Spanien

26-årig tyrefægter alvorligt såret

Skrevet for

den

En 26-årig tyrefægter er søndag kommet alvorligt til skade, da tyren fik fat i indersiden af hans lår og borede et 30 cm dybt hul med sit horn.

Tyrefægteren, ved navn Román Collado Gouinguenet, måtte søndag bæres væk fra arenaen, mens blodet silede ned af benet.

Hændelsen skete i tyrefægterarenaen Las Ventas i Madrid, hvor Román var i gang med at dræbe tredje tyr. Så langt kom han aldrig, før han selv blev stanget.

I hast blev den 26-årige tyrefægter taget til hospitalet, hvor han blev indlagt på intensivafdelingen. Nu mandag er han udenfor livsfare.

Video forneden er ikke for følsomme sjæle, men er af hændelsen søndag aften:

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Spanien

Sommerens første hedebølge på vej

Skrevet for

den

Ifølge Statens Meteorologiske Institut (Aemet) er sommerens første hedebølge på vej. Præcist med ankomst på onsdag, den 26. juni, som følge af en varm luftmasse.

Sommerens første hedebølge vil fra onsdag være, at føle på den spanske halvø og De Baleariske Øer, ifølge Aemet.

Statens Meteorologiske Institut forventer fra onsdag en stigning i temperaturen grundet en varm luftmasse fra Afrika, som vil blive ‘hængende’ i nogle dage.

Ifølge Aemet vil store dele af Spanien nå over de 35 grader. Ved kysten dog knap så slemt, som f.eks. her på Costa del Sol.

Sidstnævnte grundet det fortsat kølige hav, hvilket vil udligne den varme luftmasse, men så til gengæld bringe havgus (taro). Det oplevede vi allerede i går, hvor kysten var indhyllet i tåge indtil godt efter middagstid.

Her i Málaga og ifølge Aemet, ser næste weekend ud til at blive næsten 10 grader lunere med op til 32 grader end den vi netop har overstået. I Ebro-dalen i Nordspanien kan du dog mod weekenden lægge 10 grader til. Ifølge Aemet er der chance for, at folk i dette område får op mod 42 graders varme at føle.

På kortet for på onsdag, den 26. juni, er det kun den yderste, nordvestlige del af landet samt de fleste kystområder, som vil gå fri for sommerens første hedebølge. Aemet forventer, at de høje temperaturer vil fortsætte måneden ud.

En ‘ola de calor’ er her i Spanien defineret som en periode på mindst tre dage i træk med temperaturer højere end landets gennemsnit. 2017 var året med flest hedebølger.

Læs artiklen

Spanien

Register over den katolske kirkes overgreb på mindreårige

Skrevet for

den

Siden den spanske avis El País for omkring et år siden begyndte at registrere sager om seksuelle overgreb på mindreårige begået af den katolske kirke i Spanien, er antallet af sager steget eksplosivt, og El País har dags dato registreret 108 sager og 357 ofre. Dog forventes flere ofre at stå frem, efterhånden som fokus på kirkens overgreb bliver større.

Ifølge El País findes der ikke et officielt register over sager om seksuelle overgreb begået af den katolske kirke i Spanien. Derfor har avisen påtaget sig ansvaret for at etablere et register og afdække alle de sager, der findes. Registeret ligger på internettet, og det opdateres løbende. Alle kan desuden få adgang til registeret.

Avisen anvendte samme taktik i 2001 i forbindelse med sager om hustruvold. Her satte avisen så meget fokus på problemet, at den spanske regering vedtog en lovgivning på området. El País håber, at den store fokus på ofre for seksuelle overgreb begået af den katolske kirke kan få regeringen og kirken til at reagere og gøre noget ved det alvorlige problem.

I Spanien vender man ifølge El País stadig ryggen til problemet – det gælder både kirken og regeringen. Derimod har man i lande som Tyskland, Frankrig og Irland foretaget grundige undersøgelser og opfordret ofre for seksuelle overgreb til at stå frem. I Tyskland har en gruppe biskopper offentliggjort en rapport, hvoraf det fremgår at 3.677 mindreårige har været ofre for seksuelt misbrug begået af den katolske kirke i perioden 1946 – 2014.  I Frankrig forventes en lignende rapport at være klar i løbet af 2020, og i Irland var det regeringen, der igangsatte en undersøgelse. Men i Spanien fortsætter livet, som om intet var sket.

Den katolske kirke i Spanien udtalte dog for nylig, at man undersøger de sager, der løbende kommer, men at man ikke har tænkt sig at gå i deltaljer med tidligere sager, da der ifølge kirken mangler beviser.

Da El País gik i gang med at undersøge problemets omfang, kontaktede avisen 70 biskopper. Kun fire indrømmede, at de kendte til sager om seksuelle overgreb på mindreårige. Der er derfor ifølge El País lang vej endnu, men avisen håber på, at de med stor og vedvarende fokus på sagen kan få regeringen og kirken til at tage sagen seriøst.

Læs artiklen

Spanien

Spanier på Hollywood Walk of Fame

Skrevet for

den

Den spanske sanger Alejandro Sanz vil indenfor kort tid få en stjerne med hans navn på Hollywood Walk of Fame i Los Angeles (USA). Dette er fredag blevet afsløret.

Den 50-årige spanier, oprindeligt fra Madrid, vil om ikke længe være på fod med andre musikere i verdensklasse. Såsom Elvis Costello , Billy Idol, 50 Cent og Alicia Keys.

Sidstnævnte kan man forneden høre i en duet med netop Alejandro Saenz, hvor han synger på spansk og hun engelsk.

Alejandro Sánchez Pizarro, bedre kendt som blot Alejandro Sanz, er en spansk musiker, sanger og komponist. Han har solgt mere end 25 millioner plader i hele verden og har vundet 20 latinske grammys og 3 amerikanske af samme slags. Han har også samarbejdet med forskellige nationale og internationale kunstnere.

Nu kommer Alejandro Saenz, som den syvende spanier, på den famøse gade i Los Angeles, USA.

I 1960 var Xavier Cugat den første spanier, der fik en stjerne på Hollywood Walk of Fame. Julio Iglesias fulgte efter i 1985, dernæst Plácido Domingo i 1993, Antonio Banderas i 2005, Penélope Cruz i 2011 og Javier Bardem i 2012.

Nu i 2019 altså Alejandro Sanz. Hør hans smukke sang: ‘Looking for paradise’ forneden:

Læs artiklen

Danmark

Alkohol billigst i Spanien

Skrevet for

den

Ifølge en ny rapport fra Eurostat har Spanien de laveste priser på alkohol i Eurozonen. Og blandt de 28 EU-medlemslande er det kun i Bulgarien, Rumænien, Ungarn og Tjekkiet, at alkohol er billigere end i Spanien. Allerdyrest er alkohol i Finland efterfulgt af Irland og Sverige.

Hvad angår tobak har Spanien det syvende laveste prisniveau i EU. Den billigste tobak sælges i Bulgarien, Polen og Kroatien, mens det er dyrest i Storbritannien, Irland og Frankrig.

Prisnivuauet på fødevarer og ikke-alkoholiske drikkevarer i Spanien ligger stadig under EU-gennemsnittet med de fjerde laveste priser i Eurozonen og niende laveste i hele EU. Landene med det laveste prisniveau er Rumænien, Polen og Bulgarien.

Danmark indtager en flot førsteplads med de allerhøjeste priser på fødevarer og ikke-alkoholiske drikkevarer i EU efterfulgt af Luxembourg og Østrig.

Læs artiklen

Spanien

Julian Assange udsat for afpresning

Skrevet for

den

Julian Assange er tilbageholdt i Storbritannien, indtil en domstol afgør, om han skal udleveres til USA.

Ifølge den spanske avis El País, der har fået adgang til optagelser foretaget af politiet, forsøgte en spansk journalist, José Martín Santos, sammen med to unavngivne computereksperter, at afpresse Julian Assange, mens han stadig opholdt sig på Ecuadors ambassade i London.

Journalisten og hans to assistenter forsøgte at sælge optagelser foretaget via ambassadens kameraer samt lydoptagelser fra gemte mikrofoner af Julian Assange, mens han opholdt sig på ambassaden. Under et møde med Julian Assanges advokat, Aitor Martínez, forsøgte de at sælge de ulovlige optagelser til advokaten og Kristinn Hrafnsson, chefredaktør for Wikileaks, for tre millioner euro. Hvad, de ikke vidste, var, at politiet aflyttede samtalen, der efterfølgende førte til anholdelsen af de tre pengeafpressere.

Mødet fandt sted den 3. april i år få dage før, at Julian Assange blev anholdt af britisk politi og ført ud af Ecuadors ambassade. Få dage forinden havde journalisten sågar forsøgt at sælge informationen til højestbydende via Twitter, men dog uden held. Med risiko for, at Julian Assange ville miste sin asylstatus på Ecuadors ambassade, forsøgte afpresserne derfor en sidste mulighed – nemlig at afpresse Julian Assange gennem hans advokat.

Journalisten, der tidligere har været idømt tre års fængsel for bedrageri, er nu sammen med de to computereksperter tilbageholdt af politiet, mens sagen behandles af en domstol i Madrid. Der er dog stadig ingen, der kan sige, hvordan det det er lykkes de tre afpressere at få adgang til ambassadens kameraer samt opsætte mikrofoner uden hjælp fra en ansat på ambassaden. Det er derfor uvist, om ansatte på ambassaden og sikkerhedsfirmaet Promsecurity også er involveret i sagen.

I mellemtiden må Julian Assange vente til starten af 2020, før en britisk domstol beslutter, om han skal udlveres til retsforfølgelse i USA.

Læs artiklen

Spanien

Spanien kræver ETA-terrorist udleveret

Skrevet for

den

Den 68-årige ETA-terrorist Josu Ternera blev i maj måned anholdt i de franske Alper. Foto: www.rtpa.es

Det kom som en overraskelse, da en fransk domstol i dag besluttede at løslade ETA-terroristen José Antonio Urrutikoetxea også kaldet Josu Ternera, der den 16. maj i år blev anholdt i de franske Alper efter 17 år på flugt, skriver avisen El Independiente.

Grunden til løsladelsen var ifølge Josu Terneras advokat, at den 68-årige ETA-terrorist har et skrantende helbred, og advokaten frygter, at hans klient ikke vil modtage den behandling, sygdommen kræver, hvis han bliver fængslet i Frankrig. På den baggrund valgte den franske domstol at løslade Josu Ternera, dog med det forbehold at han en gang om ugen møder op hos politiet. Samtidig vil hans pas blive inddraget.

Men smagen af frihed varede kort, for umiddelbart efter domstolens beslutning indgav det spanske indenrigsministerium en arrestordre til de franske myndigheder og bad samtidig om at få den eftersøgte ETA-terrorist udleveret til Spanien. Han bliver derfor nu tilbageholdt af politiet, indtil en fransk domstol i løbet af de næste 48 timer beslutter, om han skal udleveres til Spanien eller ej.

Josu Ternera, der i ETA’s storhedstid var organisationens politiske chef, er eftersøgt af spansk politi for at stå bag et ETA-attentat tilbage i 1987 i Zaragoza, hvor 11 mennesker, heraf seks mindreårige i alderen 3-12 år, mistede livet. For denne forbrydelse blev han idømt 10 års fængsel, men han nåede at gå under jorden, inden spansk politi fik tilbageholdt ham.

Læs også ETA-terrorist anholdt Alperne

Læs artiklen

Populær