Sport

23-årig surfer-talent dræbt af lyn

Skrevet for

den

Den brasilianske surfer Luzimara Souza på blot 23 år er onsdag omkommet under tragiske omstændigheder.

Hændelsen fandt sted på en strand i turistbyen Fortaleza i det nordøstlige Brasilien, hvor hun plejede at surfe.

Onsdag morgen, og på trods af regn, var Luzimara Souza som så mange andre taget ud for at træne.

Et lynnedslag i vandet ramte hende og en anden, der ligger i kritisk tilstand på hospitalet.

Luzimara Souza, der begyndte sin karriere i en alder af blot 10 år, overlevede ikke hendes skader. Hun trænede til det brasilianske mesterskab i surfing, som hun vandt sidste år.

Ifølge kilder sker et gennemsnit af 77,8 mio. lynnedslag om året i Brasilien, hvilket gør landet til verdensførende indenfor dette meteorologiske fænomen.

Liselotte er uddannet indenfor marketing, salg, regnskab. Hun har de sidste 4 år arbejdet med Costa Posten online.

Sport

Dansker til VM i svømning: Jeg gider ikke at være her

Skrevet for

den

Den tidligere danske europamester, Viktor Bromer, har slet ikke lyst til at være med til VM i svømning, der foregår i disse dage i den sydkoreanske by, Gwangju.

En følelse af ligegyldighed har ramt Viktor Bromer under VM i svømning. Under et indledende heat i 200 meter butterfly mistede han lysten til overhovedet at deltage.

“Det var mærkeligt. Jeg var bare ikke rigtig motiveret. Jeg lå dernede og svømmede de første 50-75 meter, og så gad jeg ikke rigtig mere. Jeg har ikke rigtig lyst til at være her, når jeg ligger nede i vandet, ” siger Viktor Bromer til TV2.

Han kalder det spild af sin egen tid og spild af tv-seernes tid, at han overhovedet tog med til VM.

“Jeg vil ikke engang kalde det en oplevelse. Det er et fuldstændig irrelevant øjeblik i min karriere. Jeg har en plan, og jeg håber, den holder. Og så må vi håbe, motivationen kommer tilbage, når der kommer styr på alting omkring mig,” siger 26-årige Viktor Bromer, som vandt EM-guld i 200 meter butterfly tilbage i 2014.

At Viktor Bromer oplever ligegyldighed i forhold til VM skyldes en kaotisk optakt med stor uro i Dansk Svømme Union. Danmarks Radio har tidligere i 2019 afsløret, at de danske elitesvømmere i årevis har befundet sig i et miljø, som ikke alene var hårdt, men som i bedste fald var virkelig barsk – og i værste fald decideret umenneskeligt.

Som konsekvens af uroen har både Viktor Bromer og rygsvømmeren Mie Ø. Nielsen besluttet sig for at forlade det nationale træningscenter i København for i stedet at træne i Aalborg.

Ved årets VM har kun en enkelt dansker i løbet af de første to dage svømmet sig videre fra det indledende heat. Det er Tobias Bjerg i 50 meter brystsvømning.

Læs artiklen

Sport

Danmark snupper to guldmedaljer på sidstedagen i European Games

Skrevet for

den

Badmintonspillerne Anders Antonsen og Mia Blichfeldt vandt guld på sidstedagen ved European Games i Hviderusland. Dermed slutter Danmark med ialt tre guldmedaljer ved de europæiske lege.

Guldmedaljen i damesingle var forholdsvis billigt til salg, da der var afbud fra den olympiske mester, spanieren Carolina Marin. Det udnyttede Mia Blichfeldt til at vinde turneringen med en finalesejr på 21-16, 21-7 over Kirsty Gilmour. Briten havde  i semiifnalen slået den forsvarende European Games-vinder, Line Kjærsfeldt, som derfor måtte nøjes med bronze.

“Jeg så Line Kjærsfeldt vinde European Games for fire år siden, og jeg tænkte,  det ville være fedt,  hvis det blev mig en dag’. Så det er helt surrealistisk, at jeg står med guldet nu,” sagde Mia Blichfeldt efter sejren til dr.dk

I herresingle havde den danske mester, Anders Antonsen, uventet besvær med at vinde over verdens nummer 33, Brice Leverdez med to sæt mod et.

Franskmanden fulgte godt med i første sæt, som Anders Antonsen dog vandt 21-19. I andet sæt kom Brice Leverdez hurtigt foran 7-1, og selvom Anders Antonsen fik kontakt ved 10-12, løb franskmanden fra ham igen og endte med at vinde sættet 21-14.

Umiddelbart fulgte han godt op ved at komme foran 2-0 i tredje og afgørende sæt. Men fra 4-4  var der ingen tvivl. Anders Antonsen viste sin høje klasse, trak stille og roligt fra og endte med at vinde sættet med 21-10.

Danmarks tredje guldmedalje ved årets European Games erobrede Emma Aastrand Jørgensen torsdag i 200 m enerkajak.

Ialt fik Danmark ni medaljer ved European Games. Ved de første European Games i Aserbajdsjan for fire år siden vandt Danmark 12 medaljer – heraf fire guldmedaljer.

 

 

Læs artiklen

Sport

Sejr i Ukraine: Danmarks verdensmestre kvalificerer sig til EM

Skrevet for

den

Det danske håndboldlandshold vandt onsdag 33-30 på udebane over Ukraine i EM-kvalifikationen, og dermed er Nikolaj Jacobsens verdensmestre klar til EM-slutrunden til januar.

De sidste EM-kvalifikationskampe er afslutningen på en meget lang sæson, og det kunne ses på indsatsen. Danmark førte i begyndelsen af kampen, men Ukraine kom op på 10-10, og hjemmeholdet kunne gå til pausen med en føring på 15-14.

I anden halvleg fulgte Ukraine med Danmark frem til 21-21, men herefter viste danskerne i almindelighed .- og storskytten Mikkel Hansen i særdeleshed – klassen.

Den kæmpestore bagspiller scorede sit landsholdsmål nummer 1000 til stillingen 30-25, og derfra var det kun et spørgsmål om sejrens størrelse.

Danmark er med sejren sikre på at kvalificere sig til EM som puljevindere inden sidste runde. Danmark har otte point på puljens førsteplads, mens Ukraine har seks point på den andenplads, som også giver adgang til EM. Men Danmark har vundet begge de indbyrdes kampe, som er  afgørende i tilfælde af pointlighed.

I sidste runde på søndag skal Danmark møde Færøerne. Samtidig tager Montenegro imod Ukraine i puljens anden kamp.

Læs artiklen

Sport

Aalborg løb fra GOG – vinder DM-finalen for fjerde gang

Skrevet for

den

Aalborg Håndbold kan efter en lang sæson kalde sig danske mestre i håndbold for herrer. Det står klart, efter at nordjyderne vandt den tredje DM-finale mod GOG med 38-32.

De fynske gæster kom skidt fra start, og det udnyttede Aalborg til at komme foran 10-5, inden GOG kom lidt i gang og fik begrænset hjemmeholdets føring til 17-15.

Anført af islændingen Janus Smarason  – de scorede ni må –  holdt aalborgenserne fat i føringen i hele anden halvleg, og til sidst handlede det udelukkende om sejrens størrelse.

På denne måde fik Aalborg Håndbold drejet forløbet i årets DM-finaler. Efter at de havde tabt den første finale på hjemmebane, lykkedes det at vinde på Fyn og dernæst at tage sejren i egen hule den sidste finale.

Aalborg Håndbold har i det hele taget været det bedste hold i årets turnering, da de også vandt ligaens grundspil og dernæst deres pulje i slutspillet.

“Holdet har været stjernen sæsonen igennem. Du kan se dem, der starter ude i dag. Der er nogle hold i ligaen, der godt kunne tænke sig de spillere i deres startopstilling,” sagde landsholdsspilleren og verdensmesteren Henrik Møllgaard efter sejren til TV2.

Aalborg vandt første gang mesterskabet i 2010 under navnet AaB Håndbold. Siden har klubben også vundet DM-finalen i 2013 og 2017.

Det var første gang i 11 år, at GOG var i DM-finalen. I 2008 tabte klubben finalen under navnet GOG Svendborg TGI til FCK Håndbold, der ikke eksisterer mere.

“Det er ikke i dag, vi taber guldet i år. Det gjorde vi i torsdags på hjemmebanen i Gudme. Den skuffelse kom vi os ikke over. Aalborg vinder fortjent i dag, og sådan er det,” sagde GOGs målmand, norske Ole Erevik, der spillede sin sidste kamp på topplan.

Historisk set er GOG en af dansk håndbolds mest succesrige klubber. Syv gange har den fynske klub vundet DM – senest i 2007.

Siden da fulgte en tvangsdegradering til den tredjebedste række på grund rod i økonomien. Men klubben har stille og roligt arbejdet sig tilbage igen og vandt bronze både i 2016 og 2018.

Både Aalborg Håndbold og GOG er med finalepladserne kvalificeret til næste sæsons Champions League.

Læs artiklen

Sport

CL finalebillet koster 7.000 €

Skrevet for

den

Når Liverpool og Tottenham lørdag aften løber på banen, så sidder der 67.700 fans på det nybyggede Wanda Metropolitano. Nogle har betalt mere end andre for at komme ind på stadion. På gaden i Madrid forlanger billethajer  7.000 € for en billet. De dyreste billetter kostede i officielt salg 600 €.

Ifølge Jyllands Postens udsendte medarbejder, er gaderne i Madrid godt fyldt med festlige Liverpool og Tottenham-fans. De to klubber fik hver tildelt 16.000 billetter, som klubberne har fordelt til deres mest loyale fans. Men der ventes op imod 40.000 fans vil være i Madrid lørdag uden billet.

De kan vælge at søge lykken og købet billet på det sorte marked, eller feste ved en de officielle fanzoner, der er oprettet i det centrale Madrid. Hver klub har fået et centralt torv i byen, hvor de kan hænge ud sammen med ligesindede og synge og drikke. Siden torsdag aften har flere tusinde Liverpool-fans sunget slagsange i Madrids gader..

Læs artiklen

Sport

Danmark skal arrangere VM igen

Skrevet for

den

Danmark var sidste år værter for VM i ishockey. I 2025 skal Danmark igen lægge is til VM – denne gang sammen med Sverige.

“Det er en kæmpe, kæmpe triumf for dansk ishockey, at vi allerede nu bliver værter for VM igen. Vi rider stadig på momentum fra 2018, hvor vi beviste, at vi som en lille nation kunne klare en stor opgave,” siger direktør i Dansk Ishockey Union, Henrik Bach Nielsen, i en pressemeddelelse.

I 2025 bliver Danmark såkaldt co-host. Den ene af de to puljer med otte hold skal spilles i Danmark, mens den anden skal spilles i Sverige, som også afvikler semifinaler og finale.

Aftalen er præsenteret af Sverige på det internationale ishockeyforbunds kongres i Bratislava i Slovakiet, hvor årets VM netop nu bliver spillet. Der mangler kun en formel godkendelse, men det vil ske på en af de kommende kongresser.

“Det er helt umuligt at få armene ned. Det er en cadeau til hele ishockey-Danmark og alle de frivillige kræfter, der gjorde et fremragende stykke arbejde ved VM i 2018. Vi er så stolte over, at det lader sig gøre igen allerede,” siger Henrik Bach Nielsen.

Danmark er slået ud af årets VM. Holdet sluttede som nummer seks i puljen og dermed på en delt 11. plads i turneringen. Sidste år sluttede Danmark som en delt nummer ni.

Ved VM i Danmark i 2018 blev kampene spillet i Herning og København. Det er ikke afgjort endnu i hvilken dansk by, VM i ishockey i 2025 skal spilles. Det er heller ikke afklaret, hvilken svensk by der skal lægge is til begivenheden.

 

Læs artiklen

Populær