Kom til ‘un noche’ om tro og tradition i Margrethekirken

Kom til ‘un noche’ om tro og tradition i Margrethekirken

 

På torsdag, den 20. april, afholder den danske kirke, Margrethekirken i Las Lagunas, Mijas-Costa, en aften om tro og tradition.

 

I anledning af, at det er 500 år siden, Martin Luther bankede sine berømte 95 teser mod afladshandel op på døren til Wittenberg Slotskirke og indledte Reformationen, holder vi en aften om kirke på dansk og på spansk.

Martin Luther ønskede ikke at vække splittelse i kirken, men at skabe fornyelse. Der skulle strammes op på visse områder: kirken havde bevæget sig for langt væk fra evangeliet selv og tillagt sig nogle ukristelige og griske ”uvaner”, som han sagde. Men det gik ikke, som Luther have håbet. Det endte med et brud mellem dem, der var enige med Luther og kaldte sig de evangeliske, og den øvrige katolske kirke.

I Danmark var der tætte forbindelser til Wittenberg, og vi fulgte Luther. I 1536 fik vi en ny kirkeordning og brød med paven. Herfra udvikledes en særlig ”dansk måde” at være kirke på.

Og den følger vi i Margrethekirken. Vores kirke er indviet som en dansk evangelisk-luthersk kirke i Mijas – i et udpræget katolsk samfund.

Hvad betyder det i det daglige? Hvad har vi til fælles med den spanske kirke, hvordan skiller vi os ud og hvor stor er forskellen egentlig?

Velkommen til en aften fra kl. 19:30 til 22 med højt til loftet og plads til debat, hvor deltagelse inkl. kaffe og kage koster en pris af 5 euro.

Margrethekirken finder du ved at klikke på link.

Calle Cipres 22, 29651 Mijas, Andalucía, Spain

Se video forneden af hvad den yngre generation tænker om påsketraditionen: