at han begravede sin søn. Han blev 58 år.

Horacio Sala, far til fodboldspilleren Emiliano Sala, der på tragisk vis omkom i et flystyrt, er død, efter at være blevet ramt af et hjerteanfald.

Det bekræfter lokalpolitikeren Julio Muller fra Sala-familiens hjemby, Progresso, ifølge avisen Independent.

Julio Muller fortæller, at Horacio Sala var sovet ind i løbet af natten, og at der derfor ikke var noget at gøre, da først lægerne nåede frem.

– 2019 holder åbenbart ikke op med at bringe os chokerende nyheder.

– Klokken fem i morges ringede Horacios kone til mig og var meget oprevet.

– Lægerne var der allerede, da jeg ankom til deres hjem, men der var han allerede gået bort, siger Muller.

Sammen med resten af familien sagde den tidligere lastbilchauffør farvel til sin søn for tre måneder siden ved en stort anlagt begravelse i hjembyen.

Flere tusinde mennesker dukkede op for at tage afsked med Emiliano Sala, der styrtede ned i Den Engelske Kanal, da han var på vej til at færdiggøre et skifte fra franske Nantes til Premier League-klubben Cardiff.

 

Kilde Ekstra-Bladet

 

Læs artiklen

Internationale Nyheder

Budapest forbyder nat-flyvninger

Skrevet for

den

Budapest vil forbyde afgang og ankomst af alle fly mellem midnat og fem om morgenen. Det vil påvirke ti fly fra Spanien, hvoraf fire af dem er fra Málaga.

Den internationale lufthavn i Budapest vil fra august forbyde al landing og ankomst af flyvemaskiner mellem midnat og fem i morgenen. Dette vil påvirke ti fly fra Spanien, hvoraf fire er fra Málaga. Som det fremgår af portalen «index.hu», er forbuddet en del af en aftale, som den ungarske regering og bystyret i landets hovedstad har undertegnet for at reducere støjforureningen i hviletiden i beboelsesområderne, nær lufthavnen.

“Forbuddet vil fungere fra august måned”, sagde borgmesteren i den ungarnske hovedstad, István Tarós. Minister for innovation og teknologi, László Palkovics, sagde, at der er sanktioner for virksomheder, som ikke respekterer den nye begrænsning.

I Budapest lufthavn er der i øjeblikket tre afgange og ligeså mange landinger i de første fem timer af dagen, men i praksis er frekvensen normalt højere på grund af flyforsinkelser.

Forbuddet vil påvirke landingen af ​​tre ugentlige flyvninger fra Madrid (mandag, fredag ​​og søndag), tre fra Barcelona (tirsdag, torsdag og lørdag) og fire fra Málaga (tirsdag, onsdag, torsdag og lørdag). Af disse forbindelser drives Budapest-Málaga onsdage og lørdage af det irske lavprisselskab Ryanair, mens resten er fly med det ungarske selskab wizzair.

Læs artiklen

Danmark

Første dom i forbindelse med dobbeltdrab i Marokko

Skrevet for

den

En 33-årig mand har fået en dom på 10 års fængsel i forbindelse med drabene på danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland i 2018.

Manden er fra Geneve i Schweiz og han er konverteret til Islam. Han er blevet fundet skyldig i tre forhold ved en domstol i Rabat i Marokko.

Det første er at være medlem af en terrororganisation, det andet er forsvar for terror og for det tredje har han ikke sagt fra i forhold til en kriminel handling, skriver Radio Télévision Suisse.

Det er ikke klart, hvilken rolle manden havde. Han er ikke fundet skyldig i selve drabene. Den 33-årige erklærer sig uskyldig og dommen vil blive anket.

En anden schweizer er også anholdt i sagen. Han står anklaget for at have oplært den terrorcelle, som politiet mener står bag drabene, i at bruge våben.

Der er ialt 20 sigtede i sagen.

De to kvinder blev fundet dræbt den 17. december.

Læs artiklen

Internationale Nyheder

Julian Assange anholdt

Skrevet for

den

Ifølge Reuters er Wikileaks-medstifteren Julian Assange i dag blevet anholdt af britisk politi på Ecuadors ambassade i London.

Julian Assange søgte oprindeligt politisk asyl på ambassaden efter, at de britiske myndigheder havde besluttet, at han skulle udleveres til Sverige. Her ønskede man at afhøre ham i forbindelse med et seksuelt overgreb. De svenske myndigheder droppede dog sagen i 2017, da man anså sandsynligheden for, at han ville blive udleveret, som lille på grund af hans asylstatus på ambassaden.

Senere ytrede USA ønske om at få Assange udleveret i forbindelse med en undersøgelse af Wikileaks aktiviteter, der blandt andet omfatter offentliggørelsen af  hemmelige oplysninger fra de amerikanske krige i Afghanistan og Irak. Wikileaks fik nemlig specielt opmærksomhed, da de bragte en video, hvor en amerikansk soldat dræber civile fra en helikopter i Irak. CNN skriver, at anholdelsen af Julian Assange i dag sker på vegne af de amerikanske myndigheder, og at han vil blive udleveret til USA inden længe.

Beslutningen om at ophæve Julian Assanges asylstatus på ambassaden kommer efter, at han i flere tilfælde har overtrådt internationale konventioner. Senest i januar 2019 lækkede Wikileaks hemmelige dokumenter fra Vatikanet, fortæller Ecuadors præsident Lenín Moreno til BBC. Det beviser, at Julian Assange stadig er i ledtog med Wikileaks. På selve ambassaden skulle Assange desuden have blokeret overvågningskameraer, skaffet sig ulovlig adgang til hemmelige dokumenter og have konfronteret vagterne.

Hele syv britiske betjente måtte bære Julian Assange ud af ambassaden. Han er efterfølgende blevet bragt til politistationen i London og vil senere blive fremstillet for en dommer. De britiske myndigheder har anholdt ham på baggrund af en arrestordre, der blev udstedt efter, at WikiLeaks-medgrundlæggeren ikke overholdt betingelserne for sin løsladelse mod kaution, da han i 2012 søgte tilflugt på Ecuadors ambassade.

 

 

 

 

 

Læs artiklen

Populær